Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sanna Marin

Sanna Marin, Lyhennetään työpäiviä ja pidennetään työuria!

Sanna Marinin ehdotus työajan lyhentämisestä kuuden tunnin päiviksi neljänä päivänä viikossa on yllättävän rohkea ja epärealistinen veto. STTK on kuitenkin herättänyt asiasta keskustelua jo vuonna 2017 pamfletin muodossa ja asia on pulpahdellut muutenkin pinnalle aika ajoin. Hieman varovaisempi työajan lyhentäminen olisi varmasti järkevää. Esimerkiksi jos työpäivia lyhennetään puolella tunnilla ja palkkoja leikataan vähintään samassa suhteessa, niin työn tuottavuutta saadaan varmasti nostettua. Tämä olisi myös ekologista, kun turhaa kulutusta saataisiin vähennettyä.

Suomella huutava tarve elvyttää lainanotolla. Herätys hallitus!

Talouskasvun hiipuu nyt rajusti ja siksi jopa vanha saituri OECD vaatii jäsenmailta vahvaa elvytystä lainalla. Korkoja lasketaan edelleen, jolloin lainaaminen on jo sinänsä voittoa tuottava toimi negatiivisten korkojen oloissa. Korkoja ei tarvitse maksaa vaan sijoittajat ovat valmiit maksamaan Suomelle, jos Suomi suostuu lainaamaan. Kaiken lisäksi näyttää siltä, että negatiivisista koroista on tullut uusi normaali pitkäksi aikaa!

https://www.uusisuomi.fi/raha/285960-ekonomisti-varoittaa-suomen-tilante...

Demarien liikenneministeri pelastaa maailman

Sanna Marin lateli viisauksiaan ilmaston pelastamiseksi SuomiAreenassa. Ne olivat pitkälti ideologisia vastikkeettomia lauseita. Toistakin voisi olla, kerron siitä.

 

Kuinka parantaa taksimarkkinoita?

Liikenneministeri Sanna Marin: Työ taksilain korjaamiseksi on käynnissä (Yle 19.6.2019). Omat kokemukseni taksiuudistuksesta ovat saatavuuden paraneminen (enää ei tarvitse palella taksijonoissa kuten männävuosina), ja hintojen lasku siltä osin kuin lähtöpiste on tolpalta tai lentokentältä (ts. neuvoteltavissa).

Nyt tulloo tamperlaenen ministerj!

”Jos demarit ovat hallituksessa, Sanna Marin on varma ministeri.”

Näin profetoi dosentti Pertti Timonen kaupunkilehti Tamperelaisessa viime joulukuussa. Ja todennäköisesti nappiin.

Koska täkäläiset ministerit ovat olleet perin harvinaista herkkua, Sannan kunniaksi on odotettavissa pitkään kestävää, kosteaa juhlintaa, jonka merkeissä noin joka viides pirkanmaalainen äänioikeutettu käy virkistäytymässä Keskustorin suihkulähteessä, josta tavan mukaan naarataan päätteeksi kasa tekareita uijien kesken arvottaviksi.

Tampereen hoitajamitoitus vanhusten hoidossa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen sijainen Sanna Marin syytti eilen Kokoomusta Tampereen kaupungin vanhustenhoidon hoitajamitoituksen laskemista tämän vuoden budjettiin. Sanna Marin itse kuitenkin äänesti hoitajamitoituksen laskemisen puolesta. Nyt syyllinen on astunut esiin. Hän on kaupungin hyvinvoinnista vastaava apulaispormestari Johanna Lounaskorpi (sd).

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/271379-sdpn-apulaispormestari-johanna-l...

Punaiset tarjoavat sirkushuveja

"Hallitus tavoittelee työllisyyden vahvistamista 110 000 ihmisellä tämän hallituskauden aikana. Tähän tavoitteeseen ei tulla pääsemään edes puoliväliin. Myös 72 prosentin työllisyystavoitteesta ollaan jäämässä kauas."

Näin sanoi 3.5.2017 demareiden puheenjohtaja Antti Rinne.

Ja kuinkas sitten kävikään.

Sinisen työministerin Jari Lindströmin johdolla hallitus on kirkkaasti ylittänyt tavoitteensa.

Sanna Marin, ei enää ”pääministerivaalia”, kiitos!

SUOMI ON KAUKANA sivistysvaltioiden demokratiasta, jos parin kolmen keskisuuren puolueen puheenjohtajien kesken käydään vaalikilpailua pääministerin pallista. Noista neljästä jokainen saa noin 20 prosenttia äänistä. Olisiko tosiaan pääministerin paikka annettava sille, joka saa noin viidenneksen annetuista äänistä? Hänellä on sitten vapaat kädet valita hallituskoalitio ympärilleen. Tuntuu tönköltä.

Kokoomus - Elina Lepomäki vs. Sanna Marin - SDP -tuloerokeskustelu

Huomisen toivot – nuorta voimaa. Kansanedustajia molemmat, suurista puolueista, joita meillä ei todellisuudessa ole. Elina ja Sanna keskustelivat tuloeroista *, mukana oli myös Vasemmiston Paavo Arhinmäki. Vasemmistopuolueet ja oikeisto ottivat yhteen. Menestyjien ja osin menestymättömien kamppailu elintilasta ja auringonpaisteesta – reviireistä tässäkin kysymys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä