Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Verotili olisi tulorekisteriä parempi tapa hoitaa palkanmaksun velvoitteet

Pienet yritykset ovat pinteessä tulorekisterin kanssa – ennen tiedon tuotti valtio, nyt työ teetetään ilmaiseksi mikroyrittäjillä (Yle 23.3.2019):

"Tietoja tarvitsevat esimerkiksi verohallinto, Kela ja vakuutusyhtiöt, joiden toimintaa uusi järjestelmä on helpottanut, koska aikaisemmin niille kuulunut työ on siirretty mikroyrittäjien tekemäksi ilmaistyöksi."

Työllistäjää ei tässä maassa käy kateeksi - ensin maksat sivukuluissa itsesi kipeäksi, ja sen jälkeen pääset täyttämään raporttia keskushallinnon iloksi.

Työllistäminen kannattaisi tehdä tässä maassa mahdollisimman helpoksi, ja parhaiten se onnistuisi toteuttamalla verotili. Käytännössä jokaiselle ihmiselle avattaisiin tili pankkiin palkanmaksua varten. Kun tilille talletetaan rahaa, siitä vedetään välistä automaagisesti verot, eläkemaksut ja muut sivukulut, ja loput siirretään välittömästi palkansaajan omalle tilille - tämä tili hoitaisi kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet vähentäen turhaa työtä kaikilta osapuolilta.

Näistä tileistä sitten koostetaan vastaavat raportit kuin tulorekisteristä, joita keskushallinto voi sitten ihmetellä kokouksissaan kampaviinerien kera.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa numerolla 71.

PS. tulorekisteri ilmeisesti vaati järjestelmään kirjautumisen yrityksen toimitusjohtajan tai hallituksen puheenjohtajan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla ennen kuin tulorekisterin täytön voi delegoida. Tämä on melko huvittavaa pörssiyhtiön näkökulmasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Työllistäminen kannattaisi tehdä tässä maassa mahdollisimman helpoksi, ja parhaiten se onnistuisi toteuttamalla verotili. Käytännössä jokaiselle ihmiselle avattaisiin tili pankkiin palkanmaksua varten. Kun tilille talletetaan rahaa, siitä vedetään välistä automaagisesti verot, eläkemaksut ja muut sivukulut, ja loput siirretään välittömästi palkansaajan omalle tilille - tämä tili hoitaisi kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet vähentäen turhaa työtä kaikilta osapuolilta.

Oletko kopioinut Venäjältä tämän mallin, siellä meinaten tapahtuu verotus pankin toimesta. Jos illalla jää kassa viemättä pankkiin, niin se yön aikana muuttuu pimeäksi rahaksi.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

No siis just joku tämmönen. Olen tässä uuden yrityksen toimitusjohtajana ollut huuli pyöreänä, että miten vaikeasti nämä asiat voi olla järjestetty. Olen pitänyt itseäni tyhmänä. Ehkä sitä olenkin, tiedä häntä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset