Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Sunnuntaina jos koskaan kannattaa äänestää muita

  • Huomaa kaksi paikkaa muille!
    Huomaa kaksi paikkaa muille!
  • Muista poikkiviiva!
    Muista poikkiviiva!

Olen harrastanut politiikkaa vuodesta 2015, ja yleisin kuulemani perustelu sille, miksi eduskunnan ulkopuolisia puolueita ei kannata äänestää on äänen valuminen hukkaan.

Ylen viimeisimmän kannatusmittauksen mukaan ainakin kahdessa vaalipiirissä tämä huoli on turha. Kyseessä ovat sekä Helsingin että Uudenmaan vaalipiirit, ja kilpailuasetelma on seuraavien henkilöiden kesken.

Helsinki - Amos Ahola vs Petrus Pennanen vs Katju Aro

Vaaliliiton takia näistä kolmesta äänestäjät saavat valita läpipääsijän, ja äänestäjän on tärkeä tiedostaa, että vaaliliitossa eniten henkilökohtaisia ääniä saanut pääsee läpi. Näin ääni Helsingissä vaaliliitolle ei siis valu hukkaan, vaan se on jopa tuplasti väkevämpi - samalla äänellä voi äänestää mieluisan ehdokkaan läpi, ja tiputtaa epämieluisan.

Olen toki saanut palautetta, että moni karsastaa vaaliliiton äänestämistä siitä syystä, että ääni saattaa mennä "vastapuolen" ehdokkaille. Tässä peräänkuulutan ainakin liberaaliksi itsensä mieltävien laskutaidon perään - se on yksi ja sama meneekö "vastapuoli" läpi 15 vai 20 tuhannella äänellä, ja koska vaaliliiton äänisaalis on noin 5-7 tuhatta ääntä per LIB, PIR, FP, sekä pari tuhatta EOP:lle, liitto tulee ylittämään äänikynnyksen joka tapauksessa.

Uusimaa - Tea Törmänen vs Hjallis Harkimo

Uudellamaalla Liberaalipuolue on vaaliliitossa vain Piraattipuolueen kanssa, mutta palaute Törmäsen vahvasta vaalitenttiesiintymisestä tekee hänestä todennäköisen ääniharavan uudenliitossa, joten en henkilökohtaisesti usko että hänelle löytyy haastajaa liiton sisältä.

Haastaja löytyy liiton ulkopuolelta - Liike Nytin Hjallis Harkimo sai viime vaaleissa 11416 henkilökohtaista ääntä, joka melkein itsessään riittäisi eduskuntaan. Uskon kuitenkin, että ainakin puolet noista äänistä jäi Kokoomukseen, joten listan pitää tosissaan huhkia ylittääkseen äänikynnys.

Uudenmaan äänestäjiltä peräänkuulutan äänestysaktiivisuutta, sekä tietoista valintaa uuden ja vanhan välillä. 

Tea:  https://www.youtube.com/watch?v=MSGZwocMRl4&t

Hjallis:  https://www.youtube.com/watch?v=b4DlBP2yPIE 

Valinta siitä kumpi on kumpi, on tietysti sinun.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jota voi äänestää Helsingissä numerolla 71.

PS. Liberaalipuolueen ehdokkaita kannattaa toki äänestää myös muissa vaalipiireissä, vaikka näissä vaaleissa läpi ei välttättä päästä, niin kannatus puolueelle auttaa myös pidemmällä aikavälillä, eli 2021 kuntavaaleja silmällä pitäen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Toivotan onnea. Niin sinulle, Pennaselle kuin Törmäsellekin. Jokainen teistä olisi hyvä lisä eduskuntaan. Lisäksi luulen, että pystyisitte osallistumaan rakentavasti melkein mihin tahansa hallitusyhdistelmään.

Ehkä tuolla edustajamäärällä ei vielä tulisi hallituspaikkaa mutta ajatuksilla pääsisi varmaan neuvottelemaan aika monen puolueen kanssa. Jos silloin lähtee siitä, että työskentelee yhdessä hallituksen kanssa niiden asioiden edistämiseksi, jotka itselle ovat tärkeitä ja joissa näkemysero hallitusohjelmaan ei ole valtava, mahdollisuus on saavuttaa paljonkin. 'Voit saavuttaa mitä tahansa, ellet halua siitä kunniaa itsellesi.'

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Suosittelen edesmenneen Matti Hyryläisen kirjoituksia liberalismista ja kirjaa Uusi Yhteiskuntajärjestelmä.
Linkit: 1. http://mhyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122974... 2. http://mhyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122974... 3. https://demoeco.wixsite.com/democraticeconomy

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset