Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Hauskempi kuin Adam Sandler

  • Talvella olisi siis kivaa?
    Talvella olisi siis kivaa?

Helsinkiin ehdotetaan hauskuusjohtajaa (HS 23.10.2015) - ilmoittaudun (tietysti) hakijaksi, ja mielessä on heti muutama asia, joilla voitaisiin aloittaa:

Jo purettujen lasipalatsin terassien tilalle löydetään kaupungin ytimestä uusi tuulensuojainen paikka, jossa terassit eivät häiritse ketään ja voivat olla auki sen verran kuin haluavat, ja tarjoilu myös anniskelualuiden ulkopuolelle, esim. hiekkarannoille sallittaisiin.

Kotimaisten pienpanimoiden myynti suoraan panimosta sallitaan.

Puistojen ja muiden julkisten aluiden vuokraamisajatus unohdetaan, sen sijaan kaikessa toiminnassa pyritään näiden julkisten aluiden maksimaaliseen käyttöasteeseen.

Ravintola-alan säädökset puretaan tarkoituksenmukaisiksi, ja pienimuotoinen ravintolapäivätoiminta sallitaan aina, mutta kuitenkin vain niin, että yli kerran vuodessa ravintolapäivään osallistuvia toimijoita verotetaan kuten normaalia elinkeinotoimintaa.

Kaljakelluntaan suhtaudutaan positiivisesti, sekä kaikenlaiseen vastaavaan kansaistoimintaan kannustetaan, olettaen että järki pysyy mukana.

Kulttuuritoiminnasta lohkaistaan korkeakulttuurista merkittävä osa harrastekulttuurille, jossa rahoitus jaetaan kävijämäärän mukaan.

Tämän lisäksi työmatkavähennystä polkupyöräilylle kasvatetaan, tämä maksaa itsensä takaisin helposti terveydenhuoltokuluissa, ja työmatkavähennys laajennetaan myös hiihtämiseen.

Näiden (ja monen muun) muutosten jälkeen rummutamme ulkomaille, että Helsingissä saa pitää hauskaa, ja turistit kiittävät. Säännösmuutosten lobbaamisen ja viestinnän lisäksi hauskuuttajan tehtäviin kuuluisi tietysti myös ympäri kaupunkia patsastelu silinteri päässä, kansalaispalautetta ja ehdotuksia kysellessä.

Vaikka monessa näistä ehdotuksista on kyse alkoholimyönteisyydestä, kyse on oikeasti laajemmin liberaaliudesta - hauskuus syntyy siitä, että ihmisille sallitaan kaikenlainen hauskanpito, sekä hauskanpitoon liittyvä yritystoiminta. Ihmiset pitävät hauskaa eri tavoin, eikä jonkun hauskanpito ole keltään pois

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Adam Sandler mainittu. Se ei ole hyvä asia.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Helppo luvata olevansa hauskempi kuin Sandler, sillä se ei ole kovin vaikeaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Helsinkiin ehdotetaan hauskuutusjohtajaa".
Vaikea kuvitella mitään kornimpaa, kuin virallinen hauskuutusjohtaja. Tehtävään voisi tietysti nimittää Alivaltiosihteerin in corpore. Sillä on valmiiksi oikea ote asiaan.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Pajusen ehdotuksesta kevyesti ...

'Tunnen syvää myötähäpeää hesalaisten puolesta.
Guggelihörhölle on nyt noussut Ankkalinna päähän.
Joku - auttakaa tuota.'

-----------------

Pajusen ehdotuksesta vakavissaan ...

'Pajunen esittää, että Helsingin ylintä valtaa käyttäisi jatkossa kaupunginjohtaja ja osin ammattipoliitikkojen varaan rakentuva kaupunginhallitus. Keitä ne ovat, ne ammattipoliitikot? Ovatko ne niitä jotka aiheuttaa valtavia taloudellisia menetyksiä? Yhtenä esimerkkinä maan hallitukset peräjälkeen. Nykyinen hallitus on tällä menolla tekemässä uuden ennätyksen taloudellisen tuhon tiellä.'

http://www.hs.fi/kaupunki/a1445480446565

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset