Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kokouspalkkiot minuuttipohjaisiksi ja leikkuriin

  • Vox Populi, Vox Dei.
    Vox Populi, Vox Dei.

Olen työskennellyt kahdeksan vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa, ja jos kokouskäyttäytymisestä pitäisi nostaa yksi asia pöydälle, se olisi kollegojen ajan arvon ymmärtäminen. Tätä vasten Tampereen kaupunginvaltuuston kokous on kamalaa katsottavaa - jos demokratia on tätä, niin antiikin kreikkalaiset tekivät pahan virheen.

Jotta tämäkään kirjoitus ei jäisi pelkäksi naukumiseksi, niin ehdotan korjaavaksi toimenpiteeksi kokouspalkkioiden pienentämistä kokousten pidentyessä. Ts. jos kokous on paketissa (kaikki kohdat käsitelty, eikä niitä siirretä ensi kokoukseen) tavoiteajassa tai alle, valtuutetut saavat Tampereella 180 euron palkkionsa (aamulehti 26.10.2016), tästä eteenpäin tuo palkkio kutistuu vaikka viidellä eurolla per minuutti. Nyt kannustimet ovat päinvastaiset, lisäkestosta saa lisäpalkkion. 

Aamulehden uutisessa osataan myös kertoa, että valtuutetut hyväksikäyttävät kokouspalkkiojärjestelmää, minuuttipohjaisella ja kokouksen keston mukaan pienevällä kokouspalkkiojärjestelmällä tämäkin epäkohta voidaan korjata.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, joka lupaa olla pitämättä yhtään turhaa puheenvuoroa valtuustossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tuo video oli kyllä harvinaisen huvittava ja toisaalta surullinen. Video kertoo hyvin nykyisen systeemin heikkoudet.

Miksi muuten ehdotat kokouspalkkion pienenemistä? Eikö olisi parempi vain jättää lisäansiot pois, jolloin kokouksesta saa aina maksimissaan vain kokouspalkkion?

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Rahapalkkio ei ole ainoa syy "filibusteroinnille", osa tekee sitä saadakseen näkyvyyttä ja sitä kautta ääniä - rahallinen kannustin vähentäisi tätä yhteisen ajan haaskaamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset