Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Viskipuolue etsii nimeä, mikä sen pitäisi olla?

  • It's official.
    It's official.

Arvon Uusi Suomi,

kerättyämme vuoden verran turuilla ja toreilla kansalaispalautetta, sekä kannattajakortteja, Viskipuolue on nyt puoluerekisterissä (vaalit.fi 18.3.2016). Asian konkretisoi lopullisesti se, että Uuden Suomen profiiliin voi valita puolueeksi Viskipuolueen - kiitoksia tästä muutoksesta toimitukselle, sekä kannattajakorteista niille jotka sen täyttivät, tai muuten olivat hengessä mukana.

Viskipuolue oli kannattajakorttien näkökulmasta puolueen nimenä menestys (emme olisi millään saaneet kortteja kasaan ilman räväkkää nimeä ja siitä seurannutta medianäkyvyyttä), mutta työ jatkuu ja seuraavaksi edessä ovat kunnallisvaalit.

Nyt on hyvä hetki katsoa peiliin, ja toisaalta kysyä mitä maailma on puolueesta mieltä - voiko Viskipuolueen nimellä pärjätä, vai olisiko joku muu nimi sittenkin parempi? Avoimuuden hengessä emme halua vain miettiä tätä kysymystä kuplassamme, vaan avaamme kysymyksen koko maailmalle.

Jos haluat ottaa kantaa, se onnistuu noin minuutissa vastaamalla viiteen kysymykseen täällä:

https://viskipuolue.typeform.com/to/ysz2Pa

Kaikki palaute enemmän kuin tervetullutta.

Ystävällisin terveisin,

Amos Ahola

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihan ensin nimi, ja sen jälkeen asiat selvästi, mitä asioita ajatte..
Esim. Naton suhteen ynm.. Vai onko tämäkin samanlainen puolue kuin ipu, että oma valuutta ja oma päätäntä valta ynm...?

Esim. Piraattipuolueessa on ihmisiä jotka ajavat molempia noista, enkä itse ainakaan tiedä mitä mieltä he ovat Naton suhteen?
ja tälläinen estää ainakin minua heitä äänestämästä!

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Puolueella ei ole Natolinjausta - itse kannatan Natoon liittymistä.

Meillä ei ole mitään tekemistä itsenäisyyspuolueen kanssa, joskin itse olen tarvittaessa valmis aika radikaaleihinkin keinoihin talouden parantamiseksi:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203298-h...

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Jos nimet on suurella vaivalla kerätty tietyllä brändillä, niin on järjetöntä alkaa veivata sitä joksikin muuksi heti sen jälkeen. Nimen ja mahdollisesti ohjelman painopisteen muuttamisesta seuraa varmasti orastavan kannatuksen menetys. Kansallisen Viskipuolueen nimessä kiteytyy selkeästi puolueen alkoholipoliittinen sanoma, joka poikkeaa Suomessa vanhasta valtavirrasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo "viski" -sana sattui olemaan somessa tapetilla silloin, kun puoluetta alettiin perustaa. Ei monikaan nimen nyt kuuleva muista tai tiedä mistä se nimi juontaa juurensa ja kyseinen nimi voi heijastaa jonkinlaista humoristista "pellepuoluetta" tai sitten yhden asian liikettä.

Jos siitä halutaan saada jonkinlainen vapaamielisten piirien edustaja päivänpolitiikkaan, niin nimenvaihto on käytännössä ehdottoman tärkeätä. Ilman nimenvaihtoa kannatus jää lähelle nollaa.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Koskenkorva olisi hyvä nimi.

Siitä saisi hyviä mainoslauseita. Kansankorvana. Koskenvoimaa jne.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

RADIKAALINEN SUOMALAISKANSAN PUOLUE.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

#4.
Niinpä. Koskenkorva olisi isänmaallisempi, perussuomalaisempi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Vapaamielisten liitto oli olemassa aikanaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Blogistin pohdiskelut ovat ihan oikeansuuntaisia. Räväkällä nimellä saa hyvin homman alkuun, mutta touhu kompastuu aikanaan nimeensä. Muutos 2011 kärsi ainakin (muutamien muiden ongelmien lisäksi) huonosta nimivalinnasta jota ei ymmärretty muuttaa.

Teette ihan fiksusti jos vaihdatte nimen vielä kun ehditte. Voihan puolueellanne silti olla lempinimenä Viskipuolue.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Toisaalta monet vastaavankaltaisella agendalla olleet puolueet eivät ole herättäneet edes sen vertaa kiinnostusta, että kannattajakortteja olisi saatu kasaan. Muutospuolueella nimeä suurempi ongelma oli sekä ehdokkaiden että poliittisten kärkiteemojen marginaalisuus.

Nimen valinta on kiinnostavuuden ja asiallisuuden välistä kaupankäyntiä. Asialliselta vaikuttavat nimet voivat olla niin tylsiä, että ketään ei kiinnosta, ja hauskalta kuulostava Viskipuolue voi tuntua vitsiltä.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Vahvan Itsenäisyyden ja Sosiaalisesti Kestävien Ihanteiden Puolue
VISKIpuolue. Puolueen tavoitteena 40 %:n kannatus tulevissa vaaleissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kansallinen Vitsipuolue on hyvä nimi. Siitä selviää sekä nationalistinen aatepohja että poliittisen agendan keveys.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Aidosti liberaalia puoluetta voisi jopa harkita äänestävänsä. Vaihtoehtoina ovat viskipuolue ja piraatit. Viskipuolueen juttuja kun on lueskellut, niin tuo kansallinen vitsipuolue ei olisi ollenkaan paha nimi. Mainostettu liberaalisuus kun on juurikin jäänyt ihan joidenkin muiden aatteiden alle. Piraatit taas ovat osoittautuneet hörhöiksi ja heilläkin liberaalisuus muuttuu vähän liian monessa asiassa autoritaarisuudeksi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Nationalistinen aatepohja?! Puhut varmaan nyt jostain ihan toisesta puolueesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Puolue ilmaisee nimensä välityksellä olevansa kansallinen eli nationalistinen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusliberaalit. Liberaalit-nimen käyttöoikeutta joutuu varmaankin kysymään jostain.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Uusliberaali -sanalla on nykyään hiukan paha kaiku. Riippumatta siitä mistä se johtuu olisi viskipuolueen varmaan parempi ottaa nimekseen "vapaamieliset" t.m.s. Silloin suurelle yleisölle ei muodostuisi käsitystä, että kyseessä on ennen kaikkea joukkio, joka edesajaa "suurpääoman" etua.

Liberaalinen kansanpuolue puolestaan oli aikoinaan niin lälläriä porukkaa, että sillä ei ollut muuta linjaa kuin Kekkosen hännystely. Tuolla nimellä on monen iäkkäämmän korvissa edelleenkin sama merkityksetön kaiku.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Uusliberaalit saattaisi tosiaan olla parempi kuin muut ehdotukset. Laitoin miettimättä kahta sekuntia enempää tuohon kyselyyn kapitalistinen puolue. Kapitalismista saisi ehkä jonkin väännöksen nimeen?

Oletko Amos käynyt ottamassa profiili- ja/tai kampanjakuvia Lasipalatsin kulmilla? Siellä on suuren kissan kokoisilla kirjaimilla selkeällä pinkillä fontilla valkoisessa remonttiseinässä "Amos Rex - muutos on väistämätön." Joku saattaa tosin tulkita sen niin että haluat Suomesta kuningaskunnan :)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kiitoksia vinkistä, täytyy napata ensi kerralla kun kävelen vierestä : )

Timo Tuovinen

Viskipuolue on viskipuolue. Typerää muuttaa nimeä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Viskipuolue on kyllä nimenä kaksiteräinen miekka. Kerää huomiota, mutta saattaa joissakin asiaan tarkemmin tutustumattomissa herättää mielikuvan pelleilystä. Sama juttu kuin piraattipuolueen nimi. Piraattien kohtaloa seurailemalla voisi saada jonkinlaista kuvaa siitä, miten tuontyyppinen nimivalinta toimii. Toistaiseksi näyttää valitettavasti siltä, että nimi räväkkä nimi on enemmän haitta kuin hyöty. Tosin voi myös olla, että piraattien sanomaa ei vielä riittävän laajasti ymmärretä, jolloin nimen vaikutus ei olisikaan niin suuri. Joissain muissa maissahan piraattipuolueet ovat menestyneet paremmin, eli ei nimi välttämättä ole menestyksen este.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Kannatan tuota Jukka Kuhasen ehdotusta, että sana VISKI voisi olla lyhenne.

Mielestäni puolueen koko nimi voisi olla Vapauden, Itsemääräämisoikeuden ja Sosiaalisesti Kestävien Ihanteiden puolue. Lyhyemmin siis VISKIPUOLUE.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Jalostit ideaa entistä paremmaksi ja ytimekkäämmäksi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset