Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Perjantain peliliike

  • Kuvassa gambiitti
    Kuvassa gambiitti

Ehdotan hallituksellemme gambiittia perjantaiksi - perukaa lakkouhan edessä nyt esitetyt työelämän heikennykset sillä ehdolla, että alkuperäisten ehdotusten sijaan poistetaan työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksun verovähennysoikeus, työnantajien velvollisuus kerätä niitä, sekä työmarkkinajärjestöjen yleishyödyllisyysstatukset.

Katsotaan sitten moniko näiden takia on valmis lakkoilemaan.

***

Muuten olen sitä mieltä, että työmarkkinajärjestöt on tuhottava.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Alan itse olla samaa mieltä!

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Ei työmarkkinajärjestöjä pidä tuhota. Vapaaseen yhteiskuntaan kuuluvat kaikenlaiset järjestöt, ja verovapaus on monen harrastustoiminnan ja yhteiskunnallisen toiminnan elinehto. Työmarkkinajärjestöt tulisi ainoastaan asettaa samaan asemaan muiden yhdistysten kanssa. Ehkä verovapailta yhdistyksiltä voisi lisäksi vaatia avointa kirjanpitoa.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kuohitsemisesta puuttuu tarvittava historiallinen kaiku.

Antti Jokela

Sanoisin kyllä, että kyse on ennemminkin sisilialaisesta puolustuksesta kuin gambiitista. Ay-liike yrittää kompensoida hallituksen avauksestaan saamaa etua aggressiivisella puolustussiirrolla. Shakissa siirto on kyllä suosittu, mutta myös taitoa vaativa, joten jännityksellä odottelen täällä katsomossa, miten peli etenee.

Toisaalta kyse voi olla myös väärinkäsityksestä. SAK muistaakseni kutsui Sipilän yhteiskuntasopimuskutsua sisilialaiseksi tarjoukseksi ja ehkä nyt kuvittelee, että siihen pitää vastata sisilialaisella puolustuksella. Jos näin on, niin siinä on mennyt kaksi peliä sekaisin. Tosin niistä molemmista yleensä seuraa kuolleita sotilaita...

Ps. Huomasin, että olet ollut Piraattipuolueen listoilla. Täytyy hämmästellä, miten kaukana seinät ovat toisistaan pienpuolueissakin, kun eilen juuri Piraattipuolueen edustaja ehdotti yleislakkoa:

http://plommer.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202339-aan...

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Heh, niin perehtynyt en shakkiin ole, että olisin kyseisen puolustuksen tuntenut - aina oppii uutta : )

Piraattipuolue on liberaalipuolue, joka ei juurikaan ota kantaa oikeisto-vasemmistoakseliin. En tosin ole kyseisen puolueen jäsen, mutta Viskipuolueen olen: http://viskipuolue.fi/

Käyttäjän VesaJskelinen1 kuva
Vesa Jääskeläinen

Työmarkkinajärjestöt olisivat miltei turhia tai jopa haitallisia kunhan hallitus säätäisi kansalaispalkan käyttöön. Usean alan työehtosopimukset ovat niin tautisia nivaskoja epäselvää tekstiä ettei niitä kukaan ymmärrä ja täten niitä sovelletaan käytännössä mielen mukaan.

Alakohtainen työehtosopimus pitäisi mahtua yhteen A4-arkkiin, joka olisi liitteenä työsopimukselle.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Just joo. Ihan silleen. Omassa blogissani juuri kirjoitin, että hallitus voisi ihan ujostelematta ryhtyä orjuuden sallivaa lakia kehittelemään. Poistuisi tämä ainainen palkoista ja turhista työläisistä kiistely. Palkkatyöläiset pilaavat kaiken, joten palkattomat orjat kehiin vaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset