Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Jotain mätää THL:ssä?

  • GSK ostaa hyvää hyvyyttään? Kuva: IS
    GSK ostaa hyvää hyvyyttään? Kuva: IS

IS-reportaasi: Joukko lääkäreitä pitää THL:n rokotetutkimusta haitallisena (IS 1.7.2018) raottaa sermiä niiden henkilöiden arkeen, jotka heittävät noppaa siitä kuka elää ja kuka kuolee:

"Pneumokokkirokotteessa olisi pitänyt jo aikoja sitten siirtyä kattavampaan 13-valenttiseen rokotteeseen, mutta GSK:n 10-valenttisella jatketaan vuodesta toiseen lasten rokotusohjelmassa, Vesikari sanoo.

Vesikari myös sanoo, että Suomessa tytöille annetaan GSK:n 2-valenttista HPV-rokotetta, vaikka maailmalla käytetään laajalti kattavampaa 4-valenttista, toisen valmistajan rokotetta."

 

Reportaasin mukaan noppa näyttäisi olevan painotettu suomalaisia vastaan, mutta koska en ole alan asiantuntija, niin tässä vaiheessa komppaan vain Huhtamäkeä:

"Kauppa- ja siviilioikeuden dosentti Ari Huhtamäki sanoo, että poliisille tulisi tehdä tutkintapyyntö THL:n toiminnasta rokotehankinnoissa."

Jos tutkinnasta paljastuu, että THL:n rahoituskuviot tai muut kytkökset ovat epäsuorasti aiheuttaneet kymmeniä kuolemia ja tuhansia vakavia sairastapauksia, on syytä pohtia miten sama estetään vastaisuudessa.

Saattaa siis olla aika tarkastella kansallisen rokotusasiantuntija­ryhmän kokoonpanoa uudelleen.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka kannustaa lukemaan IS:n alkuperäisen reportaasin kokonaisuudessaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tämähän on tämmöinen aihetta epäillä tapaus. Käytetään sitä poliisin työaikaa turhempaankin, kun tässä on sentään ihmisiä kuollutkin, eikä vain ole joku pahoittanut mieltään.
Kuka tekee tutkintapyynnön? Missä on valtakunnansyyttäjä, vankilassako?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset