Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Velallisten Tuki ry

  • Tapahtuman kuvaus
    Tapahtuman kuvaus
  • Kike Elomaa ja paneeli
    Kike Elomaa ja paneeli

Sain tänään yllätyskutsun kansanedustajien Elomaa ja Louhelainen emännöimään tapahtumaan Pikkuparlamentin kahvilaan. Kutsun taustalla oli aikaisempi kirjoitukseni Aktiv Hansa ja Koiviston konklaavi ja ehdin nopeasti jutella Velallisten Tuki ry:n puheenjohtajan Liisa Mariaporin, sekä varapuheenjohtajan Hilkka Laikon kanssa.

Mariaporin saatatte muistaa siitä, että hän kirjoitti aikoinaan kirjan Verottaja Tappolinjalla, jonka kaikki tallenteet Raahen käräjäoikeus määräsi valtiolle luovutettavaksi eli tuhottavaksi, sekä kirjan kirjoittajan Liisa Mariaporin ehdonalaiseen vankeuteen - Mariapori vei asian Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen ja voitti.

Velallisten Tuki ry:n taustalla on siis 90-luvun velallisten kaltoinkohtelu, mutta myös tuoreemmat velalliset ovat enemmän kuin tervetulleita joukkoon. Pikkuparlamentin kahvila oli täynnä ihmisiä, ja useampaan kertaan kuulimme omakohtaisia kertomuksia siitä, kuinka varallisuus on myyty velkojan toimesta alihintaan, mutta velat jäivät, siitäkin huolimatta että myyty varallisuus oli velkojen panttina.

Itse paneeli keskittyi enemmän velkaongelmien jälkihoitoon, vaikka pajatso on selvästi rikki - elämme käytännössä nollakorkojen maailmassa, mutta maksuhäiriöt lisääntyvät tasaisesti. Jos korot tästä nousisivat, niin tilanne muuttuisi täysin mahdottomaksi.

Joka tapauksessa, olit tuore velallinen, tai jo vuosikymmeniä harjoitellut, niin kannattaa liittyä Velallisten Tuki Facebook-ryhmään, tätä kirjoittaessani siellä on jo 2186 jäsentä, ja määrä kasvaa tasaisesti - mielelläni näkisin joukkovoimaa myös sillä kansanosalla, jolla ei ole varaa maksaa lobbaamisesta.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä velka ei ole varallisuuden esiaste.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä juttu Amos - olen itsekin Velallisten tuki Ry:ssä ja olin itsenäisyyspäivänä marssilla niitten muistoksi, jotka eivät jaksaneet. Hieno ja harras tunnelma. Juttelimme myös velallisen asioista.

Taisin muuten toisessa kuviossa Helsingissä hommata sulle eilen äänestäjän?

Vinkki vedä ihmeessä englanniksi muutama setti siellä stadissa. En tiennyt että kunnallisvaaleissa voi äänestää jos on ollut maassa riittävän kauan.

ja ps. Se kutsu Villa Sirsaan on yhä voimassa... bisneksiin liittyen ;-)

https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=E129BA55

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kiitoksia tuesta!

Tarkoitus on laittaa ohjelmaa (ainakin) englanniksi myös, kunnallisvaaleissa voivat tosiaan äänestää vaihto-opiskelijat, ulkomaiset puolisot jne.

Yleisönä joukon tavoittaminen ei ole vaan ihan helppoa, en tiedä missä luuraavat.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Onhan se ymmärrettävää, että moni ei edes tiedä mahdollisuudesta. Ja sitten ei kiinnosta vaikka tietäisikin. Ovat lähdössä maasta pois jne. Mutta tämä kaveri oli kiinnostunut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset