Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Tavoitteena nolla luukkua

  • Digitointia vai digitalisaatiota? (Lähde: https://nathanmcminn.files.wordpress.com)
    Digitointia vai digitalisaatiota? (Lähde: https://nathanmcminn.files.wordpress.com)

Sähköinen työnhaku aiheuttaa päänvaivaa jopa tuhansille työttömille – ”Tuntuu, kuin työnhakija olisi hirttosilmukassa” (HS 23.09.2017)

Olen ollut alle kaksi viikkoa työttömänä, mutta työnhakuni lakkasi jo – te-palvelun kikkailu tekee työttömäksi ilmoittautumisesta sietämättömän vaikeaa (HS 17.09.2017)

Jos Kafka ja Orwell olisivat kirjoittaneet yhdessä kirjan, se olisi hyvin voinut käsitellä TE-toimistoja. Niissä yhdistyvät kätevästi uuskieli kun kiusaamista kutsutaan palveluksi, sekä musertava ja kasvoton koneisto, jonka edessä Josef K olisi kuin kotonaan.

Digitalisaatio on eräs hallituksen kärkihankkeista, valtioneuvoston sivuilta löytyvät sen tavoitteet, joissa mainitaan yhden luukun periaate.

Tämä on toki nykytilanteeseen verrattuna järkevää, mutta tavoitteena se on kunnianhimoton - itse asettaisin tavoitteeksi nolla luukkua.

Yleinen sosiaaliturva on aivan hyvin toteutettavissa niin, että kenenkään ei tarvitse täyttää yhtäkään lomaketta - käytännössä tämä tarkoittaa perustuloon (AA 03.08.2017) tai perustiliin siirtymistä.

Samalla TE-toimistot voidaan lakkauttaa, joka säästäisi noin 165 miljoona euroa vuodessa.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka leikkaa oikeasta paikasta.

PS. Paperisten lomakkeiden muuttaminen digitaalisiksi ei ole digitalisaatiota, vaan digitointia. Perustulojärjestelmään siirtyminen olisi sosiaaliturvan digitalisaatiota, ja askel kohti yhteiskunnan digitaalista transformaatiota.

PPS. Sosiaaliturvauudistus on mukana Liberaalipuolueen puolueohjelmassa

PPPS. Elina Lepomäki kannattaa perustiliratkaisua (VU 24.09.2017)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Digipalvelu tarkoittaa epäinhimillistä palvelua.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Miten niin? Mistä lähtien"luukun" tarkoitus on ollut olla olkapää itkevälle hallintoalamaiselle? Sieltä hoidetaan asia mahdollisimman tehokkaasti niin kuin verorahoilla tehtävät asiat kuuluu tehdä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset