Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Tervetuloa paarialuokkaan, Väyrynen! Uusi yritys.

  • Paavolla meni kuppi nurin.
    Paavolla meni kuppi nurin.

Vallan väärinkäytöstä kansan valtaan (US 24.1.2019) on paljastava kirjoitus - Paavo Väyrynen on silmiinnähden yllättynyt siitä, että media kohtelee hänen puoluettaan kuten eduskunnan ulkopuolisia puolueita yleisesti kohdellaan.

Eräs Piraattipuolueen jäsen mainitsi minulle aikoinaan, että jos pienpuolueet saisivat eduskuntapuolueisiin verrattuna edes suhteessa sen verran näkyvyyttä mediassa kuin niiden kannatus on, niin vaalit eivät olisi mikään ongelma, mutta todellisuudessa näkyvyys on kymmenesosa siitä.

Tästä on helppo olla samaa mieltä.

Väyrynen on saanut huomiota monikymmenkertaisesti puolueensa kannatukseen nähden, mutta silti hän twiittaa "Nyt mittani on tullut täyteen. En aio käydä eduskuntavaaleja niillä pelisäännöillä, jotka valtaapitävät ja valtamedia ovat määränneet. Kun en saa sanomaani äänestäjien tietoon...".

Vaikka Väykkä on saanut oman osansa valokeilassa, pienpuolueita koskevassa mediahiljaisuudessa on erityisesti kunnostautunut valtakunnan pääaviisin politiikan toimittaja Marko Junkkari, jonka tähän saakka toistaiseksi ainoa kirjoitus Liberaalipuolueesta on varsin ivallinen, eikä ota sanallakaan kantaa esim. puolueohjelmaan:

Marko Junkkari ehdottaa: Näin viskipuolueesta tehdään koko kansan yleispuolue (HS 20.3.2016)

Muita pienpuolueita Junkkari ei ole kohdellut sen paremmin, sillä en löydä yhtäkään niitä käsittelevää artikkelia Markon kynästä.

Sillä ei siis ole suurta merkitystä kannattaako jokin pienpuolue Suomen yhdistämistä Neuvostoliittoon vai onko pienpuolue ainoa puolue Suomessa, joka kannattaa pienempää julkista sektoria, sillä äänestäjät eivät tästä pääse muualta kuin puolueen verkkosivulta lukemaan.

Aina Junkkari ei kuitenkaan ole ollut näin kyyninen, vuodelta 1998(!) löytyy hänen kirjoittamansa:

Pienpuolueiden vaaliliitot ovat aatteellinen sekametelisoppa, jonka lainaan tapojeni vastaisesti kokonaisuudessaan tähän:

---

Lainaus poistettu - aiheutti ilmeisesti edellisen poiston.

---

Tämähän vaikuttaa hieman samanlaiselta analyysilta kuin Ylen parin viikon takainen:

Pienpuolueiden yhteenliittymä haastaa eduskuntapuolueet Helsingissä – ”Näyttää, että saamme yhden ehdokkaan eduskuntaan”

Josta vaaliliittomme on tietysti Ylelle kiitollinen.

 

Tässä maassa kaupallinen media kuitenkin haastattelee ketä haluaa, ja Väyrysen olisi syytä olla kiitollinen siitä että hänet edes kutsutaan vaalitentteihin. 

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jolla ei työkiireidensä takia ole aikaa verkostoitua median edustajien kanssa. Ehdolla eduskuntavaaleissa 2019.

PS. Jos päästätte minut kerrankin lavalle minkä tahansa eduskuntapuolueen puheenjohtajan kanssa, niin lupaan väitellä hänet suohon.

PPS. Jos haluatte antaa Helsingin Sanomille palautetta koskien heidän journalistista linjaansa, se onnistuu täältä: https://oma.sanoma.fi/asiakastuki/helsingin-sanomat/anna-palautetta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Periaatteessa myös sinisiä kuuluisi kohdella eduskunnan ulkopuolisena puolueena. Sen riveistä ei ole koskaan valittu yhtäkään kansanedustajaa eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Harmi, menivät kommenttini juuri tuon poiston mukana. No, ehdit kuitenkin näkemään, eli tiedät, että pidän mielestäni liberaaleja puolueena, jonka kanssa keskusta voisi ja pitäisi tehdä yhteistyötä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Blogisti:
"Paavo Väyrynen on silmiinnähden yllättynyt siitä, että media kohtelee hänen puoluettaan kuten eduskunnan ulkopuolisia puolueita yleisesti kohdellaan."
___________________________________

Paavo Väyrynen istuu eduskunnassa, eikä 7 tähden-liike näinollen ole "eduskunnan ulkopuoleinen puolue".

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset