Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Maan tapaa turvapaikkabisneksessä

  • Kuva Arkadianmäeltä
    Kuva Arkadianmäeltä

Ilta-Sanomat uutisoi sekä Keskustan että Kokoomuksen kansanedustajien olevan mukana turvapaikkabisneksessä. Siinä vaiheessa kun aktiivipoliitikko lähtee kiireittensä ohella liiketoimintaan mukaan, voit olla varma siitä että persnettoa tuskin tulee.

Keskustan tapauksessa voittoa ei ole tarkoitus tehdä ”Ei ole sillä lailla bisnestä”, sanoo Markus Lohi. "Meillä on yhdistys, joka omistaa yhtiön. Ulos ei lähde yrityksestä voittoja, jos sellaisia syntyy. Yhtään euroa ei tule koskaan lähtemään yhdistyksen ulkopuolelle, kaikki rahaa jää toimintaan."

Eli aloitetaan siitä, että pahasti tappiolla oleva Kivitippu saadaan nollatulokseen, ja jos yli jää, voi tämäkin laitos työllistää kivasti oikean puoluekirjan omaavia, sekä sukulaisia, koulutuksesta riippuen sopiviin virkoihin. Se, että voittoa ei tule ei tee poliittisten organisaatioiden "liiketoiminnasta" yhtään sen moraalisempaa.

Kokoomuksen tapauksessa tarkoitus on ilmeisesti tehdä voittoa, mutta mahdolliseen jääviyssyytökseen Sanna Lauslahti vastaan näin:

"Lauslahti sanoo, että on ”loukkaus” lähteä väittämään, että hänen hallitusjäsenyys muodostaisi jääviyden.

Hän vertaa asemaansa poliitikkoon, joka toimii S-ryhmän hallintoelimissä. Samat poliitikot päättävät kunnissa kaava-asioista, jotka liittyvät suoraan S-ryhmän toimintaa eikä sekään ole kiellettyä."

Kuten on yleisesti tiedossa, kaavoituksen ja kotimaisten kauppaketjujen kytkennät ovat ainakin moraalittomia, jos eivät laittomia.

Lohi ja Lauslahti, olette siinä suhteessa epäonnekkaita että nalli napsahti tällä kertaa medianhuomion osalta teihin, sillä politiikalla ansaitseminen on maan tapaa, eli melkein kaikkihan sitä tekevät.

Suuremmassa kuvassa kyse on siitä, että poliittisille puoluelle ei pitäisi antaa kertyä omaisuutta, sillä sen jälkeen puolueet keskittävät voimiaan omaisuutensa kasvattamiseen, kansankunnan edun kustannuksella.

Ehkä joku päivä tässä maassa valtaan pääsee puolue, jolla ei maan tavan purkamisessa hävittävää ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tässä pelissä ovat vahvasti mukana myös työmarkkinajärjestöt. Niille on annettu verovapaa louhintaoikeus.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kuka muistaa aikaa. Suomen Kommustinen Puolue SKP (keskusjärjestö) haettiin konkurssiin 1990-luvun alussa. Pelasivat puolueen- ja velkarahalla pörssissä. Sioitukset sulivat ja kassa tyhjeni.

Kokoomuksen finannsinerot saivat aikaan "melkein" tilanteen ja samoista syistä. Onneksi oli säätiöitä ja yhdistyksiä, jotka heittivät pelastusrenkaan.

Turvapaikka-ala on kasvava liiketoiminnan alue. Kuuluu sarjaan, jossa laskutetaan ns. varmaa maksajaa eli luottotappioita ei tarvitse pelätä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tulossa maahanmuuttajatariffi majoitukseen, lähituotantoon yms. Kirjakauppaa ei löydy monesta kunnasta, mutta kohta on onneksi keskisuuria tulkkipalveluyrityksiä vähän jokaisessa "edistyksellisessä" kunnassa. Pari vuotta homma skutaa, mutta sitten lähtee "tuulimyllyt" pyhiinvaeltelemaan kohti Kaaban kiveä, joka suunnasta päätellen on kehäkolmosen sisllä meidän maalaisten onneksi. Kahdessa vuodessa kannattaa nyhtää niin paljon kuin sielu sietää ja loppukahinoissa päästää sitten räkäisen naurun.
Sitten kun uudellamaalla on enemmän tulkkiyrityksiä kuin on konstaapeleja New Yurkin poliisivoimissa , kannattaa pitää pieni tuumaustauko.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kauppa on se mikä kannattaa erityisesti, jos maksajalta ei tarvitse kysyä haluaako hän ostaa ja hinnasta ei tarvitse neuvotella. Tällä hetkellä lähimmät Suomen ja suomalaisten etuja ajavat poliitikot taitavat olla Virossa.
Samaan aikaan kun länsinaapuri dumppaa urakalla ja tarkoituksella väkeä Suomeen, noudattaa Viro kuuliaisesti maahantuloon liittyviä sääntöjä (joko saavut laillisesti, haet turvapaikkaa tai häivyt).

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

"Meillä on yhdistys, joka omistaa yhtiön. Ulos ei lähde yrityksestä voittoja, jos sellaisia syntyy. Yhtään euroa ei tule koskaan lähtemään yhdistyksen ulkopuolelle, kaikki rahaa jää toimintaan."

Nyt kannattaisi olla tarkkana.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vastaanottokeskukset eivät ole bisnestä. Valtio kyllä korvaa niiden kulut, mutta maahanmuuttovirasto on tarkkana niistä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos ostat 60 000 eurolla rakennuksen ja vuokraat sen 22 000 euron kuukausivuokralla vastaanottokeskukseksi, niin se ei ole bisnes? Mikä on?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niin no onhan se toki kiinteistön omistajalle hyvä bisnes. Siitä vaan yrittämään! Ei tämä maa kadehtimalla nouse.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #8

Yrityksen eettisiä normeja ja toimialoja pitäisi ensin vähän säätää. Koska en tätä halua enkä myöskään usko, että maa nousee ihmiskaupalla, taitaa jäädä tämä kultakaivos väliin.

Niemi Seppo

Miksi ostaa. Vuokraus toimii paremmin, eikä tarvitse omaa pääomaa. Vuokraat sen eteenpäin vastaanottokeskukseksi. Siinä saa helposti rosentin voiton tekemättä mitään. Sanotaan myös ansiottoman omaisuuden arvonnoususta. Tai kansanomaisemmin välistä vedosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Valtio myi Lappeenrannassa sijaitsevan Konnunsuon vankilan rakennukset ja läheiset maa-alueet kiinteistösijoitusyhtiölle 1,8 miljoonalla eurolla loppuvuodesta 2010.

Puolitoista viikkoa ennen kaupantekoa Konnunsuo oli valtion selvityksessä todettu varteenotettavimmaksi vaihtoehdoksi vastaanottokeskuksen sijoituspaikkana.

Vajaan vuoden kuluttua kaupanteosta valtio vuokrasi osan vankilasta vastaanottokeskuksen käyttöön. Valtio maksaa nyt vuokraa 660 000 euroa vuodessa ainakin vuoteen 2017 saakka. Vuokrat siis kattavat myyntihinnan alle kolmessa vuodessa.

Uusi omistaja on myynyt lisäksi entisiä vankilan maita noin 2,2 miljoonalla eurolla."

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täytyy olla aika sokea jos ei huomaa että julkista rahaa on kupattu urakalla jo vuosikymmeniä, eli suurinpiirtein se aika mitä ollaan EU:n kuuluttu. Voivatko poliitikot ja virkamiehet olla tietämättömiä julkisen rahan tuhlauksesta ja järjettömistä kaupoista? Kreikassa tätä kutsuttaisiin korruptioksi.

Sari Haapala

"Meillä on yhdistys, joka omistaa yhtiön. Ulos ei lähde yrityksestä voittoja, jos sellaisia syntyy. Yhtään euroa ei tule koskaan lähtemään yhdistyksen ulkopuolelle, kaikki rahaa jää toimintaan."

Siis Lomayhtymä Finland Oy:n omistaa yhdistys, jonka ulkopuolelle ei tule koskaan lähtemään yhtään euroa. Käytännössä siis Lomayhtymä Finland Oy:lle jää vapaat kädet pyörittää vastaanottotoimintaa, ja vaikkapa palkkoja nostamalla se saa kyllä pidettyä huolen ettei toiminnasta jää voittoa. Yrityksillä on kyllä aika monta erilaista keinoa jakaa rahaa sidosryhmille tekemättä voittoa...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Noniin, alamaisten penseys pakottaa hallituksen tekemään päätöksen, että lypsämiseen ei tarvita kunnan lupaa tai mielipidettä:

http://yle.fi/uutiset/keskustan_hanna_kosonen_vast...

Toisaalta näen tilanteen osittain positiivisena. Olen tuskaillut erilaisten käyttötarkoitusmuutosten kanssa kaupunkien ja ely-keskusten kanssa. Nyt kun maahanmuuttovirasto hoitaa rakennusvalvontaa, alkaa asumisoikeutta varmasti tippua aika eksoottisillekin rakennelmille - ja nopealla aikataululla.

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Veronmaksajien kustannuksella tätä bisnestä tehdään

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Eikö kaikilla suomalaisilla ole oikeus yrittämiseen samoin kansanedustajilla harjoittaahan sdp vuokra bisnestä verovapaasti hankituilla rahoilla ,onkohan se perustuslain mukaan sallittua jos on niin lakia on korjattava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset