Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Ehdotan patsasta Anders Blomille eduskuntatalon eteen

  • Ståhlbergin vieressä olisi tilaa?
    Ståhlbergin vieressä olisi tilaa?

Väitöstutkimus: Taloudellinen eliitti saa sisäpiiritietoa, lobbaa lait ja hallitsee Suomea (Yle 28.3.2018) käsittelee yhteiskuntamme mahdollisesti haitallisinta valuvirhettä, eli korporatismia:

"Korporativismi (myös korporatismi) on poliittinen järjestelmä jossa lainsäädäntövaltaa käyttävät työnantajien ja työntekijöiden muodostamat ammattikunnat eli korporaatiot. Tällaista järjestelmää on sovellettu muun muassa Benito Mussolinin Italiassa sekä Francisco Francon Espanjassa." (Wikipedia)

Yleensä referoin alkuperäistä juttua tässä enemmän, mutta se ei toisi Andersin työlle oikeutta, siispä kannustan lukemaan suoraan Ylen artikkelinkin, ja itse väitöskirjankin jos intoa riittää.

Mediaa pyydän pitämään huolen siitä, että asiaa ei haudata, kuten epäilemättä moni tahtoisi. Vielä pidemmän aikavälin ratkaisu olisi pystyttää hänen kunniakseen patsas eduskuntatalon eteen - siihen sopisi kaiverruksena oikein hyvin Liberaalipuolueen yleisohjelmaankin kirjattu:

"Suomessa ylintä valtaa käyttää vaaleilla valittu eduskunta, eikä sen tule ulkoistaa valtaa muille tahoille, kuten työmarkkinajärjestöille."

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka pelkää edunvalvonnan koituvan Suomen kohtaloksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei hän pelkästään työmarkkinajärjestöistä tainnut kirjoittaa..jotain oleellista jäi varmaankin huomaamatta?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Väitöskirja ei ole ainakaan materiaalipulasta kärsinyt, liittyisivätkö nämä uutiset aiheeseen. Piiri pieni pyörii..

Uutinen 7.11.2008: - "Viime vuoden elokuussa Fagernäs löi rahat yhteen kahden muun suursijoittajan Esa Karppisen ja Pertti Laineen kanssa. He perustivat näyttävästi Taaleritehtaan, joka tarjoutui hoitamaan Suomen vauraimman prosentin omaisuutta."
https://www.talouselama.fi/uutiset/suursijoittaja-...

"Päivän Byrokraatti -palkinnon saa entinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk), joka jätti onnekkaasti lukematta tyttärensä Tuulimari Fareedin diplomityön ennen kuin päätti tuulivoiman syöttötariffeista."
https://dspace.cc.tut.fi/dpub/bitstream/handle/123...
http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-p...

Kohti vähäpäästöistä Suomea - Uusiutuvan energian velvoitepaketti
Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen 20.4.2010
https://www.tem.fi/files/26643/UE_lo_velvoitepaket...

"Näin alkoi muodostua sidonnaisuuksien verkosto, jossa valtion rahat ja liikemiesten rahat kiertävät samassa vyyhdessä, kun liikemiehet istuvat ristiin rastiin niin veronmaksajien sijoitusrahastojen hallinnossa kuin niiden sijoituskohteena olevien yritysten johtajina ja omistajina."
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset