Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Suomen historian kallein mies

  • Maurilla huumorintajua riittää
    Maurilla huumorintajua riittää

Luottamuksellinen muistio: Neljän miljardin yritystuista ehdotetaan leikattavaksi vain 60 miljoonaa (SK 29.03.2018) - työryhmän vetäjänä Mauri Pekkarinen.

VTV: Tuulivoiman tuki käy kalliiksi – veronmaksajille jopa kolmen miljardin lasku (Yle 6.4.2017) - tukimallin ajoi läpi Mauri Pekkarinen.

Valtio myy Kemira GrowHow'n Norjaan (Yle 24.5.2007).

"Jostakin syystä talouselämän lehdet ovat lähes vaienneet paljon huono-onnisemmasta GrowHow-kaupasta, jossa jopa 30 miljardin omaisuus myytiin 207 miljoonalla. Ehkä virhe on täysin uskomaton." (Mitä olisi tutkittava blogi, 13.09.2008)

Kaupan vastuullinen ministeri oli silloinen kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (yhdessä Jyri Häkämiehen kanssa).

 

Pekkarointi-termin synnyttänyt Kärkisten silta on myös osa Mauri Pekkarisen mökkitietä (Yle 29.08.2017).

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä julkisten varojen tuhlaamisen ei pitäisi olla meriitti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juha Sipilä pääsee lähelle taannoisella vuoden 2015 "annan kotini turvapaikanhakijoiden käyttöön" -kommentillaan. Kommentti aiheutti valtavan maahantulijatulvan, joka maksaa Suomelle edelleen. Vuositasolla tuloryntäys maksoi noin miljardin alkuvuosina.

Huvittavinta oli että kotia ei loppupeleissä annettukaan apua tarvitseville.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Tuo kommentti tuskin johti tulijatulvaan myös muissa EU maissa, joten Sipilä ei ole päässyt Maurin kanssa edes samaan kisaan. Maakuntauudistuksella väärin toteutettuna (ilman maakuntaveroa) saattaa päästä.

Juha Hämäläinen

Hyvin usein näissä riippuvuusuhteisissa sisäsiittoisissa politiikan ympyröissä on kuten kennelissä konsanaan. Koira seuraa isäntää kyselemättä turhia tai saa satinkutia!

"Useat ihmiset ovat vakuuttuneita, että Saksan liittokansleri Angela Merkel avasi rajat vuonna 2015 pelkkää inhimillisyyttään. Saksalainen politiikan tutkija on kuitenkin eri mieltä. Hänen mielestään rajojen avaamiselle oli taloudelliset syyt.

Bremenistä kotoisin oleva politiikan tutkija Philip Manow kirjoitti vieraskolumnissaan FAZ-lehdessä, että Saksan liittokansleri Angela Merkel avasi Saksan rajat siirtolaisvirralle Kreikka-sopimuksen pelastamiseksi.

– Rajojen avaaminen oli Kreikka-sopimuksen varmistamiseksi välttämätön teko, Manow kirjoittaa."

https://www.kansalainen.fi/merkel-halusi-pelastaa-...

"Saksalaisen politiikantutkijan väite siitä, että Merkel olisi avannut rajat Kreikan kriisin vuoksi, alistettiin faktantarkastajan tutkittavaksi.

Angela Merkel esitti rajojen avaamisen pakolaistulvalle ihmimillisen katastrofin vuoksi, mutta politiikantutkija Philip Manow kertoi toisenkin vaihtoehdon olleen mahdollinen. Manow esittää, että rajojen avaukselle oli taloudellinen syy. Focus-lehti teetti Stiftung Wissenschaft und Politik – säätiön asiantuntijalla Raphael Bossongilla faktantarkistuksen."

https://www.kansalainen.fi/manowin-vaite-merkel-av...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En ihan ole samaa mieltä. Tulijoita oli 2015 syyskuun alkuun asti tasaisesti joka paikassa Euroopassa mutta Sipilän kommentin jälkeen juuri Suomeen tuli uskomaton ryntäys. Nyt jälkikäteen tiedetään että Sipilän kommentti sai maailmalla ja erityisesti Irakissa erittäin paljon huomiota, mikä sai monet tulemaan juuri tänne. Sipilän kommentin vaikutus näkyy Suomen osalta erittäin hyvin Euroopan maiden tilastoissa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

Sipilä seurasi laumanjohtajan haukkua ja tahditti haukkunsa Merkelin tahtiin. Näin sen näen minä ja Kreikkaa tuntien uskallan väittää, että Kreikan kriisi oli yksi syy miksi kutsu esitettiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarinen on hyvä palvelija tukien saajille. "Ei sinulla ole kovin paljon huumorintajua".. on hyvä vastaus Pekkariselta, ja S-ryhmä nauraa tyytyväisenä. Näin oli sovittu, tehdään muodollinen leikkaus, kun kerran sitä vaaditaan. Tuulivoiman tukemiseen ei kosketa, vaikka se tuottaa suurimmat tappiot tällä hetkellä Suomelle.

Juha Hämäläinen

Pekkis siivotaan pois, kunhan Suomen Trumppi, joskus tulee ja tutkii rötösherrojen kähminnät. Sitten joskus.......

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mafia tyylinen rahanpesu varattomien tuulifirmojen kautta ei lopu ennen kuin se lopetetaan poliisin toimesta. Syöttötariffi ruokkii verovaroilla rikollista toimintaa.
Italiassa "kuningas tuuli" Nicastri tuomittiin 4 vuodeksi vankeuteen, ja takavarikoitiin 1,3 miljardin edestä omaisuutta.
Ei tämä verovarojen huijaus ilman tuomioita Suomessakaan lopu.

https://www.windpowermonthly.com/article/1177166/i...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei parantanut tuuli kuningasta 4 vuoden vankeustuomio, nyt on sama herra taas tuomiolla.
"Sisilian tuulivoima-alan arvostettu yrittäjä Vito Nicastri oli 12 pidätetyn joukossa tiistaina, Ansa kertoi.

Miestä on pitkään epäilty, ja hänen omaisuutta on aiemmin ollut takavarikossa."
http://www.xinhuanet.com/english/2018-03/13/c_1370...

Suomeen ei tämä herra ole vielä keksinyt tulla, täällä hänellä olisi valtion suojelema tuulibisnes suurella tuella katettuna, ja niin kuin saksalainen tuulikauppias kertoi "Suomi on EU:ssa, meillä on oikeus sijoittaa tuulivoimalat Suomeen."

Pekka Iiskonmaki

Mauno Koivisto on ylivoimaisesti Suomen kansalle kallein mies.

Pekkarointi on siihen nähden näpertelyä ja Vello Orumets tervehdys.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Koivisto kilpailee kyllä konklaavin kautta samassa sarjassa kuin Mauri.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Saako Mauri Pekkarinen tuon kunniamaininnan? Suuria kustannuksia yhteiskunnalle aiheuttavia päätöksiä tehtiin punamultahallitusten aikaan 1966 - 1972. Pääministereinä olivat Rafael Paasio (sd), Mauno Koivisto (sd) ja Ahti Karjalainen (Keskusta), sekä Teuvo Aura (virkamieshallitus).

Noihin aikoihin säädettiin lait maatalouden tuista, maatalouslomituksista, maatalousyrittäjien eläkkeistä jne. Laki työttömyysturvasta tuli voimaan 1971 ja asumistukea alettiin maksaa tuen piiriin kuuluville lapsiperheille 1972. Työsopimuslakiin tuli työehtosopimusten yleissitovuus 1970 ja siitä lienee haittavaikutuksia yhä nykyisinkin.

Kun näitä em. tukia on maksettu jo n. 50 vuoden ajan, on niistä kertynyt melkoinen summa. Tietysti noiden tukien tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta niihin menee vuosittain isot summat. Tuilla on yleensä hintatasoa korottava vaikutus.

Pekka Iiskonmaki

#31
K. Sorsa ja Suomen perikato.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Tämä on tietysti tulkintakysymys - näkisin että tulonsiirrot kansalaisilta kansalaisille eivät varsinaisesti ole rahan kuluttamista/tuhlaamista.

Maataloustuet kyllä ovat, mutta vaikea sanoa että missä vaiheessa homma ns. lähti lapasesta, ja voiko alkuperäisiä päättäjiä siitä syyttää.

Työsopimusten yleissitovuuskin oli todennäköisesti aikanaan järkevä päätös, aika on vaan ajanut sen ohi.

On mahdollista että Mauri ei all-star kultamitalille pääsisi, mutta nykyään vallankahvassa olevista helposti.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #33

Voiko alkuperäisiä päättäjiä syyttää? Näin se tietysti on. Mutta joskus päätettyjä tukia/etuuksia on vaikeata leikata. Siitä tulee hirvittävä meteli. Se näkyy nyt esimerkiksi kansanedustajien sopeutumiseläkkeissä ja aktiivimallissa.

Asumistuki lienee sellainen, että sillä on vuokria korottava vaikutus. Sillä on hyvä tarkoitus, mutta rahat valuvat muualle. Samanlainen lienee Kelakorvaus lääkkeille, lääkärinpalkkioille ja matkakustannusten korvauksille.

Tietysti tuki tuulivoimalle on ainakin varmaan kilpailua vääristävä. Onko siinä sitten joku ajanut omaa etuaan? Tietysti tällaiset suppeata piiriä hyödyttävät tuet tulisi voida lakkauttaa tai ainakin kohtuullistaa.

En pidä kovin järkevänä tukea sähköautoille (sähköpyörille) tai uusille autoille. Mielestäni auto on huono sijoitus ja autot pitäisi ajaa elinkaarensa loppuun. Varmaan ne jotka ajavat paljon, ostavat muutenkin uusia autoja. Tallissa seisova auto ei lisää hiilidioksidipäästöjä.

Monet näistä kysymyksistä ovat sellaisia, että niihin saadaan "oikea" vastaus vasta muutaman kymmenen vuoden kuluttua. Sitten voidaan sanoa, että olisi pitänyt tehdä niin tai näin. Kuka nuo kysymykset osaa nyt ratkaista oikein, on tulevaisuudessa upporikas.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kalliiksi tuli kuvaputkitehtailija Valco -Sorsakin aikoinaan..

Juha Hämäläinen

Noita Saloran kämmejä maksettiin vielä omalla velattomalla rahalla, eikä Euroopan Kriisi Pankin lainarahalla.......

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Valcon myötä kyllä syntyi muuta automaatioalan yritystoimintaa. Joten vaikka itse Valco menikin puihin, oheisvaikutukset voivat hyvinkin tuoda koko projektin plussalle.

Sekin on näitä elämän hauskuuksia. Onnistuminen yhdessä asiassa voi olla kokonaisuuden kannalta katastrofi. Yhtälailla epäonnistuminen voi ollakin kokonaisuutta edistävä asia. Pahinta on oikeastaan olla yrittämättä mitään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuskin Valco maksoi veronmaksajille yhtäpaljon kuin Talvivaara.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tappiot ehkä suunnilleen miljardi markkkaa (1979). Rahanarvonlaskurin avulla päädyin tuon summan mukaan 557 800 000,00 €:n summaan. Ihan kiitettävän iso tappio sekin oli Kalevi Sorsan ja Buntta Wahlroosin kuningasideasta saada valtiolle elektroniikkateollisuutta. Kai miljardille muitakin rahareikiä tässä maassa olisi silloinkin ollut. Pahinta mielestäni on kuitenkin ettei kukaan koskaan ole vastuussa veronmaksajille tulevista jättitappioista vaan samat ihmiset jatkavat viroissaan ja luottamustoimissaan vuodesta toiseen.

Pekka Iiskonmaki

#13
Siksi pitää veroja jatkuvasti korottaa.

Juha Hämäläinen

Tuon tappion voi kertoa kymmenellä ja tekijä on nyt komissaario. Ainut lohdutus lienee, että Jykä kaataa EU:n samalla taktiikalla, jolla teki Suomesta siirtomaan ja hallintoalamaisen Euroopan Kriisi Pankille ja kohta juntalle!

Pitää myös huomioida vielä sekin että tuolloin meillä oli vielä oma keskuspankki, jolla oli mahdollisuus korjata puupää politiikkojen virheitä kotikutoisesti. Nyt lähdetään vieraaseen pankkiin kerjuulle samalla tasolla, kuin normikuluttaja hakiessaan kulutusluottojaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuulivoimalle myönnetty syöttötariffituki hyödyttää juuri meitä sähkön kuluttajia ja siksi se on hyödyksi meille.

Juha Hämäläinen

Verorahoista maksettu tuki, joka maksetaan toiseen kertaan kun kuluttaa ja kolmanteen kertaan siirtomaksuissa..... Totta kai se hyödyttää, mutta ei veronmaksajaa!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tukia karsitaan kovalla kädellä, Pekkarinen ottaa jo Ruumisautoilta tuet pois, vaikka kyse taitaa olla autoverosta joka tullee myös ruumisautoille. Olemme pelastetut! https://yle.fi/uutiset/3-10135517

Tuuleen menee verorahaa niin kuin ennenkin, sitä ei leikata? - Vaikka suurimmat tappiot syntyy juuri tuulivoiman tukemisesta Suomelle.

Mauri raivostui kritiikistä:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245296-raivo-repe...

Pekka Iiskonmaki

#14
Suomessa verokertymät on maailman ykkösluokkaa ja siksi sitä hälvätää kuin saastaa, ilman mitään vastuuta ja moraalia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kauan tätä sekoilua on jo katsottu läpi sormien, tukien maksaminen lähipiirille ei lopu sormien läpi katsomisella. Hienovarainen vihjailu ei lopeta korruptiota pois valtion hallinnosta. Nämä petolliset kuviot olisi hyvä tarkastaa poliisin toimesta, eikä hyvien kavereiden lausunnoilla.
http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-p...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #19

#19
Ei poliisi voi mitään, koska heidän esimiehensä on maan tapa.

Vain ulkopuolinen voisi tuhota Suomen maan tavan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #20

Italiassa ainakin yritettiin vähentää rikollista toimintaa. Syöttötariffi ruokkii valtion tukemana verovaroilla rahanpesua.
Italiassa "kuningas tuuli" Nicastri tuomittiin 4 vuodeksi vankeuteen, ja takavarikoitiin 1,3 miljardin edestä omaisuutta.
Ei tämä verovarojen huijaus ilman tuomioita Suomessakaan lopu, Taaleri myi tuulivoimatuotannon Fortumille ja Fortum maksaa verot Irlantiin, vaikka ei siellä ole energialiiketoimintaa. Ihme kiemurtelua verovarojen hyväksi käyttämisessä.

https://www.windpowermonthly.com/article/1177166/i...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #22

#22
En luota sellaiseen ''oikeusvaltioon'' joka pitää huumauskaupan ja -uhkapelit omana monopolinaan kohtuuttomilla sanktioilla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima on itsessään kannattamatonta toimintaa, firmat jotka äkkiä perustettiin syöttötariffin rahastusta varten ovat varattomia, - eli kun tuki lopetetaan firmat kaatuu varattomina. Roskan siivoukset jää yhteiskunnan harteille lopulta, kun ei maanomistajilla riitä rahat miljooniin nousevien purkuhommien suorituksiin.

Nykyinen tukiraha menee pääasiassa tuulivoimaloiden myyjille ulos Suomesta, muualla maailmassa tuulen tukemisesta luovutaan, Saksa paikkaa omia tappioitaan myymällä Suomeen syöttötariffin keräämiseen tarkoitettuja jättikokoisia voimaloita. Kaiken järjen mukaan jos jotain leikataan niin ensimmäinen kohde on ottaa tuulivoimasta pois valtion tuki. Se on ollut todella vahingollinen tuki.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Mauno Koivisto on ylivoimaisesti Suomen kansalle kallein mies"

Koiviston tuhotyöt on sellaisia mitä ei enää pysty korjaamaan. Pekkarinen on vain siirrellyt rahoja paikasta toiseen. Ryhdikäs hallitus korjaisi Pekkarisen virheet; lopettaisi tuulituen ja sosialisoisi GrowHown:n

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarisen tuhotyö tuulivoimarakentamisen suojelijana on vielä kesken, vielä on toteutumatta ne pitkäaikaisvaikutukset, ja niitä ei myöskään voi rahalla korvata.

Joku vois ottaa tehtäväkseen laskea mitä tähänastinen kokonaisvaikuttavuus maksaisi, kaikki ympäristön arvon laskut, pirstotut metsät, rakennetut vahvat uudet tiet, uudet tuulivoiman takia rakennetut voimalinjat ja niiden alta pakkolunastuksella otetut maapohjat, uusia sähköasemia on rakennettu varmaan satoja. Luonnon murskaamisen rahallista arvoa on vaikea laskea. Lähiseudun kiinteistöjen arvot on pudonnut ainakin yhden arvion mukaan 30%, nyt kun rannikolla on vakituisen asutuksen lisäksi tuhansia kesämökkejä meluvaikutuksen alla, niin lasku on suuri.

Tuulivoimaa tuetaan näillä näkymin 12 vuotta, tuen loputtua jää purkuhommat yhteiskunnan harteille, siitä tulee kustannuksia joita ei kukaan haluaisi edes miettiä.

Terveyshaittoja ei voi rahalla korvata, vaikka niitä ei vielä myönnetä todeksi, niin kuitenkin kokemusten mukaan sairastumiset johtuvat tuulivoimaloiden ominaisuuksista. Lähes 70 metriset siivet pistävät ilmamassan vellovaan liikkeeseen joka muuttuu jatkuvasti, eikä ihmisen elimistö siihen totu. Lisäksi maaperän kautta tulee värähtelyenergiaa, siitä johtuu pohjavesien pilaantuminen. Eikä se lähiasukkaita enää naurata, vaikka kuinka olisi ensin ollut tuulivoima myönteinen, TV-lähetykset pätkii, kännykät toimii satunnaisesti, Pekkarinen ei vielä tiedä mitä on saanut aikaan. Tuskin herra kehtaa enää tulla Poriin SuomiAreenalle pitämään puhetta ilmaston lämpenemisen hillinnästä ja kuinka olisi pakko rakentaa tuulivoimaloita sen takia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset