Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Poliitikko laskuttaa alkavalta tunnilta

  • Halutessasi voit pyytää helsinkiläistä valtuutettuasi allekirjoittamaan tämän.
    Halutessasi voit pyytää helsinkiläistä valtuutettuasi allekirjoittamaan tämän.
  • Sorvin ääressä.
    Sorvin ääressä.

Poistuessani tänään ensimmäisestä Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksestani totesin tutulle valtuutetulle, että uskoni demokratiaan rapisi taas lisää - hän kuittasi, ettei rapiseminen lopu koskaan.

Pääsin tänään todistamaan kuinka 85 valtuutettua kuittasi 385e per nuppi painamalla kerran "Läsnä"- nappia. Kokous kesti 7 minuuttia, ja ensimmäinen valtuutettu oli ovesta ulkona jo kolmen minuutin kohdalla.

Olin toki yksi heistä, mutta en voinut jäädä poiskaan, koska silloin tämä juttu olisi jäänyt kirjoittamatta, sillä se olisi ollut vain kateellisten panettelua.

IS:n keväisestä jutusta (IS 9.4.2017) voitte hakea osviittaa sille millaisia kokouspalkkioita yleensä maksetaan - tavallisesti kokoukset todellakin kestävät tunteja, joiden päälle valtuutetuille tulee kaikenlaista palkkiotonta tekemistä. Erityisesti tämä koskee valtuustoryhmien puheenjohtajia, joiden arvioisin käyttävän kymmeniä tunteja viikossa valtuustotyöhön, eli heidän osaltaan voisin jopa sanoa että työmies on todennäköisesti palkkansa ansainnut.

Itse en kuitenkaan ole joutunut paljoa huhkimaan, joten lahjoitan 50% omasta ansiottomasta kokouspalkkiostani (192,5e) kommenteissa eniten suositteluja saaneelle hyväntekeväisyyskohteelle. Toinen puolikas menee Liberaalipuolueen sotakassaan automaattisen puoluemaksun muodossa.

Tämän lisäksi tein valtuustoaloitteen (liitteenä), joka läpi mennessään korjaisi ansiottomien kokouspalkkioden ongelman. Tämänpäiväisen 7 minuutin kokouksen aikana parikin valtuutettua esitti mielipiteensä verorahojen tuhlaamisesta, ja nyt jokaisella valtuutetulla on mahdollisuus allekirjoittaa aloite niiden parhaaksi.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka olettaa tulevansa syytetyksi populismista.

 

Edit: selvennyksen vuoksi kokouspalkkiosta menee toki verot aivan normaalisti, eli ihan noin paljon minulle ei olisi jäänyt käteen anycase.

Liite: Helsingin luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet (www.hel.fi, 17.5.2017).

***

Erään tarinan mukaan koneen omistaja tilasi huoltomiehen, joka aikansa ihmeteltyään kopautti erästä kohtaa koneesta kumivasaralla. Kone heräsi henkiin, ja huoltomies kirjoitti kymppitonnin laskun. Koneen omistaja repi pelihousunsa, että miten kehtaat laskuttaa kymppitonnin yhdestä vasaraniskusta. Huoltomies vastasi, että vasaranisku oli vain satasen, loput laskusta koostui siitä, että tiesin mihin kohti piti lyödä.

Pitihän palkkion saadakseen poliitikonkin tietää mitä nappia painaa.

***

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Ehdotan että lahjoittamisen sijaan palkkaat pari nuorta päiväksi tekemään jotain hyvää, tai ainakin hyödyllistä.

Lahjoittamisen sijaan kokemus ansaitusta rahasta jollekin nuorelle voisi olla vähän pidempivaikutteista hyvänteleväisyyttä. Ja toki kirjoitat sitten vielä työtodistuksen;)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Tämä on hyvä ehdotus - suosittelut ratkaisee voittaako se. Jos voittaa, palkkaan Treamerin kautta pari nuorta tekemään jotain hyödyllistä.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Onnittelut voittavalle ehdotukselle! Mietin sopivan kohteen ja palkkaan pari nuorta, tavoite on ennen joulua.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Ehdotan hyväntekeväisyyskohteeksi toiselle kokouspalkkion puolikkaalle yhdistystä nimeltä Liberaalipuolue - Vapaus valita r.p.

Juhani Kähärä, Liberaalipuolueen puheenjohtaja

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Halpa hinta tulee poliittiselle lyömäaseelle, mutta säännöt on säännöt - ehdotus on mukana kisassa : )

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Laadukasta populismia.

"lahjoitan 50% omasta ansiottomasta kokouspalkkiostani (192,5e) kommenteissa eniten suositteluja saaneelle hyväntekeväisyyskohteelle. Toinen puolikas menee Liberaalipuolueen sotakassaan automaattisen puoluemaksun muodossa."

Rauhan nobelisti Martti Ahtisaari aikoinaan lupasi kymmenykset työttömille. Miten passivoivaa. Ehdotan liberaaleille vaaliliittoa Sinisen tulevaisuuden kanssa. Kannatus voisi olla jopa 3%. Ei huono.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Eli sun mielestä se on populismia kun tuodaan esille että meidän kaupunkilaisten kukkarosta (olen Helsinkiläinen) maksetaan napin painamisesta 385e ja 3-7min läsnäolosta? Okei. (Jotkut itkee muuten sitä samaa kun ainakin yks kaupunginvaltuutettu kokkari kertoo täällä samasta kanssa.) Voitko palkata mut nappia painelemaan? Mä voin painaa ihan mitä tahansa nappeja satoja, todennäköisesti tuhansia kertoja päivässä jos siitä noin hyvin maksetaan!

:facepalm: ...

Juhani Piri

Pylkkösen ehdotus on kyllä mainio. Itse ehdotan palkkion käyttämistä virtavesien hoitoyhdistykselle, eli siis uhanalaiset kalakannat kiittävät ja samalla työllistävät pitkäaikaistyöttömiä. http://virtavesi.com/

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Ehdotan Effiä ylimääräisen rahan saajaksi

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Täysin verrannollista ylitöiden tekemiseen. Tehdessä vituttaa, mutta tilipäivänä naurattaa.

Valtuustotyöstä saa todella helposti tuhansia euroja kouraan vuositasolla ilman suurempaa vaivannäköä vain kampeamalla ruhonsa paikan päälle. Likimain jokaiselle valtuutetulle kokouspalkkiot ovat lisätuloa päätoimen ansioiden päälle.

Päätän kommenttini Mike Knopflerin sanoihin: " money for nothing."

Juha Hämäläinen

Juuri perustettu Suomen hyötyhamppu yhdistys voisi tarvita jonkun rovon toimintaansa, jotta Suomessa olisi jonain päivänä todellista biotaloutta tai edes vaihtoehto metsien raiskaamiselle.

https://twitter.com/kuhakohanke?lang=fi

Juha Hämäläinen

Laitampa tännekin saman ehdotuksen, kuin kokoomuslaisen Otto Meren blogiin.....(btw. peesaa mukavasti sinua)

"Minä tarttisin tasohöylään terät ja hiomakoneisiin uudet laikat ja paperia, jotta voisin tehdä lisää hyvää!

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237276... "

Tuosta pöydästä saatiin 350 Euroa, jollekin apua tarvitsevalle kansalaiselle ja pitkä talvi on taas edessä.......

Kiitos
Hämis

Käyttäjän villejalovaara kuva
Ville Jalovaara

Harmi, että et ollut paikalla silloin, kun puhuimme Guggenheimista viime syksynä kahteen asti yöllä… Minulle olisi riittänyt silloin vähempikin… Myös asianvierestä puhuminen tulee aika kalliiksi…

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset