Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

700 kannattajakorttia puuttuu - liberaalipuolueen avunhuuto

  • Osa ehdokkaistamme keväältä.
    Osa ehdokkaistamme keväältä.

Olen jo vuodesta 2008 saakka ("Ei koske Suomea!") katsonut vierestä tätä hidastettua junakolaria, jota Suomen taloudeksi kutsutaan. On epäselvää oliko Katainen tyhmä vai valehtelija, mutta selvää oli jo silloin, että hän oli väärässä.

Stubbin viimeaikaiset möläytykset ovat laittaneet miettimään samaa hänen kohdallaan, itse pistän tämän matematiikan approbaturin piikkiin. Olen törmännyt prosentuaaliseen dysleksiaan ennenkin - joillekin ihmisille 90% on vain luku, eikä yhdeksän kymmenestä, ja Stubb luultavasti kuuluu heihin.

Suomen ongelma ei kuitenkaan ole yksittäisten ihmisten typeryys tai virheet, vaan meidän koko hallintojärjestelmämme halvaantuminen, jota myös vetokratiaksi kutsutaan. Suomessa ei kyetä päätöksiin.

Pääsyynä tähän on eduskuntapuolueiden eturyhmäpolitikointi, sekä työmarkkinajärjestöjen liian suuri valta. Puolueet tekevät kaikkensa sementoidakseen valtansa, tai edes pysyäkseen vaalikauden loppuun hillotolpalla.

 

Tämä on se syy, miksi hain eduskuntaan Viskipuolueen riveissä Piraattipuolueen listoilta - Suomella ei ole enää aikaa siihen että vallassaolevat puolueet uudistuvat luonnollisen poistuman kautta ajattelemaan Suomen parasta oman etunsa sijaan, varsinkin kun ne eivät osoita pienintäkään halua tehdä niin.

Kansanedustajanpestiä ei (vielä) siunaantunut, mutta vakuutuin siitä, että Viskipuolueen aktiivit ovat fiksuja, eikä kukaan meistä ole yhteisestä kassasta kähmimisen korruptoimia, vaan mukana on porukkaa jotka todella haluaisivat paremman ja vapaamman Suomen. Tämän lisäksi muiden pienpuoluiden kirousta, eli hörhöilyä, ei ole havaittavissa.

Vaalien jälkeen olen tasaisin väliajoin ollut keräämässä kannattajakortteja, ja moni teistäkin lukijoista on kojullamme lämmikettä käynyt noutamassa, sekä kannattajakortin kirjoittamassa. Palaute on ollut käytännössä yksimielisen positiivista - tästä maasta puuttuu etujärjestöistä riippumaton liberaalipuolue.

Jälkiviisaana olisi pitänyt viettää enemmänkin lämpimiä kesäpäiviä kortteja keräten, sillä nyt näpit jäätyvät melko nopeasti tai taivaalta sataa kannattajakortteja turmelevaa ainetta, ja vaikka maaliviiva häämöttää, teidän apunne olisi todella tarpeen.

Tällä hetkellä kasassa on noin 4300/5000 kannattajakorttia, ja keräysaikaa on vielä noin kuukausi - jos koet että Suomessa on tilaa uudelle puolueelle, pyydän nyörästi tulostamaan muutaman, keräämään pari hassua ystäväpiiristä ja postittamaan ne meille. Kortin täyttäminen ei sido mihinkään, eli kyseessä on arpa jolla voi vain voittaa.

Ja se puolueen nimi? Kun kannattajakortit ovat kasassa, järjestämme äänestyksen puolueen nimestä, ja jos se minusta on kiinni, meidät löytää seuraavissa kunnallisvaaleissa  Liberaalipuolueen nimellä.

Jos koet että puolueemme yleisohjelma puhuttelee sinua, ja haluat mukaan politiikkaan puhtaalta pöydältä, pyydän olemaan yhteydessä puheenjohtajaamme (juhani.kahara@viskipuolue.fi), ja liittymään Facebook-ryhmäämme.

Tarvittaessa selvennän omaa tai puolueen poliittista näkemystä kommenteissa.

 

Kiitos mielenkiinnostasi ja mahdollisesta avustasi.

Amos Ahola
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kannattajakorttihan liikahtaa kivasti joulukorttien mukana postiin, eli jos printteri löytyy niin tämähän menee tähän aikaan vuodesta näppärästi : )

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Miksi puolue ei aio pitää kiinni Kansallisen Viskipuolueen nimestä? Sellainen nimi olisi selkeä ja toisi hyvin esiin puolueen ydinagendana olevan nimenomaan liberaalimman alkoholipolitiikan, mitä monet varmasti Suomessa kaipaavat.

Jos puoluetta yritetään sen sijaan tai lisäksi jääräpäisesti ajaa vanhoihin Liberaalisen kansanpuolueen tai Nuorsuomalaisten kärrynjälkiin, seurauksena on todennäköisesti epäonnistuminen. Kokoomuksessa ja Keskustassa on työmarkkinoiden ryvettymistä ajavaa ja tasa-arvoista koulutusjärjestelmää tärviölle silppuavaa talousoikeistolaisuutta ihan tarpeeksi.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Ymmärrän kyllä että SDP haluaa päästä nauttimaan hallituksen ryvettyneistä kannatusluvuista heti seuraavissa vaaleissa, ja mieluiten yksin, mutta kansan näkökulmasta te olette aivan yhtä syyllinen Suomen surkeaan tilaan kuin nykyiset hallituspuolueet.

Sopii kahlata yleisohjelmamme läpi, ja tarkistaa kuinka merkittävä osa alkoholipolitiikalla on siinä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Totesin jo vuosi sitten, että nimen valinta "Viskipuolue" on huono, koska se sukeutui vain yhden aktuellin episodin pohjalta. Kukaan ei enää muista koko hommaa, kuten jo silloin uumoilin.

Liberaalipuolue on paljon parempi nimi ja saa myös äänestäjiä enemmän.

Periaateohjelmaan näkisin mielelläni lisättäväksi aivan ensimmäiseksi pykäläksi, että "yksilö syntyy maailmaan ilman velvoitteita yhteiskuntaa kohtaan".

Liberaalipuolueella on rasitteena entinen "LKP" (liberaalinen kansanpuolue), joka oli suomettuneisuuden aikana yksi Kekkosen vasalleja. Voi olla, että aika on ajanut jo ohi niistä muistoista, mutta paljon on edelleen äänestäjiä, jotka heti yhdistävät puolueen nimen entisiin "lipilaareilin".

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"Suomessa ylintä valtaa käyttää vaaleilla valittu eduskunta, eikä sen tule ulkoistaa valtaa muille tahoille. Päätöksiä tehdään osana kansainvälistä yhteisöä silloin, kun käsiteltävän asian laajuus sitä vaatii."

Mä oon kysynyt tätä sulta aiemminkin, miten tätä olisi tarkoitus ajaa tai toteuttaa EU-Suomessa, jota unionin lainsäädäntö kuitenkin velvoittaa. Paljon on valtaa jo ulkoistettu. Olisiko sitä syytä sun mielestä keräillä maailmalta takaisin kotiin niin sanotusti?

Jos muistan oikein, oot kirjoitellut rahan velkaan perustuvasta luonteesta. Mikä ton puolueen ajatus niistä rahajärjestelmän perusongelmista on? Onko niistä jutuista ollut puhetta?

Olen ollut haistelevinani, että sulla on sellainen "talousdemokraattinen" perusvire ollut niissä raha blogeissa? Jos nyt siis muistan oikein..

Yleisohjelma on hyvä. Kannatettava.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kiitoksia yleisohjelman kannatuksesta, toivottavasti se kääntyy kannattajakortiksi ;)

Säästetään pari kierrosta kaartelevia kommentteja ja mennään asiaan: Kannatan EU:ssa pysymistä, ja Krimin tapahtumien jälkeen myös Natoon liittymistä, koska Venäjä on mielestäni tällä hetkellä merkittävin ulkopoliittinen uhkamme. Käynnissä oleva informaatiosota on merkki siitä, että uhka on todellinen.

Tämän lisäksi maailma polarisoituu Kiinan vahvistuessa, joten tarvitsemme vahvan Euroopan pärjätäksemme.

Kuitenkin, EMU:n purkamista on syytä harkita, tai ainakin EMU:a on syytä uudistaa merkittävästi. En allekirjoita talousdemokraattien ajatuksia, siitä syystä, että haluavat hoitaa julkisen kulutuksen painetulla rahalla, joka on mielestäni virhe.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että talous- ja rahajärjestelmämme kaipaa uudistusta, joitakin ehdotuksia löytyy muista blogauksistani.

Tässä kantani EU:hun, Natoon ja Venäjään, kaikki näitä aiheita sivuavat tulevat kommentit tullaan poistamaan, sillä minua ei huvita käydä informaatiosotaa näissä kommenteissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset