*

Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunta- ja sote-uudistus

Maakunta- ja sote-uudistuksen keskeisimmät määräajat yhdessä paketissa

Tässä alla olevassa linkissä "Maakunta- ja sote-uudistuksen keskeisimmät määräajat yhdessä paketissa", ks. alla:

http://alueuudistus.fi/documents/1477425/3223876/Maakunta-+ja+sote-uudis...

Kommentoikaapa! wink

 

 

Vaiettu vaihtoehto - pelkistetty sote

Sote-uudistuksessa sekä terveydenhuolto että kansantaloudelliset näkökohdat ovat jääneet liike-elämän vilkastuttamisen jalkoihin. Näin on päädytty mahdollisimman monimutkaiseen ja vaikeasti hallittavaan kokonaisuuteen punnitsematta lainkaan vastakkaista ja yleensä tehokkainta mahdollisuutta - terveydenhuollon yksinkertaistamista.

Hallituksen sote-malli ei ole ainoa vaihtoehto

 Sote-uudistuksen kardinaalivirhe oli, että poliitikot ottivat sen suunnittelun haltuunsa. Oikea tapa olisi ollut, että sen olisivat tehneet asiantuntijat, jotka olisivat valmistelleet useita vaihtoehtoja niiden edut ja haitat punniten. Vasta sen jälkeen olisi pitänyt tulla poliitikkojen vuoro.

Meri-Lappi, sote ja matematiikka

Meri-Lappi on kasvanut suurteollisuuden ympärille. Teollisuus on toiseksi merkittävin elinkeino. Meri-Lapin alueelle on kerääntynyt suuri joukko isoja yrityksiä. Tämä johtunee hyvistä kulkuyhteyksistä meritse sekä rautateitse. Suurimmat tuotantolaitokset sijaitsevat Kemissä ja Torniossa.

Meri-Lappi siis on juuri sellainen alue, mitä paljon haetaan syrjäseutujen kehityksestä pääkaupunkiseudulla. Nyt kun Meri-Lappi sitten avaa väylää Mehiläiselle, tuolle kalevalaiselle parantajalle, niin ollaan huuli pyöreänä ihmettelemässä. Ihmetellään kiirettä, kun selvitys on vielä käynnissä.

Saako terveysasema Pörriäiselle platinakortin?

Tulevatko kaikki olemaan samalla viivalla yksityisille toimijoille vai onko sotesetelin kupeeseen lisäpalveluista maksava asiakas etuoikeutettu? Tämä ajatus on monesti tullut mieleeni erityisesti sen jälkeen, kun erityissairaanhoidon kirurgiset operaatiot on ujutettu mukaan valinnanvapausmalliin.

Tekonivelleikkausten määrä tulee tulevaisuudessa lisääntymään merkittävästi

VTV: Hallitus epäonnistunut finanssipolitiikan tavoitteissaan

Valtiontalouden tarkastusviraston raportti perjantailta on karua luettavaa ja laittaa hallituksen väitteet Suomen laittamisesta kuntoon sekä rakenteellisten uudistusten tekemisestä erikoiseen valoon. Raportin mukaan julkisen talouden ja finanssipolitiikan osalta ollaan suurelta osin epäonnistuttu ja erityistä kritiikkiä annetaan epärealistisille odotuksille Soten säästöistä.

Ei rikota Euroopan kustannustehokkainta terveydenhuoltoa

Vaihtoehto kritiikkiä synnyttäneelle markkinoistamiselle, valinnanvapaudelle ja hallinnon uudistamiselle on korjata syyt, jotka johtivat uudistamistarpeeseen.

Lääkäripulaan ovat johtaneet monet tekijät. Iso osa lääkäreiden ajasta kuluu toimimattomien tietojärjestelmien parissa ja kirjaamisessa. Työn delegoiminen on kustannustehokasta, esimerkkinä suoravastaanotot sairaanhoitajalle.  

Riita poikki ja voita väliin - Asiakasseteli

Mikä ihmeen asiakasseteli? – Kiista valinnanvapaudesta jatkuu hallituksessa kalkkiviivoille asti (YLE 11.10.2017):

"Mitä yön tunteina sovittiin?

Risikko toisti kantansa keskiviikkona Ylen haastattelussa. Onko keskustalla ja kokoomuksella aivan eri käsitys siitä, mitä yön tunteina päätettiin?

Pikki meni auki

Perustuslakivaliokunta antoi eilen lausuntonsa koskien hallituksen esitystä muun muassa maakuntalainsäädännöstä, sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä sekä valinnanvapaudesta. Sisältö pysäytti niin sanotun sote-junan etenemisen, vaikka hallitus välittömästi toista väittikin. Todennäköistä on, että historian ensimmäisiä maakuntavaaleja ei tulla pitämään tammikuun presidentinvaalien yhteydessä, vaan vasta myöhemmin keväällä eli äänestämässä saadaan käydä useampaan otteeseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä