Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Nettovarallisuutta ei pidä ylläpitää veronmaksajien rahoilla

Rinne teki taas yllätysavauksen, jolla havitellaan eläkeläisten ääniä (SK 11.04.2019) on suomalaisten poliittisten lupausten sarjassa omaa luokkaansa. Rinne ei ollut asiassa edes yksin, myös KD:n Sari Essayah avasi sanaisen arkkunsa, ja kertoi, että asuntojen mahdollinen arvonlasku pitää korvata asunnon omistajalle.

Olen aikaisemmin sivunnut asiaa kysymällä pitäisikö nettovarallisuuden vaikuttaa sosiaaliturvatasoon? (AA 2.1.2018) Laskevien asuntojen hintojen tuki olisi kuitenkin täysin omaa luokkaansa, se on nimittäin tuki nettovarallisuuden turvaamiseen. Kaikkein köyhimpiä kyseinen tuki ei millään tavalla auttaisi, sillä heillä ei ole omistusasuntoa.

Suomalaisen kotitalouden nettovarallisuusen mediaani on noin 110 000 euroa - ovatko Rinne & Essayah todella sitä mieltä, että jos asunnosta tulee muutama kymppitonni takkiin, niin veronmaksajien pitää kuitata tappio?

Jos näin, niin miltä tälläinen tukeminen tuntuu niistä kotitalouksista, jotka ilman kyseistä tukea jäävät sillä niiden nettovarallisuus on alle 11 000 euroa? (Neljännes kaikista kotitalouksista, HU 5.6.2018)

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jota voi äänestää 2019 eduskuntavaaleissa Helsingissä numerolla 71.

PS. Ilman maksumuuria uutinen samasta asiasta: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006067458.html?fbclid=IwAR3xqmI68m4l-B98VQWjGDVjeqyfxhTkupWl0RaasGPVImax9yQjolmQDA4

"Kuuden puolueen edustajat nostivat MTV:n vaalitentissä keskiviikkona kätensä ylös, kun heiltä kysyttiin, pitäisikö yhteiskunnan tulla taloudellisesti vastaan tilanteissa, joissa asuntojen arvo on laskenut merkittävästi.

Yhteiskunnan tuen kannalla olivat Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne, kristillisten Sari Essayah, perussuomalaisten Jussi Halla-aho, vasemmistoliiton Li Andersson, keskustan Annika Saarikko ja vihreiden Pekka Haavisto."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Laskevien asuntojen hintatuki oli tosiaan aika omituinen heitto. Ihan kun valtiolla ei olisi tähdellisempiä asioita joihin niitä veroja käyttää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset