Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Turvallisuus ennen poliittisia irtopisteitä

  • Populismia turvallisuuden kustannuksella
    Populismia turvallisuuden kustannuksella
  • Jos poliisi todellakin siirtäisi 612 tapahtuman, siirtyisivätkö mielenosoittajat suosiolla?
    Jos poliisi todellakin siirtäisi 612 tapahtuman, siirtyisivätkö mielenosoittajat suosiolla?

Lastentapahtuma alpakoineen joutuu siirtymään äärioikeiston mielenilmauksen tieltä Helsingissä (Yle 4.12.2017) herätti sosiaalisessa mediassa mielensäpahoittamisen myrskyn, ja aiheesta. Myös Uudessa Suomessa aiheesta on ehditty kirjoittaa.

Ei kukaan halua nähdä äärioikeistoa itsenäisyyspäivänä (tai muulloinkaan) paraatipaikalla, varsinkaan lasten kustannuksella. En kuitenkaan hyväksy poliittisten irtopisteiden kalastelua asialla (kuvaliitteenä), sillä vielä vähemmän haluan lasten näkevän kun poliisi (tai äärivasemmisto) painii äärioikeiston kanssa lastentapahtumassa.

Tämä skenaario on nimittäin ihan mahdollinen jos poliisi siirtäisi 612-soihtukulkueen muualle - häirikköosasto voisi todeta tämän olevan sananvapauden rajoittamista ilmestyen alkuperäiselle sijainnille johon heillä on lupa jo myönnetty, jolloin lastentapahtuma pitäisi turvata poliisin voimin.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä sekä äärioikeisto että äärivasemmisto ovat roskasakkia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuo 612-kulkue on sujunut osanottajien puolelta rauhallisesti useampia vuosia. Riski on lähinnä epäisänmaallisten järjestämä riehunta, joka vaarantaa lastenkin turvallisuuden, tässä käsityksessä olen.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Minulle on yksi ja sama kuka heittää ensimmäisen kiven jos lapsia on paikalla.

Toni Rintala

Mehän tiedämme aiemmilta vuosilta kuka ne kaikki kivet heittelee. Kysy poliisilta.

"Poliisin mukaan mielenosoitukset ja kulkueet sujuivat rauhallisesti, mutta 612-kulkuetta vastaan iskeneet anarkistit aiheuttivat häiriötä. "

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vähän jää vaisuksi tuomioisi rauhanomaisen mielenosoituksen kivittäjille?

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola Vastaus kommenttiin #4

Hyvä että pyysit tarkentamaan, en hyväksy väkivaltaa - ensimmäisen kiven heittäjän soisin nippusiteissä putkaan. Ja toisenkin. Ja niin eteenpäin.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Saa nähdä järjestetäänkö koko tapahtumaa enää kun eivät päässeet lähelle. Minulla on meinaan hyvin suuri epäilys, että kyseessä oli äärivasemmiston provokaatio. Ajankohtakin vaikuttaisi aika myöhäiselle koko perheen tapahtumaksi.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Toistan täälläkin PR-vinkkini 612-järjestäjille: Kannattaisi luovuttaa tila lasten käyttöön.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Esitän PR-vinkkini poliisille: kannattaisi määrätä tila lasten käyttöön.

Pidän tuota Amoksen pr-vinkkiä varsin onnettomana ja seuraava soppa olisi valmis: Lapset siis saavat pitää juhlansa koska uusnatsit niin sallivat.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola Vastaus kommenttiin #9

Määrätä tila lasten käyttöön? Entä jos määräystä ei totella?

PR vinkki on onneton kenen kannalta?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Toisaala jos 612 suostuisi tuohon, vastaavia lasten tapahtumia alkaisi kummasti ilmaantumaan yhteen jos toiseenkin kansallismielisten järjestämään tapahtumaan, vaikka tämä kyseinen alpakkatapahtuma olisikin ollut ihan aito.

Poliisin näkökulmasta tämä on hyvin yksinkertaista. Poliisi twiittasi näin. "612-kulkueesta on ilmoitettu poliisille jo kauan aikaa sitten ja kulkue on joka kerta kokoontunut Töölöntorilla. Tori tulee niin täyteen, että muita samanaikaisia tilaisuuksia torille ei mahdu. #poliisi"

https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/status/9377275...

Tämän lisäksi poliisin näkökulmasta saattoi olla parempi, että 612 järjestää tapahtumansa niin kuin oli sovittu. Sen suojaaminen vaatii poliisilta paljon resursseja, ja kaikki suunnitelmat sen suojaamiseksi olisi mennyt uusiksi, jos kulkureittiä olisi muutettu viimetippaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmistoanarkistit niitä rähinöitsijöitä ja väkivaltaa ihannoivia ovat. Miksi oikeistoa syytetään itsenäisyyttä vihaavan vasemmiston rähinöistä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tutustuttuani asiaan olen ymmärtänyt että itsenäisyyden kannattajat ovat jo useana vuonna lähteneet marssille tuosta samasta paikasta. Lapset sinne varmaan sopii hyvin mutta vasemmistoanarkisteja pitää pelätä ja osoittaa heille jokin oma paikka.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Vasemmistoanarkistit eivät viihdy omassa seurassaan eivätkä pysy omassa paikassaan, vaan lähtevät etsimään tappelukavereita ja rikottavia paikkoja.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis 612 tyypeille on annettu lupa ajat sitten nyt ?jotkut? Tahtovat juuri nyt samaanpaikkaan lapsille juhlapaikan? Ja poliisi ei voinut tätä myöntää koska pelkää että 612 kohti aloitetaan kahina? Ja nyt vasemmisto itkee kun he eivät poistu...

Mmmhhh... EN POISTUISI MINÄKÄÄN!

Juhani Piri

Soihtukulkue reitteineen on ilmoitettu jo aikoja sitten joten poliisilla on hyvin ollut aikaa tehdä suunnitelmat. "Lasten" tapahtuma on ilmoitettu 27.11 ja saman viikon perjantaina ovat saaneet kielteisen päätöksen. "Lasten" tapahtumalle on myös tarjottu toista paikkaa, eli narikantoria, mutta se ei kuulemma käy.

Kyllä tässä on nyt poliittiset irtopisteet olleet löyhässä ja sosiaalinen media täynnä määkijöitä kun NATSIT eivät anna lasten juhlia. Millainen operatiivinen muutos se olisi poliiseille kun lätkäistään uudet suunnitelmat viime tingassa pöytään.

Ainoa uhka tuossa marssilla on anarkistipunavihevasemmistolaiset riehujat. He kun eivät osaa olla koskaan kunnolla vaan aiheuttavat sekasortoa, vahinkoa ja vaaraa. Nyt sitten vielä koetettiin käyttää lapsia, pupuja ja alpakoita eturintamassa. Kuinka alhaiseksi voikaan ihminen toimillaan vajota.

Ei yhtään haiskahda palaneen käry.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kyllä tuo suvakki -ideologia näyttää sumentavan ne vähäisetkin järjen rippeet. Eikö teitä yhtään hävetä? Missä ovat nyt klovnit keppihevosineen, kun vasemmistoradikaalit käyttävät keksittyä lastentapahtumaa selkeästi provokatiivisena yrityksenä vaikeuttaa laillisen soihtukulkueen totetumista.

Hullu saa olla, mutta ei sentään noin tyhmä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset