Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Näin Sampo ryöstetään - Case VVO ja Y-säätiö

  • Kelle se Sampo oikein kuuluikaan?
    Kelle se Sampo oikein kuuluikaan?

Kirjoitin jo aikaisemmin noin 8600 asunnon kaupasta VVO:lta Y-säätiölle. Kun lehdistö ehti hieman tunkiota tonkia, löytyi sieltä ihan messevä saalis: Rakennuslehden (11.12) mukaan jopa sata miljoonaa euroa asukkaiden vuokrissaan keräämää korjausrahaa voi jäädä VVO:lle, eikä se siirry kaupan mukana.

Jos asut näissä myydyissä asunnoissa, ja kauppa todellakin toteutuu kiinteistökauppana, tämä tarkoittaa sitä, että kotitaloudeltasi varastettiin runsas kymppitonni. Tällä hetkellä näyttää siltä, rakennuslehden artikkelista:

"”Yleensä tällaiset kaupat ovat olleet kiinteistökauppoja”, Nieminen sanoo."

Vaikka tässä maassa on suomigarkkien puuhastelua nähty ennenkin (esim. case Liukku), niin luulisi että näin röyhkeästä varkaudesta katukivet lentäisivät. Y-Säätiö ei ainakaan asukkaiden puolia aio pitää, myöskin rakennuslehden artikkelista:

"”En lähde kommentoimaan VVO:n asioita”, Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo kysyttäessä kaupan kohteena olevien asuntojen asuintalovarauksen eli asukkaiden keräämien korjausrahojen kohtalosta."

8600 rikosilmoitusta petoksesta olisi mielestäni ihan paikallaan. Toisaalta, jos säätiölaki ei olisi mitä olisi, niin asianomaiset saisivat Y-Säätiön johdon vaihtumaan epäonnistuneen edunvalvonnan takia.

Aiheesta lisää myös Taloussanomissa (11.12).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

100 miljoonaa on normaali puhallus EU:n aikana, Suomen itsenäisyyden aikana oltiin paljon hillitympiä hyvien veljien kesken. Nykyään kaikki jotka pystyvät yrittävät lypsää mitä irti saavat julkiselta sektorilta ja sieltä mistä helpoimmin lähtee eikä kukaan perään kysele.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Normaalia verovapaata ay-toimintaa. Tuo kirjoitus on vain katkeroituneen ihmisen purkaus. Suut kiinni tai töihin ei ole asiaa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Noin iso kauppa tarkoittanee sitä, että nyt maahan tulleille turvapaikanhakijoille järjestettiin asunnot.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Ei tarkoita, vanhat asukkaat saavat jäädä asumaan. Ne, joilta puhallettiin kymppitonni per kotitalous.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset