Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Edustajilta mandaatti pois

  • Kuvassa lisäys perustuslakiin
    Kuvassa lisäys perustuslakiin

Eräs nykyisen eurokriisin vähemmän tiedostetuista varjopuolista on se, että vajaan vuosikymmenen ajan tämän mantereen johtajat ovat joutuneet käyttämään merkittävän osan ajastaan ja ajattelukapasiteetistaan sen hoitamiseen. (huom. ei siis ratkaisemiseen, vaan hoitamiseen)

Pähkinänkuoressa tämä tarkoittaa sitä, että ulkopoliittiset asiat ovat vaatineet pääfokuksen, ja sisäpolitiikka on jäänyt hunningolle. Tämä on euroalueen vakavimpia valuvikoja, sillä kun kokonaisuuden osaset käyttävät merkittävimmät paukkunsa pitääkseen kokonaisuuden kasassa, ne unohtavat pitää huolta itsestään.

Osittain ongelma johtuu liiallisista vapauksista - jos Suomen perustuslakiin olisi kirjattu velkajarru tai muu este muiden maiden rahalliseen tukemiseen, ei Suomen edustajien tarvitsisi raapia päätään tämän asian suhteen.

Koska kriisi tulee jatkumaan kunnes se ikävällä tavalla loppuu, vielä ei ole myöhäistä, sillä perustuslaki on muutettavissa jos niin halutaan - tämä antaisi Suomen edustajille "no can do" kortin, joka on neuvotteluissa erinomainen kapistus. Samalla se pakottaisi johtajamme keskittymään kotimaisiin ongelmiimme, joita on aivan riittävästi omasta takaa ilman Kreikkaakin.

Sitäpaitsi, Kreikka kykenee ratkomaan ongelmansa heti kun se ottaa uudelleen käyttöön oman valuuttansa

Uponneita kustannuksia ne miljardit ovat joka tapauksessa, nyt on aika katsoa peiliin ja hyväksyä se.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Aivan. Minusta lakiin olisi pitänyt pistää ministerien vastuu suomalaisten etujen ajamisesta ja jos sen mokaa, niin pitäisi vastata päätöksistä. Tämä vastuu voisi ajaa ihan uudenlaisia ajatuksia ajukoppiin, ettei mitä tahansa voisi hyväksyttää suomalaisten ohittamiseksi.

EDIT: Minä en voi hyväksyä omien etujen ajamiseen, kun sitä ei tiedetä mitä Jutta Urpilaisen takuutuksista/vakuutuksista löytyy sieltä kassakaapista, sieltä voi löytyä vain joku hassu allekirjoituspaperi ja Jutan verkkosukat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset