Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kuopion torilla lienee Suomen vähiten kilpailtu tötteröbisnes

Lukiolainen halusi myydä jäätelöä Kuopion torilla, mutta törmäsi Suomen ehkä kovimmin kilpailtuun tötteröbisnekseen – "Vastaus oli, että näin on vain toimittu" (Yle 16.5.2019) on täysin väärin otsikoitu, sillä todellisuudessa lukiolainen törmäsi ehkä Suomen vähiten kilpailtuun tötteröbisnekseen.

Koviten kilpailtu tarkoittaisi sitä, että torilla olisi juuri sen verran jäätelönmyyjiä, että he juuri ja juuri tulisivat toimeen - tällöin asiakkaat voisivat valita mahdollisimman monesta eri tarjoajasta esim. hinnan, annoksien koon, annoksien tyylin tai vaikka palveluasenteen mukaan.

Nyt Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys pitää kilpailun poissa torilta, jotta se pääsee rahastamaan luvilla asiakkaiden tappioksi.

Jos jäätelöylivoitot edes menisivät Kuopion kaupungin kassaan ja alentaisivat sitä kautta Kuopiolaisten veroastetta (kuten Oulussa tehdään), niin tätä voisi edes jossain määrin pitää hyväksyttävä toimintana, mutta ei. Voitot menevät yhdistykselle, jonka käsitys yleishyödyllisyydestä on maksaa palkkaa neljälle työntekijälle: http://www.kuopiontori.fi/liike/kuopion-kaupunkikeskustan-kehittamisyhdistys-ry.

Kukin voi sivuilta itse arvioida sivulta kuinka paljon töitä tori teettää, ilmeisesti ihan riittävästi, sillä aikaa vastata puhelimeen ei löytynyt:

"Yle ei tavoittanut Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtajaa kommentoimaan aihetta useista puheluista ja sähköpostista huolimatta."

Tässä maassa on paljon kansalaisten selkänahasta rahoitettuja yhdistyksiä - jos aihe kiinnostaa, kannustan lukemaan Matti Virenin blogauksen Kerjäämisen ammattilaiset.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jota voi äänestää eurovaaleissa numerolla 103.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kiva olisi lähtee täällä kuopiossa vähän selvittelemään niin päättäjien kuin virkamiesten sukupuita.. Ei mitään järkeä tässä touhussa, pakko olla joku syy..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ihmettelinkin parisen vuotta sitten miksi Berliinissä Brandenburgin portin edessä myytiin samoja jäätelötötteröitä 80 sentillä, jotka Suomen kioskeissa maksavat 2,60€.

Ja tuon myyntipaikan pitäisi periaatteessa olla yksi Euroopan kalleimpia pisteitä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ihmettelet? Laskeudu ihmisten joukkoon, Sakkeus, vai oletko jo lakannut ihmettelemästä??

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuopiossa osataan !

https://www.youtube.com/watch?v=ge-Z0Tg1Pfs

Byrokratian määrä on ällistyttävä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

No itla,sitra jne.siinä sitä hienompaa korruptiota jonka luulisi kinnostavan pikkaisen enemmän kuin nappikauppa.Meinaten että veronmaksajien rahoilla ja kansallisomaisuudella siellä pelataan pörssissä ja ostetaan,myydään ja varastetaan.Kaikissa kunnissa ja kaupungeissa on sama laulu,kun sukulaiset ja sisäpiirien kielipolitiikan suojatyöpaikkalaiset ovat niitä,joiden lapset ja sukulaiset pääsevät jonoissakin etuilemaan,saatikka jossakin luvissa.Rakennusluvat,toripaikat,rantojen ravintolapaikat,laajentamiset terasseilla,työpaikat,nuorten kesätyöpaikat jne.jne.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

SÄÄTIÖT
Sampo järjesteli miljoonavoitot Nuorisosäätiön lahjusvyyhdin pääepäilyille – finanssijätti on välttymässä rikostutkinnalta

Nuorisosäätiö-sotku levisi Lahden Pelicansiin – liigajoukkue hermostui maakuntalehden uutisesta

Rakennusliike antoi lähes 200 000 euron lainan keskustavaikuttajien yhtiölle – tavoitteena oli perustaa ”uusi Nuorisosäätiö”

Tonttikaupat Hollolassa paljastavat, kuinka toimi Nuorisosäätiön rahantekokone

Poliisi tutkii, mistä keskustavaikuttajien yhdistyksen rahat tulivat – taustalla osakekaupat Nuorisosäätiön kanssa

Asumishuolia? Perusta säätiö!

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/02/asumishuo...

Suomessahan tapana perustaa säätiöitä liukuhihnalta ja varsinkin lapset ja nuoret ovat se kova sana kun niitä mainostetaan,tai sitten se taide ja kulttuuri joka puree hesassa hyvin sattuneesta syystä,tokihan ei ole tarkoitus kosikella ketään tiettyjä puolueita.. ministerit ynm.veronmaksajien elättämät suojatyöpaikkalaiset ovat perustaneet säätiöitä es.vapaavuori vaimoineen ja mediamogulit jne.jne.

Keskustan Lintilä ajoikin suomeen verovapautta säätiöille jotta raha saadaan pörssipelureiden käyttöön (2018) siksi siis itlakin sai lahjoituksena Nesteen osakkeet,eli suomalaisten kansallisomaisuutta jotka myytiin ja hallitus vaihtui uuteen.

Hallitus kaavailee veroetua miljardiomaisuutta hallinnoiville säätiöille – "Veroporkkana toisi satoja miljoonia kasvuyrityksiin"
Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan hallitus kaavailee veromuutoksia, jotta suomalaisten säätiöiden miljardiomaisuutta sijoitettaisiin ulkomaiden sijaan kotimaisiin kasvuyrityksiin.

No,ainakin Nesteen myymisen ansiosta sen valtion omistus väheni huomattavasti ja jos näiden tarkoitus oli sitä vähentää 34% niin tottakai tarvitaan säätiöitä lisää,ja varsinkin keskustan tuttuun tyyliin toimien.Rehellisesti ja luotettavasti,läpinäkyvvästi ,suomalaisten parhaaksi!Nou veroparatiiseille ja verojen välttelylle.

https://yle.fi/uutiset/3-10121825

Reilu vuosi sitten valtio päätti luopua Nesteen enemmistöomistuksesta. Osakkeita ei kuitenkaan myyty, vaan ne lahjoitettiin ennestään tuntemattomalle pienelle säätiölle, joka nyt on myynyt kaiken ja aloittaa sijoitustoiminnan puhtaalta pöydältä. Säätiön omien sanojen mukaan sijoitusstrategia on nyt kunnossa, ja maltillinen riskinottokyky ja sijoittamisen pitkä aikajänne ovat strategian ytimessä.

Näin ruvettiin valtion lahjoittamalla rahalla sijoittajaksi. Lahjoituksesta päätti eduskunta joulukuussa 2017 juhlaistunnossa, jossa käsiteltävänä oli vain tämä yksi asia. Fanfaarit soiden Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiö Itla sai osakkeita 50 miljoonan euron arvosta. Juhlapäätöksen eduskunnassa valmisteli Suomi 100 -juhlatoimikunta, jota johti silloinen eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin).

Rahoilla piti Lohelan sanojen mukaan turvata mahdollisimman onnellinen elämä jokaiselle suomalaiselle lapselle. Mitä paremmin koulutettuja, terveempiä ja tasapainoisempia lapset ovat, sitä varmemmin myös kansakunnan tulevaisuus on valoisa.

Ainakin säätiön tulevaisuus on valoisa. Säätiön sijoitusvarallisuuden pitkän aikavälin tavoite on neljän prosentin vuotuinen reaalituotto. Pääomasta 50 prosenttia on osakkeissa, 40 prosenttia korkoinstrumenteissa ja kymmenen prosenttia vaihtoehtoisissa sijoituksissa. Vaihtoehtoiset sijoitukset kattavat laajan skaalan erilaisia vaihtoehtoja, jotka korreloivat mahdollisimman vähän osakkeiden ja korkojen kanssa, kertoi kertoi säätiön varainhoitotoimikunnan puheenjohtaja tuon Kauppalehden uutisen mukaan.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

SISÄLTÖ JATKUU
Minne ne lapset unohtuivat? Säätiön amatöörimäisten verkkosivujen mukaan Itla edistää ja tukee Suomessa asuvien lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja asemaa sekä hyvää tulevaisuutta. Säätiö voi edistää ja tukea myös vanhemmuutta sekä lasten kasvuoloja ja kasvatusta. Viimeksi säätiö järjesti itsenäisyyspäivän glögitilaisuuden, ja helmikuussa on esitelmä näyttöön perustuvasta työstä lasten kasvun ja kehitysympäristön tukena.

Nyt näyttää vähän siltä, että säätiön toiminta lasten hyväksi on minimaalista, mutta sitäkin paremmin sujuu sijoittaminen. Mikäs on sijoittaessa, kun valtio juhlahumussa lahjoitti mukavan alkupääoman.

Saman rahan valtio olisi saanut, jos olisi odotellut reilun vuoden ja myynyt itse osakkeet. Odotteluajan ne olisivat tuottaneet valtiolle rahaa. Meno näyttää tämän hallituksen aikana kuitenkin olevan kuin Venäjällä Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, kun valtion omaisuus lahjoitettiin kavereille ja kavereiden kavereille.

Näin tekevät taseet työtä. Tässä tapauksessa lahjoittajana toimi eduskunta, mutta kukaan ei tarkkaan tiedä minne Vake Oy antaa valtion omistusten myynnistä saamiaan rahoja.

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vake istuu rahojensa päällä – toimitusjohtaja teki huipputilin tekemättä mitään
23.4.201913:47päivitetty 23.4.201913:58
SIJOITTAMINEN
FINANSSI
RAHOITUS
VALTIONYHTIÖT

Valtion kehitysyhtiö Vake synnyttää vain kuluja, ei tuottoja.
Valtion kehitysyhtiö Vake Oy pyörii tappiolla. Sen liikevaihto oli viime vuonna nolla euroa ja tulos miinuksella.

Toimitusjohtaja Taneli Tikka teki yhtiössä muhkean tilin. Tikan palkka ja palkkiot olivat viime vuonna runsas 162 000 euroa. Hallituspalkkioihin hupeni 156 600 euroa.

Tikka nimitettiin tehtävään maaliskuussa 2018, työt hän aloitti viime kesäkuussa.

Vake työllistää neljä henkilöä.

Yhtiön kokonaistappio oli 1,1 miljoonaa euroa. Henkilöstökuluihin upposi puolet. Loppu kertyi muista liiketoiminnan kuluista.

Sipilän hallituksen tasetyökalun Vaken tase on vahva. Sen osakkeina olevan vaihto-omaisuuden arvo on 1,78 miljardia euroa. Käteisvaroja yhtiöllä on 3,7 miljoonaa euroa.

Vakeen on siirretty Nesteen osakkeita 8,3 prosenttia yhtiön osakekannasta, Nordic Morningin eli entisen Editan koko osakekanta, Postin osakkeista 49,9 prosenttia ja Vaposta 16,7 prosenttia.

Tämän vuoden helmikuussa Vakeen siirrettiin vielä 36,42 prosenttia Altian osakekannasta.

Vake maksoi alkuvuonna varainsiirtoveroa 28,5 miljoonaa euroa.

Vaken on tarkoitus käynnistä sijoitus- ja hanketoimintansa tämän vuoden alussa.

Juha Sipilän (kesk) hallitus perusti ensi töikseen Vaken vuonna 2016. Yhtiön kautta on tarkoitus luoda uutta yritystoimintaa. Vaken omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia.

Itlalle pääomaa
Eduskunta 100-vuotisjuhlaistunnon ainoa päätös oli myöntää 50 miljoonaa euroa Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiölle eli Itlalle.

Säätiön perustivat Lastensuojelun keskusliitto ja sosiaali- ja terveysministeriö vuonna 1987.

Itlan tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa asuvien lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja asemaa sekä tukea hyvää tulevaisuutta.

Säätiö tukee myös vanhemmuutta ja kasvatusta.

Keskusta ja nämä ns.lastensuojelujärjestöt ,keskusliitto ,perhehoitoliitto jonka edustaja istui eduskunnassa laatimassa huostakertoimen ja lakeja rouvakerholaisten kanssa perheitä kyykyttämään,edisti siis huostabisnesmarkkinoiden asiaa ,istuvat nyt siellä säätiössä ajamassa omia etujaan,pelastakaa lapset ry,kehitysmaiden SOS-lapsikylät ja turvakodit joihin nykyään raijataan kokonaisia suomalaisia perheitä huostaanotettuina , eli ne MILJARDIT joita kupataan näiden nimissä joka vuosi veronmaksajilta ovat siis sitä itlan mainostamaa lasten ja perheiden tukemista. On siellä eukoilla kovat liksat ainakin ja varma suojatyöpaikka,veikkaus tukee tietysti sekin avokätisesti ,kuten keskustavetoista perhehoitoliittoa varsinkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset