Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Voiko Väyrystä olla ikävä?

  • Kvadrantissa on hiljaista.
    Kvadrantissa on hiljaista.

Tein Helsingin Sanomien presidentinvaalikoneen (tulos liitteenä), ja mieleeni palasi Bruno Bozzetton mainio animaatio Italians vs Europeans:

Tarkalleen ottaen kohta 2:08, jossa kuvataan eroja vaaleissa. Suomi eroaa tosin Italiasta siinä, että enemmistö vetää salkoon vaaleissa hävinneen lipun. 

Näin voi mielestäni päätellä Nolanin kartan vasemmassa alakulmassa olevasta ruuhkasta, joka on muodostunut edellisen kakkossijan haltijan Haaviston ympärille.

Peliteknisesti tuo on tietysti tyhjä arpa, vaikka se kuntavaaleissa (AA, 13.04.2017) toimiikin mukavasti, niin presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle ei todennäköisesti pääse nahistelemalla punavihreistä äänistä.

Tästä syystä ennustan, että Niinistö voittaa Huhtasaaren toisella kierroksella luvuin 65-35, ellei sitten jo ensimmäisellä kierroksella (epätodennäköistä).

 

Mielestäni Liberaalipuolue teki oikean päätöksen ollessaan asettumatta yhdenkään ehdokkaan taakse. Se on kannanotto sen puolesta, että yksikään ehdokas ei edusta puolueen arvoja riittävän hyvin.

Jokunen ääni saattaa puolueesta Torvaldsille mennä, mutta itse aion jäädä kotiin.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohjaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä vaalit ilman todellista vaihtoehtoa ovat haitallisia

PS. Myös videon 2:28 on kuvaava, siltä osin Suomella ja Italialla ei juuri eroa ole

PPS. Toisella kierroksella lupaan äänestää Väykkää vastaan

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros
Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Timo Haapalan kommentti presidentinvaalitenttien sarjatuotantoon Maajussille morsian-showna on osuva. Ylitarjonnan takia mahdollisesti tärkeät sisällöt inflatoituvat.
Kaivataanko Väyrystä siksi, että tarvitaan toteuttamiskelpoisia poliittisia vaihtoehtoja - vaiko siksi, ettei realityshow ole tarpeeksi yleisöä viihdyttävä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Helena Eronen sen jo somessa sanoi julki, että ei aio äänestää, kun Suomessa on vain vasemmistolaisia ehdokkaita. Oma piste on aika lähellä tuota Amos Aholan paikkaa, ehkä piirun verran enemmän vielä oikealle ja alemmaksi.

En myöskään aio äänestää Torvaldsia, vaikka on lähinpänä tuossa kartalla. Tuo kartta mielestäni kertoo siitä, että Niinistö "valehtelee" vastuksissaan ja koskiskelee näin vasemmistoa, ei muuten voi olla väärällä puolella viivaa;)

Toisaalta Huhtasaari ja Kyllönen ovat yhtä vasemmalla, toinen vain on konservatiivi ja toinen liberaali. HS teki suuren palveluksen tehdessään tuon kaikki näkyväksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Blogistin arvokartta ei kyllä ole identtinen Hesarin julkaiseman kanssa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005466933.htm...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arvokartta taitaa vastausosiossa muodostua juurikin Amoksen esittämällä tavalla, näin ainakin kävi myös minulla. Eli tee Seija tuo testi ja testaa muuttuuko se sitten.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Toki, mutta siitä saa helposti väärän käsityksen, ts. Hesarin kartta olisi saanut olla vertailuna.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Molemmathan ovat hesarin karttoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Jep, mutta tein sen ja vastaus on varmaan automaatti, josta tulee kaikille sama;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola Vastaus kommenttiin #10

Täytyy myöntää että repesin ääneen & meni jakoon Facebookissa. Kiitoksia Ari!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tämänkin mittarin mukainen "poliittinen konsensus" osoittaa, kuinka politiikan sisältö on pitää huolta hyväosaisesta keskiluokasta, kautta eduskuntapuolueiden vasemmistosta oikeistoon. Asia, jonka Heikki Pursiainen kirjoittaa kirjassaan Paska Suomi.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Häpeä tunnistaa, mutta tuntuu kuin jotain puuttuisi suomalaisesta polittisesta keskustelusta, kun nämä "omantien kulkijat", Väyrynen, Vennamo, Sinisalo, Georg C. Ehrnrooth, jne ovat hiipuneet horisontiin taa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset