Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Terroriin ei ole helppoja ratkaisuja

  • Osanottoni.
    Osanottoni.

Riittävän vaikeiden ongelmien edessä joutuu diplomi-insinöörikin nöyrtymään - minulla ei ole esittää patenttiratkaisua terroriin. Jos ratkaisu on olemassa, se todennäköisesti löytyy kuuntelemalla poliitikkojen sijaan mm. poliisia, maahanmuuttovirastoa ja erityisesti maahanmuuttajayhteisöjä.

Ratkaisujen sijaan voin vain esittää surunvalitteluni uhreille ja heidän omaisilleen.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka tähänastisista kirjoituksista tämä oli vaikein.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Samoja ihmetellen. Poliisikin on ollut taipuvainen sille kannalle, että asioista salamannopea ja globaali mediointi edesauttaa uusien vastaavien iskujen syntymistä. Vaikka toisaalta journalistit toteavatkin "ihmisten on saatava tietää" tai "älä ammu viestintuojaa".
https://guitarkonkari.wordpress.com/2017/08/19/mik...

Pekka Pylkkönen

Ei sitä tarvitse yrittää koko ongelmaa ratkaista kerralla. DI voi hyvinkin kontribuoida ja kehittää teknologiaa yksittäisten tekotapojen hankaloittamiseksi.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Ongelma ei ole ratkaistavissa bottom-up, ts. veitsiä tylsentämällä. Ellei sitten löydy jotakin Minority Report ratkaisua, mikä on varsin epätodennäköistä.

Jotta ongelman osat voi ratkaista, pitää ongelma hahmottaa ensin. top-down, jolloin se jakautuu ratkaistavissa oleviin osakokonaisuuksiin.

Pekka Pylkkönen

Minä luulen että ylätasolla problematiikka on niin monisyinen että sieltä ei paljon apua ole luvassa. Ristiriitaiset intressit ynnä ideologia joka tekee ihmishengestä halvan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Moraa ei saa myydä ulkomaalaistaustaisille?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yksi terrorismin vähentämisen respepti on itsestäänselvä, ei oteta uusia muslimeja Suomeen ja palautetaan välittömästi kaikki paperittomat ja kielteisen päätöksen saaneet. Vankilaan odottamaan jos lentoa ei heti järjestetä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mitä veikkaat eduskunnan tehneen? Noudattaneet Suomen tekemiä sopimuksia EU ,mamuista ja pakolaisista. Joka puolue vuorotellee -03-19.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Jos Euroopan aiemmista terroriaalloista voi oppia jotain, niin ilmeisesti vasta terroristisukupolvien vaihtuminen ja väsyminen yhdistettynä vuoropuheluun heikentää niitä.

Ylireagointi ja provosoituminen syventää ja pidentää kierrettä.

Vesa Pirilä

Tässä on kyllä ideaa. Ainakin IRA:sta ja ETA:sta on erittäin kiinnostavia TV-dokumentteja, nimiltään muistaakseni Bloody Sunday ja Carlos. PLO:sta luulisi löytyvän vastaavaa.

Ainakin IRA:n tapauksessa ratkaisevassa asemassa oli muistaakseni se kun britit vetivät sotilaansa pois Pohjois-Irlannin kaduilta ja lakkasivat kiusaamasta heikommassa asemassa olevia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset