Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Valtakunnassa kaikki hyvin, Helsingin Sanomat?

  • Etsi kuvasta raitapaitainen kolmas ehdokas.
    Etsi kuvasta raitapaitainen kolmas ehdokas.

Lepomäki tuoreessa kirjassaan: Kokoomuksella on kolme ongelmaa – johtajuus, johtajuus ja johtajuus (Yle 25.4.2018)  - Itse kirjaa en ole vielä saanut käsiini, mutta jo uutisoinnin perusteella teos vaikuttaa mielenkiintoiselta katsaukselta vallan kulissien taakse.

Kirjoitin aikoinaan Kokoomuksen puheenjohtajavaaliehdokkaiden epätasapuolisesta kohtelusta Helsingin Sanomissa (AA 12.5.2016, kts. myös kuvaliite), ja Vapauden Voitto vihjaa samansuuntaisesti:

"Mielipiteenmuokkaus aloitetaan varhain, ja yllättävän monet toimittajat ovat siinä mielellään mukana."

Varsin kuvaavaa on myös se, että Helsingin Sanomien mielestä istuvan kansanedustajan politiikkaa käsittelevän kirjan julkaisu tänään ei ylittänyt uutiskynnystä - lieneekö kritiikki Kokoomusta kohtaan tabua, ellei sitä voida jollain tavalla käyttää sen esittäjän alas ampumiseen, kuten Harkimon tapauksessa tehtiin.

Vertailun vuoksi, Iltalehti otsikoi näin: Uutuuskirja: Stubb tylytti kokoomuksen puheenjohtajakisaan lähtenyttä Lepomäkeä - “Totesi, että minulla ei ole sen jälkeen tulevaisuutta puolueessa” (HS 25.4.2018):

"Stubb paljasti muistelmissaan päättäneensä jo helmikuussa 2016 luopua kokoomuksen puheenjohtajuudesta. Suunnitelmaan kuului, että Orpo seuraisi puheenjohtajana Stubbia vuotta tai kahta myöhemmin - suunnitelma ei toteutunut, kun Orpo haastoi Stubbin jo keväällä 2016.

Lepomäki kertoo ihmetelleensä, että “avoimuuden miehenä” profiloitunut Stubb kertoo suunnitelleensa vallan siirtämistä Orpolle.

- Mitä puoluedemokratiaa ja avoimuutta tuo on? Suurempaa hyväkaveriverkoston diilausta tuskin on olemassa, Lepomäki älähtää."

 

Toivotaan kuitenkin että Helsingin Sanomien politiikan toimitus ei ole vapunvietossa, ja saamme viimeistään huomenna lukea painetusta hesarista kattavaa analyysia asian tiimoilta.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka yrittää herätellä vallan vahtikoiraa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan:

Kokoomuksen Elina Lepomäki haukkuu kirjassaan kokoomuksen ja kertoo suoraan mihin pyrkii: valtaan

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005656296.html

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Kirja julkistetaan torstaina, mutta koska kirja oli jo keskiviikkona ilmestynyt kirjakauppoihin, useat viestimet rikkoivat embargon ja referoivat sitä jo tänään."

O-hhoh.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #3

Lähinnä ihmettelin että jos on jaettu kirja ja tiedote embargona torstaihin ja sitten opus on keskiviikkona kaupoissa niin joku on munannut. No, pieni sivujuonne tässä mutta arvaan että Hesarin viive johtui tästä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Saattaa toimittajaltakin kulua joku tovi lukaista yli 700 sivuinen tiiliskivi ja miettiä mitä siitä pitäisi sanoa. Hosumallako siitä olisi pitänyt jotain klikkiotsikoita repiä?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kuuntelitteko tarkkaan Sampo Terhon ehtoja vapun jälkeiseen trion palaveriin? Yksi ehdoista oli se, että hallitus pysyy alkuperäisessä 2015 hallitusohjelmassa.

Tilanne on siis ihan sama kuin silloin, kun Halla-aho puheenjohtajaksi tultuaan tunnusteli Orpon ja Sipilän kanssa hallitusyhteistyötä. Halla-aho nimenomaan korosti sitä, että kyllä Perussuomalaiset hänen johdollaan olisivat sitoutuneet alkuperäiseen hallitusohjelmaan.

Kyse taitaa olla siis siitä, että Orpo ja Sipilä ovat keskenään muuttaneet hallitusohjelman alkuperäisestä, ja nyt sille muutetulle hallitusohjelmalle haetaan Sinisiltä hyväksyntää. Kyse on ilmeisesti hallitusohjelman EU-linjauksista.

Nyt kaikkien puolueiden tulee olla erityisen tarkkoina, kun ne mahdollisesti neuvottelevat tilanteesta, että Siniset lähtevät hallituksesta. Suomen sitoutumisesta syvenevään EU-integraatioon tulee käydä laaja keskustelu eduskunnassa - tai järjestää vaihtoehtoisesti uudet vaalit.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vai "johtajuus" on ongelma. Millainen johtaja kirjoittaa 700-sivuisen kirjan haukkuakseen omiaan?

Olemme Hollannin tiellä, jossa isoimmat egot vaativat kokonaisen puolueen ympärilleen. Toisaalta jos rahat riittävät tuollaiseen harrastukseen, niin miksi ei.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Hyvä johtaja.
Tietysti on mukavempaa haukkua muita puolueita mutta mutta.
Jos omassa puolueessa on vikaa, muiden arvosteleminen ei johda mihinkään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset