Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Taloussanomat antaa sijoitusvinkkejä

  • Perinteisesti tämä ennuste on mennyt väärin. Kuva: Yle 29.9.2017
    Perinteisesti tämä ennuste on mennyt väärin. Kuva: Yle 29.9.2017

Lähihoitaja Sanna Kinanen, 30, keksi tavan tehdä rahaa – elää nyt vapaata elämää ja reissaa ympäri maailmaa (TS 8.4.2018):

"Kun Sanna Kinanen, 30, aloitti asuntosijoittamisen viisi vuotta sitten, hän hankki ensimmäisen sijoitusasuntonsa 100 prosentin velkavivulla eli täysin pankin rahalla."

Vantaalainen perheenäiti Sanna Spårman, 40, asteli neljä vuotta sitten pankkiin ja oivalsi, miten lyödä rahoiksi (TS 8.4.2018):

"Kun sain lisää tietoa, ostin velkavipua hyödyntämällä lisää sijoitusasuntoja ja parkkipaikkoja."

 

Samaan aikaan:

Ulosotossa olevien velkojen kokonaissumma kasvoi (TS 6.4.2018):

"Ulosottovelallisten määrä pysyi viime vuonna edellisvuoden tasolla.

Tilastokeskus kertoo, että ulosottovelan kokonaissumma oli kuitenkin kahdeksan prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin."

Kommentti: Täällä kansa velkaantuu liikaa – Suomi kuuluu riskiryhmään yhdessä Thaimaan kanssa (TS 25.10.2017)

 

Ajan henki on kieltämättä siinä, että otetaan maksimimäärä velkavipua ja sijoitetaan se punaiselle tai mustalle, mutta kannustaisin silti Taloussanomien viikkopalaverissaan pohtivan kuinka eettistä on tämän markkinoiminen - tai laittakaa edes loppuun disclaimer, että nykyinen korkotaso ei ole tae tulevasta korkotasosta.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka pelaa ruletissa aina mustaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aina naistenlehtien sivuille löytyy taitotuunasia ja keiteleitä. Yksittäisiä tuhkimotarinoita kirjoitellaan tyyliin, että kaikilla olisi tämä sama mahdollisuus. Eipä ole elämä ihan noin mustavalkoista.

Pekka Pylkkönen

Ehkä olisi tosiaan syytä ottaa vähän viileämpi ote tuohon äkkirikastumisen markkinointiin, mutta toisaalta on ihan kiva tuoda esiin sitä että vaurastuminen ei Suomessa ole mikään pienen ryhmän etuoikeus. Etenkään nykyään kun pörssi ja rahastot ovat kaikkien saavutettavissa hyvin pienillä kertaostoillakin.

Yhden vuoden tupakkirahat (6€/päivä) kasvavat 40 vuodessa 10% tuotolla sadaksi tonniksi. Siinä kai voitaisiin me tupakoitsijat ruveta jo pohtimaan omaa toimintaamme.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Sinänsä on järkevää kannustaa sijoittamaan, ja kertoa että tiliä ei tarvitse vetää sileäksi jo ennen palkkapäivää, mutta velkavivupuun kannustamisessa vetäisin itse rajan.

Pekka Pylkkönen

Paitsi jos on saanut Vermosta sisäpiirin vinkin? ;)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tulipahan mieleeni, että kukas sitten työt tekee, jos kaikki alkaa sijoittajiksi... Ylivelkaisten ei kannata töissä käydä.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Minusta ei kuulosta uskottavalta, että heppoisen oloisen työuran tehnyt nuori lähihoitaja saisi mitään 100% luototusta sijoitusasuntoon, niillä meriiteillä ja palkoilla ei saa välttämättä edes omaan asumiseensa asuntolainaa. Artikkelista siis puuttuu henkilön todellinen alkupääoman lähde, joka on todennäköisesti vanhemmilta saadut lahjat tai perintö tai puolison rahat.

Jos kuitenkin artikkelista tekisi journalistisesti kelvollisen, se ei enää toimisi kovin hyvänä mainoksena perintö- ja lahjaveron poistamiseksi.

Juha Hämäläinen

#6.

Se on mahdollista, että sai 100% lainoituksen, jos oli antaa sopiva vakuus kuten oma asunto, joka velaton tai pienellä velalla kiinnitetty sellainen.

Eipä tuosta ole kauan, kun tuttuni osti täysin velaksi huoneiston Barcelonan keskustasta ja maksatti sen lomaa viettävillä turisteilla. Tässä sekin etu, etteivät nämä vuokratulot mene aina verotukseen jostain kumman syystä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos joku talletti pankkiin vastaavan summan omalle tililleen vakuudeksi, henkilö josta vain osapuolet tietävät. Näin ei mitään yhteyttä lainan saajaan ole medialle antaa ja voi puhua, että tuosta vain sain lainan.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #9

Tätä minäkin epäilen, että vanhemmat ovat laittaneet sulkutilille takuusumman. 1990-luvun lamasta alkaen ilman sulkutiliä tai velatonta kiinteistöä eivät pankit suostu myöntämään mitään omavelkaisia takauksia ja hyvästä syystä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Vai että hankitaan sijoitusasunto 100% velaksi ja viisi vuotta myöhemmin eletään koroilla ja kierretään ympäri maailmaa... Fake news!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset