Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Autoilija - ilmaista rahaa tarjolla!

En omista autoa, mutta tulipa hiljattain puheeksi ystävieni kesken kuinka uuden liikennevakuutuslain (IS 20.11.2016) myötä heidän vakuutusmaksunsa putosivat luokkaa sadalla eurolla per auto per vuosi.

Keskustelun aihe oli toki tilitys siitä, että hintaa alennettiin vasta kuin asianomaiset olivat itse soittaneet vakuutusyhtiöönsä ja pyytäneet uuden lain myötä alentamaan hintaa - alennusta ei siis 1.1.2017 alkaen ollut automaattisesti oltu annettu, eikä sitä suostuttu maksamaan.

Viiden minuutin puhelulla voi päästä kuitenkin ihan mukaville tuntipalkoille, eli kannustan ottamaan luurin käteen - kuitatkaa toki kommentteihin miten kävi, niin sen pohjalta voivat muut arvioida onko vaivan arvoista.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, joka kulkee työmatkansa joko julkisilla tai sään salliessa moottoripyörällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomalaisen yritystoiminnan ytimeen kuuluu ns. vanhojen asiakkaiden totaalinen unohtaminen. Kaikki alennukset ja edut osoitetaan lähinnä uusille asiakkaille.

Tämä kielii kilpailun puutteesta, koska vanhoista asiakassuhteista ei ole tarpeen pitää ns. kiinni.

Ainoan poikkeuksen tähän tekevät tietyt autokauppiaat, jotka huomioivat asiakkaan vielä senkin jälkeen, kun takavalot ovat kadonneet kulman taakse.
He ovat ymmärtäneet, että merkkiuskollisuuden takaa vain ja ainoastaan aito kiinnostus asiakasta kohtaan.

Vakuutusyhtiöt eivät tunnetusti anna lanttiakaan ulos firmasta, ellei ole pakko.

Käyttäjän joukokorpelainen kuva
Jouko Korpelainen

Kannattaa pyytää tarjous uusista vakuutuksista omasta vakuutusyhtiöstä. Itsellä kahdesta autosta uusilla hinnoilla toisessa vakuutusmaksu laski juuri noin mainitulla satasella. Vanhimmassa autossa uusi vakuutus olisi ollut kalliimpi kuin vanha, joten sitä ei kannattanut vaihtaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vaihdoin vakuutusyhtiötä viime viikolla ja vuosikustannukset tippuivat 251 euroa. En ole 47 autoiluvuoteen kertaakaan aiheuttanut vahinkoa, mutta Pohjola pudotti bonuksia kun lopetin firmani ja otin vakuutukset takaisin omalle nimelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset