Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kuinka parhaiten varmistaa opiskelupaikka parhaille?

Todistusvalinta aiheutti reputtamisaallon Vaasan kauppakorkea­koulussa, nyt Helsingin yliopisto varautuu samaan (Hs 15.6) osoittaa, kuinka tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla. Koska pääsykokeisiin on monelta opiskelijalta tuhrautunut vuosia, päätettiin opiskelijat päästää sisään ilman tarvittavia perustaitoja, mikä tulee näkymään opiskelijoiden osaamisen putoamisena ja viivästyneinä opintoina.

Ehdotan, että todistusvalintojen ja pääsykokeiden sijaan opiskelupaikat myönnetään ensimmäisenä vuonna järjestettyjen ns. massakurssien parhaiten menestyneille opiskelijoille. Kuka tahansa voisi osallistua kursseille verkossa ja eniten pisteitä saaneet pääsevät sisään. Kurssit voisi halutessaan uusia niin monta kertaa kuin haluaa.

Näin jokaisella opiskelupaikan saaneella on varmasti perustaidot kunnossa, ja opiskelupaikat menevät motivoituneimmille ja osaavimmille.  Tämän lisäksi koulut ovat pakotettuja ottamaan askeleita eteenpäin ns. MOOC kurssien osalta, joka myös hyvä asia.

Kirjoittaja on Liberaalipulueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Yleensäkin lukion hegemonia yliopistoon valmistavana laitoksena on pakko kyseenalaistaa.

Taitaa yleissivistävyys viedä parhaimman pohjan siitä, että mitkä olisivat työmarkkinoilla ja tutkimuksessa tarpeen, joihin yliopistot ja ammattikorkeakoulutkin suuntaavat.

Lukion täytynee alkaa osaltaan luopua yleissivistävyydestä laajuudessaan, mikäli se haluaa luoda pohjaa osaltaan tarvittavalle huippuosaamiselle globaalissa maailmassa.

Hallitus kaavailee mm. ruotsin kirjoittaimisen palauttamista, joka on ihan toiseen suuntaan kulkemista. Toki yleisesti liika on liikaa myös muissa opetuksen lohkoissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai globaalissa maailmassa? Ja yleissävistävää koulutusta tulisi vielä rajoittaa. Miten lukiolaiset sitten enää tietäisivät, mikä tautologia on?

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

MOOC on hyvä. Laajemminkin opintoja voisi tarjota omatoimisina kursseina, edellyttäen että sisältö ja vaatimustaso määritellään selkeästi.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

https://www.valmennuskeskus.fi/valmennuskurssit-yl...

"
DI tutkinto Supertakuu Helsinki 2020

kaupunki
Helsinki

kurssin laajuus
262 oppituntia

alkaa
19.1.2020

päättyy
25.5.2020

kurssin hinta
2490
"

Yo. perusteella todistusvalintaa ei kuitenkaa ole jos oikein ymmärrän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset