Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kuolema kauluspaidoille!

Haluatko muuttaa maailmaa parempaan suuntaan? Äänestä allekirjoittanutta vuoden businesspukeutujaksi - kauluspaidat ovat epämukavia ja elitismia https://m.kauppalehti.fi/uutiset/kenesta-vuoden-bisnespukeutuja-2017-aan... Kiitän! T: Amos

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Sait ääneni, t-paidat ovat parhaita.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

En minäkään pidä kauluspaidoista, ylin nappi ei koskaan mene kiinni ja pääni pitäisi kahdesti lyödä kirveellä ennen kuin menee poikki.

Tästä syystä jätän aina napin tai pari pois ja tilalla on sitten itse käsin laitettu kravatti. Muutoin käytän ihan rentoja vaatteita.

Kyllä joskus on ollut puhumista, että eikö pitäisi pukeutua ykkösiin? Minkä takia, eihän Steve Jobskaan ole pukeutunut muuhun kuin farkkuihin tai t-paitoihin, mitä väliä vaatteista on kun tärkeää on osata puhua ihmisille?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

En tykkää ihmisistä, jotka sanovat kuinka minun tulee pukeutua.

Juha Hämäläinen

Kyllä istuva miesten puku ja hyvä puuvillainen pukupaita on mukavampi päällä kuin t-paita ja farkut. Kravatti taasen on ihan turha värkki.

Mutta jokainen saa pukeutua kuten lystää. Silti jokaisen pukeutumista arvostellaan tai arvostetaan, tämä ei muutu miksikään. Eikä sen pidäkään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@5. Kyllä se puku minulle sopii vasta sitten, kun pitää tehdä mittatilaustyönä, muutoin se on mahdotonta.

Minulla on edelleen vaikeaa ymmärtää, että miksi etikettien mukaisesti pitäisi pynttäytyä.

Esimerkiksi hatun käytöstä oli riitelyä aikoinaan, että missä tilanteissa piti hattua ottaa pois. Toisten mielestä kaikissa tilanteissa, toisten mielessä ei.

Totuus siinä on, että ainoastaan kirkon tiloissa sekä oikeussaleissa otetaan vasta hattu pois, kaikissa muissa tilanteissa hattua ei milloinkaan oteta pois. Jos ihmettelet, että miksi ei, se saattoi ehkä johtua siitä, ettei henkilö halunnut ottaa sitä pois päälakensa ongelmiensa takia kuten kaljun tai hilseen tai jonkin muun takia.

Tämä on ihan tutkittua historiaa ja hyväksyttyä sellaiset käytöstavat. Suomessa ne säännöt keksittiin vain omasta päästä.

Juha Hämäläinen

En itse piittaa etiketistä enkä käytösoppaista. Pukeudun ja käyttäyden ihmisiksi ilman niitäkin. Ihmiset, jotka koko elämänsä pelkäävät tekevänsä jotain väärin ja joutuvansa silmätikuksi, rakastavat sääntöjä. Niiden taakse voi suojautua olivatpa säännöt kuinka tahansa typeriä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset