Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Viranomaispostissa voisi säästää satoja miljoonia vuodessa

  • Suomi on takapajula.
    Suomi on takapajula.
  • Tästä merkittävä osa on viranomaispostia.
    Tästä merkittävä osa on viranomaispostia.
  • Hyvin vedetty, verokarhu!
    Hyvin vedetty, verokarhu!

Verohallinto jakoi torstaina mainion tiedonjyvän twitterissä (kuvaliite 1) - käännettynä tämä tarkoittaa sitä, että 97% Suomen viranomaisten viesteistä kansalaisille liikkuu edelleen fyysisinä kirjeinä. Etelänaapurissamme luku on 8%.

Suomen postin liikevaihto on 1,3 miljardia vuodessa (kuvaliite 2), ja vaikka tarkkaa lukua siitä kuinka suuri osa Postin liikevaihdosta tulee viranomaiskirjeistä ei ole, uskallan väittää luvun olevan useampi sata miljoonaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos kykenisimme ottamaan Viron kiinni, niin valtion budjetista löytyisi useampi sata miljoonaa, jotka voisimme laittaa vuosittain esim. vanhuspalveluihin tai vaihtoehtoisesti alentaa veroja samalla summalla.

Olisiko paikallaan lähettää delegaatio Tallinnaan oppimatkalle? Samalla matkalla voisivat tuoda takaisin myös oppia muidenkin valtakunnallisten IT järjestelmien toteutuksesta:

Viron terveydenhuollon it-projekti maksoi 11 miljoonaa, Suomessa jopa puoli miljardia (Tivi 14.8.2012(!))

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa. Jos minut valitaan, lupaan tehdä kaikkeni sen eteen, että julkinen sektori käyttää rahaa nykyistä viisaammin.

https://amosahola.liberaalipuolue.fi/

PS. Verokarhu on käsittääkseni ainoa kotimainen viranomainen joka on kyennyt merkittävästi tehostamaan toimintaansa digitalisaatiolla - tämä näkyy myös nuppiluvussa (kuvaliite 3).

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

En ikinä tule siirtymään vapaaehtoisesti pois paperipostista tuollaisiin. Olen elänyt aivan viime vuosinakin pari vuotta ilman omaa nettiä ja tietokonetta, älypuhelinta tai puhelinliittymää en omista. Tietokone voi särkyä milloin tahansa ja uuteen ei ole varaa jne.

Tanskan pakosta luin järkyttyneenä jo vuosi pari sitten. Samaa halutaan Suomeenkin.

Sitten otetaan aina vanhukset esille. Mutta kun on niitä nuoriakin, jotka haluavat pitäytyä vanhassa. Olen aivan ulkona nykymaailmasta. En ole koskaan käyttänyt mitään "appia" (suomeksi sovellus) elämässäni enkä osaisi käyttää noita nykyaikaisia kannettavia "älylaitteita". Vaativat kuulemma luottokortin, että puhelimen voi edes ottaa käyttöön. Ja sopimuksen tekemistä kalifornialaisen yrityksen kanssa. Niissä luovutetaan yleensä kaikki mahdolliset ja mahdottomaltakin kuulostavat oikeudet pois. Jos ei hyväksy, tuotetta ei voi käyttää. MUTTA SOPIMUSEHTOJA EI VOI LUKEA KAUPASSA ENNEN OSTAMISTA, JA NE OVAT PÄTEVIÄ VAIN ENGLANNIKSI (jos edes on suomennos tehty). Facebookia ym. en ole koskaan käyttänyt, vaikka asioita on siirtynyt sinne. Kirjautumatta ei enää näe mitään niin kuin takavuosina.

Se mikä minua huolestuttaa, on pankkien hankkiutuminen eroon numerolapuista ja siirtyminen kohta vain älypuhelinsovellukseen pankkikirjautumisessa. Älypuhelimella verkkopankin käyttö paljon halvempaa kuin tietokoneella jne. En haluaisi olla minkään pankin asiakas, mutta siitä on tehty Suomessa käytännössä täysin pakollista. Pankin sopimusehdot (ja niiden jatkuvat muutokset/heikennykset) ja hinnankorotukset ym. on vain pakko hyväksyä, kun muuta vaihtoehtoa ei ole.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Friendly advice - kannattaa opetella jos jossain vaiheessa mielii työelämään.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Eli mitä pitäisi opetella ja miksi on välttämätöntä ja mitä varten?

Ei suomalaisia voi valtion tai kunnan toimesta pakottaa hyväksymään ulkomaisen yrityksen kanssa sopimusta, jossa antaa niille luvan vakoilla ja luovuttaa kaikki oikeutensa pois. Jotta voi ladata noista sovelluskaupoista sovelluksia, pitää tehdä yksipuolinen sopimus kalifornialaisen yrityksen kanssa. Lisäksi pitää luovuttaa luottokorttitiedot, henkilötiedot ym.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Siinä ei ole mitään liberaalia, että Suomessa pakotetaan jokainen pankin asiakkaaksi. Vapauteen ja markkinatalouteen kuuluu, että ei tarvitse ostaa tai ryhtyä kenenkään asiakkaaksi, jos ei halua. Ja nyt pitäisi vielä ruveta kalifornialaisen yrityksen orjaksi, jotta voi kirjautua verkkopankkiin.

Veronmaksajien antama Talletussuoja pois yksityisiltä pankeilta!

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola Vastaus kommenttiin #5

Samaa mieltä siitä, että talletussuojasta pitää luopua, tai sitä pitäisi ainakin merkittävästi pienentää:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251278-t...

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Haastan kaikki blogini lukijat luopumaan viranomaispostista:

https://virkamiehetladulla.fi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset