Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Alkoholin myynti Alkolta apteekeille

  • On sitä ennenkin osattu (Kuva: Wikipedia)
    On sitä ennenkin osattu (Kuva: Wikipedia)

Hallituksen apteekkiuudistus vesittyi täysin (HS 25.4.2017) verrattuna Vartian mainioon ehdotukseen (Libera 11.1.2017), jonka lisäksi alkoholilakin vaikuttaa vahvasti leikatulta (Iltalehti 24.4.2017). Koska molemmat "uudistukset" lukitsevat pelin taas muutamaksi vuodeksi, on hyvä aika ehdottaa hieman kieli poskessa.

Entäpä jos siirtäisimme vahvojen alkoholien myynnin apteekkien vastuulle, lakkautaisimme Alkon ja laajentaisimme apteekkiverkkoa kattamaan tyhjät aukot? Tämä lisäisi kyseisen lääkeaineen (ja lääkkeiden yleisestikin) saatavuutta valtakunnanlaajuisesti, ja luokkaa kymmeniä miljoonia vuodessa turhia organisaatiokuluja (Alkon tilinpäätös 2016) säästyisi.

Toki tämän voisi tehdä toisinkin päin, ja siirtää lääkkeiden myynti Alkon vastuulle, mutta tässä olisi toki syytä olla tarkkana pätevyysvaatimusten osalta.

Fiksumpaa olisi tietysti lopettaa Alkon monopoli, ja sallia apteekin perustaminen kaikille päteville proviisoreille, sekä muuttaa lääketaksa kattohinnaksi, mutta ilmeisesti nämä ovat liian radikaaleja muutoksia Keskustan ja Kokoomuksen kannatuksen ja/tai rahoituksen kannalta.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja sekä varavaltuutettu, jonka mielestä yksi monopoli on parempi kuin monopoli ja kartelli.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olisihan tuo loogista. THL:n teksteistäkin saa kuvan että kyseessä on aine jota käytetään, ei suinkaan juomia joita nautitaan. Tuotteitakaan ei tarvittaisi kuin tuo kuvassa oleva.

Pekka Iiskonmaki

#1
Kaverini, siis kolme Suomesta tekivät perinteisen juomamatkan Latviaan.

Bussi täyteen juomaa ja takaisin Suomen kylmään suveen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset