Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Negatiivinen tulovero

Rinteen hallitusohjelman työtulotuki pahentaa tukiviidakkoa

Unohda maailmaa kiinnostanut perustulokokeilu, Rinteen hallitus ajaa negatiivista tuloveroa ja työtulotukea – mitä ihmettä ne ovat? (Yle 22.7.2019) sekä Rinteen hallitusohjelma kompastuvat terminologiaan.

Perustulo on tulonsaajan kannalta nimittäin täysin identtinen järjestelmä negatiivisen tuloveron kanssa, ja koska ette kuitenkaan minua usko, niin uskokaa vaikka Pursiaista:

Perustulokokeilu - järjestetty epäonnistuminen

Laita tomppeli asialle ja tee itse perässä. Tämä on käytännössä se mistä on kyse.

Selvennän hieman tätä kryptistä aloitusta.

Olin taannoin kuulemassa paneelikeskustelua perustulokokeilusta, tässä paneelissa siis oli osallistujana myös tämän perustulokokeilun tieteellinen johtaja Olli Kangas. Hän kertoi, että perustulokokeilu toteutettiin rajatummassa mittakaavassa kuin miten se oli suunniteltu. Ja tämän lisäksi, 'perustulokokeilu' muuttuikin 'työllistymiskokeiluksi'.

Negatiivinen tulovero on jatkuvasti kokeilussa

Perustulokokeilun työllisyysvaikutukset olivat verrokkiryhmään nähden muuttumattomat tai jopa  negatiiviset. Se oli merkittävä naula perustulon arkkuun. Perustulokokeilun jälkeen on ryhdytty haikailemaan negatiivisen tuloveron suuntaan.

Hyvä Siniset

Siniset ovat ryhtyneet puhumaan negatiivisen tuloveron puolesta.

Minä olen puhunut sen asian puolesta jo vuosikaudet.

Valitettavasti tähän Simon Elon blogiin ei voi kommentoida.

 

http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252920-sininen-tulevaisuus-esit....

 

Minun blogiini sen sijaan saa kommentoida.

Negatiivinen tulovero

Aina kun puhutaan kansalaispalkasta, syntyy hirmuinen huuto. Se maksaa liikaa. Tietysti se näyttää maksavan. Oletetaan että jokaiselle annetaan tonni käteen kuukaudessa. Valtion meno on noin 5 000 000 000 e kk. Huutajat eivät huomioi sitä että valtio verottaa palkan suurituloisilta pois. Vain bruttosumma kauhistuttaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä