Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Lyhyesti: ilmiantajille irtisanomissuoja, mitali ja patsaspuisto

  • Nämäkin ihmiset tekivät jotain hienoa, mutta muistatko mitä?
    Nämäkin ihmiset tekivät jotain hienoa, mutta muistatko mitä?

Historiallista Peltomäen korruptiovyyhtiä aletaan puida oikeudessa – näin raha liikkui syyttäjän mukaan Vantaan rakennushankkeissa (HS 23.8.2016) saa sapen mukavasti kiehumaan näin tiistai-iltana:

"Kaksi virkarikoksiin erikoistunutta rikosoikeuden professoria, Matti Tolvanen ja Pekka Viljanen, pitää moneen suuntaan laajenevaa tapausta paraatiesimerkkinä rakenteellisesta korruptiosta. Sitä vastaan Suomessa ei ole kunnollisia vastakeinoja, Tolvanen sanoo."

Olisi tuhannen taalan tilaisuus eduskuntapuolueidenkin kerätä tästä irtopisteet ja todeta että me emme harrasta rakenteellista korruptiota, mutta kovin vähissä ovat kannanotot tästä aiheesta.

Noh, voin luvata että Liberaalipuolue ei harrasta rakenteellista (tai muutakaan) korruptiota, ainakaan niin kauan kuin itse puolueessa vaikutan.

Soisin myös ilmiantajille irtisanomissuojan, mitalin ja ehkä jopa oman patsaspuiston - se olisi hieno historiallinen maamerkki maan tavan kuolemalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Välillä tuntuu melko uskomattomalta miten kieroa käytöstä poliitikot pitävät ihan normaalina toimintana. Etenkin virkanimitysten kohdalla. Kun rajoitetaan valinnat vain tietyn puolueen sisältä tehtäviksi, osumaan statistisesti useimmiten harhaan. Tehdään ns. Paska rekry. Vähän sama kuin päättäisimme ettei naisia saisi rekrytä johtotehtäviin. Heti katoaa puolet lahjakkuudesta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Olen tuosta haastellut useammankin jäsenkirjan omistajan kanssa, ja surullisen monella tuntuu olevan sama harhakuvitelma; puolueiden jäseniksi valikoituu kansakunnan kyvykkäin osa, joten sitä jäljelle jäävää 90+% kansalaisista ei tarvitse huomioida valinnassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuossa HS:n kirjoituksessa mainittu "Kolmas haara on Vantaalla erityisen vahvassa asemassa olleen vuokra-asuntorakennuttaja VVO:n entiseen johtajaan ja vantaalaiseen kuntapoliitikkoon Tapio Päiviseen (sd) liittyvä lahjusepäily." näyttäisi johtavan ay-järjestöjen vuosittain nostamiin kohtalaisen suuriin verovapaisiin osinkotuloihin, joiden taas voidaan osaksi katsoa syntyneen valtion vuokralaisille maksamista asumistuista.

Tuossa valossa joutuu suuresti ihmettelemään miksi nuo ay-järjestöjen osinkotulot ovat olleet verovapaita. Pelkästään saajan yleishyödyllisyys määritelmä ei voi, eikä saa, olla esteenä veronalaisuudelle. Ei voi olla niin että vuokramarkkinoille annetaan yleishyödyllisille yhteisöille erikoisoikeus verrattuna yksityisen harjoittamaan. Eikä ainakaan silloin kun tulo kertyy valtion maksamista avustuksista tai tuista.

Lainsäädäntö olisi ehdottomasti saatava niin selvästi kirjoitetuksi, ettei vuokraustoiminta koske verovapauden osalta yleishyödyllisiä yhteisöjä. VVO toimii mielestäni rakennuttajana ja näin ollen tuosta johtuen asuntojen vuokraustoimintaa harjoittavana yhteisönä. Kyseessä ei pitäisi olla yleishyödyllisen yhteisön verotonta toimintaa vaan verrattavissa muihin rakennustoimintaa harjoittaviin yhtiöihin, joiden toiminta on veronalaista.

https://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakka...

Onko VVO:n toiminta hyvinkin kiinteästi sidoksissa SDP-puolueeseen? Jos on, niin ei sovi ihmetellä miksi lainsäädäntö on tällä haavaa sellaisessa kuosissa kuin on.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hieno ajatus! Ilmiantajille irtisanomissuoja ja mitali. Tällaista hienoa systeemiä käytettiinkin laajasti muinaisessa Neuvostoliitoss erittäin hyvällä menestyksellä. Kymmeniä miljoonia pahimpia roistoja saatiin kiinni menetelmällä ja suljettiin ojennusleireille. Sopisi meillekin malliksi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset