Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Pääministeri valehtee Nuorisosäätiöstä

  • Korvat näyttäisivät heiluvan.
    Korvat näyttäisivät heiluvan.

Aki Haaro jättää Nuorisosäätiön – taustalla poliisitutkinta, Juha Sipilä: "En tiedä siitä mitään, hyvä jos tehdään oikeita ratkaisuja" (Yle 13.3.2018) on jatkoa toissapäiväiselle: Nuorisosäätiön hallituksella uusi puheenjohtaja, Perttu Nousiainen luopui tehtävästä (Yle 11.3.2018.

Jo oli aikakin - oIen käsitellyt Nuorisosäätiötä useampaan kertaan kirjoituksissani vuosien varrella, mm. Minkä nuorena varastaa, sen vanhana omistaa (AA 24.08.2016), ja paras olisi että häkki heilahtaa.

 

Sipilä valitsi tänään sanansa näin:

"Sipilä on puheenjohtajana ottanut etäisyyttä puolueen kanssa yhteistyötä tekeviin säätiöihin. Hän kiistää myös keskustan ja Nuorisosäätiön aikaisemmatkin kytkennät.

– Kun tulin puheenjohtajaksi, silloin määräsin, että kaikista säätiökytkennöistä eroon, ja se tehtiin. Ja sitä ennenkään ei tämmöistä kytkentää ole ollut."

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että sekä Antti Kaikkoselle että Jukka Vihriälälle napsahti ehdollinen tuomio Nuorisosäätiön vaalirahoitukseen liittyen. (HS 30.1.2013, Yle 7.6.2016) Tästä huolimatta (tai tästä hyvästä) Vihriälästä tehtiin Keskustan kunniajäsen (IS 9.6.2016).

Pääministerimme siis yksiselitteisesti valehtelee, ja kannustan tutkivia journalisteja nyhtämään hänestä irti tarkan päivämäärän jolloin "säätiökytkentä" on katkaistu ja miten se käytännössä tapahtui.

 

Tässä maassa ei yksikään institutionaalinen rakennuttaja pärjää ilman poliittista tukea, sillä kaavoitus on tässä maassa ollut aina läpeensä poliittista - jos aihe kiinnostaa, kannustan lukemaan siitä lisää: Nuorisosäätiö edisti varattomien nuorten asumista hankkimalla lomaosakkeita Alpeilta (Seura 29.1.2016)

"Alppiasunnon hankinnasta oli alkuperäisvihjeen mukaan kulunut jo yli 20 vuotta.

Tuolloin yleishyödyllinen ja nuorison kohtuuhintaisen asumisen päämääräkseen ottanut Nuorisosäätiö olisi hankkinut Itävallan Alpeilta edustuspaikan, jonne olisi matkustettu edistämään nuorisoasumista hiihtämällä, golfaamalla ja samoilemalla vuoristossa. Mukaan olisi valikoitunut poliitikkoja, rakennusalan pomoja ja päättäviä virkamiehiä, usein perheineen.

”Oli Helsingin kiinteistöviraston korkea virkamies, oli Helsingin kiinteistölautakunnan puheenjohtaja, oli alppimaisema, oli alppiruusut, oli suomalainen korruptio parhaimmillaan.”

Huomioitavaa on, että Keskustan edellinen presidenttiehdokas Matti Vanhanen oli mukana päättämässä tuon alppiasunnon hankinnasta:

"”Heh, no se heh, muistan, että se piti myydä, koska se ei vastannut tarkoitustaan. Se ei ehkä ollut perusteltua.”"

 

Teille, joista tuntuu että meininki on parissa vuosikymmenessä parantunut, niin kannustan vilkaisemaan Koskelantie 72:ssa sijaitsevaa Nuorisosäätiön kohdetta nimeltä Kustaa Aadolfin Puisto. Se on rakennettu vuonna 2010 melualueelle, ja HS kirjoitti siitä osuvasti "Tämä asunto voi aiheuttaa kuulovaurion" (TS 27.5.2010)

Tuollaiseen paikkaan ei ilman korruptiota rakenneta. Epäselvää on vain se, että ketä kelohuviloissa tällä kertaa kestitettiin:

”Nuorisosäätiökonsernilla on olemassa lomaosaviikkoja Rukalla, Vierumäellä ja Katinkullassa."

 

Kirjoittajan on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä tunkiot pitää kääntää pohjalle saakka, ja näin ei Suomessa ole vielä tehty.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Se että Suomen pääministeri valehtelee ei erityisesti ole enää uutinen. Enemmän olen ihmetellyt Suomen korruptiolukemia... meidän pitäisi olla vähiten korruptoituneita joidenkin tilastojen mukaan. Joko muut ovat aivan törkeän korruptoituneita tai täällä salataan tilanne taitavasti kivoissa omissa piireissä.

Pekka Iiskonmaki

#1
Suomen korruptio on valtion ja kuntien rakenteissa ja se on siten valtavaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Odotellaan vain kun sama päättäjä on samaan aikaan sekä kansanedustaja, maakuntapäättäjä ja kuntapäättäjä... ja kivoilla yhteyksillä yritysmaailmaan samalla. Luulin jo että sekoilu oli nyt tarpeeksi pahaa, mutta keksivät tuon maakuntaportaan lisäksi ja tokihan kaikki tunnetuimmat pistävät itsensä jokaiseen virkaan. Kellossa on vain 24h per päivä, muttei se tahtia tahi palkan/etuisuuksien juoksua rajoita.... näppärästi pelattu.

Pekka Iiskonmaki

''Pääministeri valehtee Nuorisosäätiöstä''

Maan tapa ja niin lutusen kepulaista.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Se kelpaa valehdella kun seuroissa saarnataan viikon tekemiset anteeksi.
Veriylkä taisi olla tämä loti mies joka niitä kummaa mustasta kirjasta :^)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Lukaisin jostain, että mm ssa yritystuet suunnitellaan jatkossa jaettavaksi alueellisesti, paikallisen maakuntahallinon avustuksella. Tämä suunnitelma on varmaan tuottavampi kuin Nuorisosäätiö.

” möhömahapukki kaalimaan vartijana ”

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tämäkö on sitä liberalismin aatteen paloa käyttää Sipilää keppihevosena millä ratsastaa. En usko että tämä vie sinällään niin jaloa aatetta jota Skotti Adam Smith taloustieteilijä ja moraalifilosofi levitti kirjoillaan.

Aikasempi Liberaalipuolue kaatui Keskustapuolueen syliin ja olisi mukavaa jos nyt yltäisitte eduskuntaan mutta ei tälläisella touhulla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ajattelin täsmälleen samaa. Olen tähän saakka pitänyt Aholan ja liberaalien ajattelusta useinkin. Ehkä on sitten aika tarkistaa kantaa.

Jos vaikkapa siellä Koskelantiellä on ryssitty rakennuslupien kanssa urakalla, niin todennäköisemmin virastossa kähmimässä on ollut joku liberaalipuolueelle myötämielinen insinööri kuin kepulainen karjakko. Lautakuntakin lienee lähinnä kokoomuksen, SDP:n ja vihreiden miehittämä.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kannustan lukemaan Seuran jutun - alppimajassa viihtyi todellakin kokoomusvaikuttaja Nuorisosäätiön vieraana.

Ei tässä maassa yksikään puolue kykene yksin kähmimään, kyllä siihen tarvitaan tovereita yli puoluerajojen:

"Nuorisosäätiö organisoi kotimaassa varsinkin pääkaupunkiseudulla asuntorakentamista, jossa edullisten tonttien saanti ratkaisi menestyksen. Sekä säätiön että sen isännöintiyhtiön hallituksessa istui 1990-luvun helsinkiläinen kokoomusvaikuttaja Kai Hagelberg. Hän sai omalle rakennusalan konsulttiyritykselleen runsaasti toimeksiantoja säätiöltä, mutta säätiölle oli tärkeintä, että hän samaan aikaan, yhteensä 22 vuotta, johti Helsingin tontit jakavaa kiinteistölautakuntaa. Vuosi sitten Helsingin Sanomien haastattelema kunnallisneuvos Hagelberg totesi rakennuttajilta ja rakennusliikkeiltä saamastaan kestityksestä:

”Me jaettiin sentään tontit.”

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Sopii toki kertoa oma versio Nuorisosäätiön tarinasta - missä vaiheessa raiteet loppuivat ja sivuraide alkoi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En tunne asiaa, oikeastaan lainkaan. Se ei ole minua koskaan kiinnostanut. Ilmeisesti sitten tuo asuntorakentaminenkin on sellaista, että se väkisin vetää mukaan henkilöitä, joille laki on vain välttämätön paha, jota noudatetaan sen verran kuin on pakko.

En myöskään tunne Sipilää henkilökohtaisesti. Mutta tunnen hänet tuntevia sen verran, että pidän erittäin epätodennäköisenä, että hän tietoisesti ylläpitäisi kytkentää puolueen ja näin pahasti ryvettyneen säätiön välillä. Kun suoraa valtasuhdetta ei ole, asioita on myös vaikea lähteä oikomaan.

Mutta se nyt vain on minun mielipiteeni. Tämä tarkoituksellinen mustamaalaaminen on kuitenkin yksi niistä asioista, jonka takia en koskaan tule lähtemään politiikkaan esille. Ei minulla nyt tähän elettyyn enää paljoa aikaa olisi jäljelläkään. Voihan tietenkin olla myös, että ei minulla mitään annettavaa olisikaan. Joten sikäli tappio ei liene suuri kenellekään.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola Vastaus kommenttiin #12

Asiat oiotaan lainsäädännön kautta, ei sanojen - tässäkin tapauksessa vasta kun säätiön vetäjät heittäytyivät ahneeksi ja rupesivat vetämään välistä rikos tapahtui. Vuosikymmeniä ennen sitä jatkunut säätiön tavoitteiden vastainen, sekä eettisesti kestämätön toiminta ei ollut rikollista vaan ns. maan tapa.

Ei pointtini ole nämä yksittäiset kiinni jääneet rosvot vaan se, että Nuorisosäätiö on itsessään järjestäytynyttä rikollisuutta.

Jos säätiöden kuriin saaminen vaatii lakimuutoksen, niin Sipilän homma on ajaa se läpi eikä valehdella mustaa valkoiseksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Olennaistahan on se, että Sipilä ihan pokkana valehtelee ao. asiassa. Herääkin kysymys, mistä muusta Sipilä valehtelee. Samaan hengenvetoon ihmetellään kuitenkin silmät pyöreinä, että kumma kun ihmiset inhoavat poliitikkoja.

Olisko jo aika antaa valehtelijalle kenkää.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ei nyt ihan pokkana. Ainakin Ylellä ääni värisi ihan niin kuin lapsella hätävalhetta lausuttaessa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jouko Repo lyö aukottomat faktat pöytään valehtelusta jolloin Pääministeri ministerivalansa vannoneena joutuu valtakunnanoikeuteen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jaa-a. Ei leivättömän pöydän ääreen polittikko ihan pikkujutuista joudu. Sehän on jo nähty Täytyy olla tosiaan oikea kunnon suhmuroinnin emäkonna päästäkseen kuulemaan lakia. Esim. Juhantalo, Vihriälä tai Kaikkonen. Onhan noita kepuleita.

Sipilä lupasi julkisesti talonsa ihan kirkkain silmin ja houkutteli maahan myös väkeä katteettomilla lupauksillaan. Sipilä ei kuitenkaan pidä lupaustaan., eikä myöskään vastaa aiheuttamistaan kuluista. Valehteliko Sipilä tuolloin ja käytti poliittista valta-asemaansa väärin ?

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/420389-t...

Edellinen kertoo jotain Sipilän moraalista ja vastuunkannosta. Sama moraalittomuus leimaa montaa muutakin Sipilän julkisuuteen pompsahtanutta rahaan liittyvää juttua, kuten on saatu lukea.

Käyttäjän velipekkamoisalo kuva
Veli-Pekka Moisalo

Poliitikko ja bisnes tuottavat katastrofin. Vielä varmemmin kun takana on yhteiskunnan avustuksia ja tukia. Kaikki kaatuu yleensä vimekädessä veronmaksajien kontolle. Paavon Keminmaan bisneskin pyörii osittain yhteiskunnan tukien varassa.

Käyttäjän velipekkamoisalo kuva
Veli-Pekka Moisalo

Poliitikko ja bisnes tuottavat katastrofin. Vielä varmemmin kun takana on yhteiskunnan avustuksia ja tukia. Kaikki kaatuu yleensä vimekädessä veronmaksajien kontolle. Paavon Keminmaan bisneskin pyörii osittain yhteiskunnan tukien varassa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sipilä toteaa Ylelle:
"Kun tulin puheenjohtajaksi, silloin määräsin, että kaikista säätiökytkennöistä eroon, ja se tehtiin. Ja sitä ennenkään ei tämmöistä kytkentää ole ollut."

Esimerkiksi puolueen varapuheenjohtaja Kurvinen on ainakin ollut Minela-säätiön hallituksen puheenjohtaja, Maaseudun Kukkaisrahastoon liittyen kerrottiin seuraavaa 2015:
"Vuonna 2011 säätiöstä tuli keskustan lähiyhteisö. Säätiö lahjoitti Karton ja Putingin omistuksen perustetulle Minela Säätiölle, jonka johdossa on niin ikään entisiä ja nykyisiä keskustanuoria. Myös Kurvinen ja Säkkinen kuuluvat Minela Säätiön hallitukseen."

Kummasti tuntuu kytkentöjä riittävän. Myös Nousiainen oli tuolla Minela-säätiössä.

Kumma kyllä esim Minela-säätiön hallituksen nykyistä kokoonpanoa ei löydy heidän sivuiltaan eikä tietoja ole ilmeisesti ilmoitettu rekistereihin asiaankuuluvalla tavalla, kun päättäjätietoa ei löydy esim Asiakastiedolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset