Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

MOT: Pikavoittoja vuokra-asunnoilla - Orava & kumppanit

  • "Ei päästä lähellekkään, ei millään."
    "Ei päästä lähellekkään, ei millään."

Teille, jotka harrastavat asuntosijoittamista, tai muuten vaan asia kiinnostaa, MOT tarjoilee harvinaista herkkua: http://areena.yle.fi/1-3179043 - suosittelen lämpimästi.

Koskaan ei ole rahan tekeminen näin helppoa ollut, mutta kyllä syyttävän sormen on hyvä osoittaa myös Finanssivalvontaa, joka ei selvästi ole tehtäviensä tasalla, että pääkaupunkiseudun kaupunkeja, jotka eivät pidä huolta siitä, että "Kempeläinen Reilukerhorakentajat Oy" ja muut hinnalla kilpailevat rakentajat saisivat sen verran tontteja rakentaakseen kuin pystyy rakentamaan, vaan luovuttavat tontteja VVO:lle, Satolle ja muille Korsikalaisille.

Aiheesta aikaisemmin:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208648-oravan-joulu-on-tana-vu... (18.12.2015)

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196827-makeasti-oravainen-maka... (13.6.2015)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Jos satutte omistamaan kyseisen lafkan osakkeita, niin huomenna 22.3.2016 on hyvä päivä käydä yhtiökokouksessa kysymässä että mistäs sitä rahaa oikein tulee, ja minne sitä menee.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja vassaripuolueet saa kivasti "puoluetukea" veronmaksajilta asumistuen muodossa...

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kyllä asuntopajatsossa voittaa valtaosa puolueista, Kepuleilla on Nuorisosäätiönsä, Kokoomuksella muuten vain kämppiä, RKP:llä omat säätiönsä, SDP liittojen kautta.

Tästä syystä eduskuntapuolueet eivät tätä pajatsoa halua sulkea, ja niin kauan kansalaiset maksavat.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Amos tämänkin vääryyden esilletuomisesta! Ei sitä yksi Hirvimäki kaikkea mutta porukalla..!

Jukka Laine

Mitä finanssivalvonnan tulisi tehdä? Esimerkiksi Inderes analyytikkofirma antaa 10 euron suositushinnan kyseiselle yhtiölle (kurssi 10.04€).

''REIT-rahaston verovapaus mahdollistaa korkean osinkotuoton hyvällä tuotto/riski -suhteella''.

Riskinä on Suomen talouden heikot näkymät.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Vaikka Jaakko Sinnemaan ehdotus 24:50 eteenpäin olisi ihan hyvä alku. Toinen vaihtoehto on kieltää mark-to-fantasy kokonaan.

Mitä Inderesiin tulee, niin vaikka he optimistisia yleensä ovat (ja mikseivät olisi, kun Orava kerran maksaa analyyseistä), niin joskus omaa uskottavuutta on myös hyvä suojella:

https://twitter.com/Inderes/status/711817231764733...

Jukka Laine

Ylen toimittajan oli vaikea ymmärtää miten kassavirtaa syntyy myös kun asuntoja ostaa ''nipussa'' ja myy sitten yksitellen. Yksityiset sijoittajat kai kantavat isoimman riskin?

Inderes:'' Näkemyksemme mukaan epävarmuus Oravan pitkän aikavälin osingon tasosta on viime aikoina kasvanut, sillä yhtiön osakemäärä on jatkanut nousuaan ja asuntoportfolio ei ole kasvanut samassa suhteessa. Oravan nykyinen osingon taso ei ole mielestämme pitkällä aikavälillä kestävä nykyisillä huoneistomyynneillä.''

Tuosta kannattaa maksaakin.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Olet ihan oikeassa, toimittaja ei saanut ns. naulaa arkkuun - olennaista kuviossa on se, että miten voitto syntyy, eli syntyykö sitä todella muualla kuin kirjanpidon ulkopuolella (ei synny). Ja toisaalta, röyhkeän suuret sisäpiirin hallinnointipalkkiot jäivät liian pienelle huomiolle.

Osinkojen maksamiseen kassavirtaa voi aina saada aikaiseksi esim. myymällä tontteja asuntojen alta tai yksittäisiä asuntoja niin, etteivät ne vaikuta salkussa olevien asuntojen tasearvoon (tästä ei tosin ole vaaraa, koska tuo arvo lasketaan pyyntihinnoista, ei myyntihinnoista, eikä varsinkaan ostohinnoista).

Tai viime kädessä voi vaikka ottaa lainaa osinkojen maksuun.

Nämä toimet kuitenkin syövät osakkeen arvoa ainakin osinkojen verran.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Oravien olisi pitänyt etäpalkata vankilasta Kailajärvi selostamaan tilinpäätöslukuja änkyttävän kurren sijaan, joku voisi uskoakin tarinaan.Tässä MOT:ssa oli journalista otetta oikein kaksin käsin.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Olisikin toivottavaa, että ilmastonmuutos olisi ripeämpää, jotta voisimme asua kevyemmin ja säännösverkkoja purkaen. Sopiva asunto voisi olla yksikerroksinen katoltaan sateen pitävä seininä hyttysverkot. Lämmin tuuli vain tehostaisi ilmanvaihtoa. Ei olisi kovikaan houkutteleva riistämiskohde ja kuplan kasvattaja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset