Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Somalit

No-ne-somalit

2000-luvun alkupuolella olin liikenteessä Turun keskustassa yöelämän ollessa vauhdikkaimmillaan. Kello oli jotain puoli kolmen jälkeen aamulla. Näin kahden suomalaismiehen tappelevan jostain, mikä baari-illan jälkeen on Suomessa ihan tavallista käytöstä nakkikioskin lähettyvillä.

Sulatusuuni ei vain toimi

Itsekin USAssa asuneena seuraan mielenkiinnolla keskustelua ja hymistelyä siitä, kuinka USA on monikulttuurisuuden esikuva. Kotoutuminen käy sujuvasti ja kaikki nauttivat kuitenkin amerikkalaisuuden hyvistä puolista, ainakin meikäläisten monikulttuuri-ihailijoiden mielestä. Tuukka Kuru valottaa aihetta kolmiosaisessa blogissaan (alla).

Ei erityisoikeuksia somaliperheille

Yle uutisoi 18.02.2016, että somaliperheet ovat pöyristyneet, koska miespuolinen työntekijä oli katsonut jälkikäteen heidän suljettua uimavuoroaan valvontanauhoista. Tähän oli johtanut se, että uimahallissa oli havaittu hallin pääoven olleen auki vuoron aikana harjanvarsi oven välissä. Valvontanauhoista oli kuitenkin paljastunut muitakin ongelmia: Oli hypitty altaaseen matalasta päästä, oli apuvälineiden väärinkäyttöä ja lapsia mukana.

Kotoutumista tulee tehostaa huomattavasti

”Nyt ollaan harjoiteltu sen ensimmäisen sukupolven kanssa. Seuraavaksi pitäisi onnistua tämän toisen kanssa.” Akatemiatutkija Marja Tiilikainen somaleista, HS 25.10.2015.

Aikamoinen lausunto tiedenaiselta. Kyseessä on kuitenkin joukko ihmisiä. Imeväisiä, leikki-ikäisiä, koululaisia, teinejä, nuoria aikuisia, keski-ikäisiä ja vanhuksia. Ihmisiä toiveineen, haluineen ja tavoitteineen, ihmisiä hyvine ja huonoine puolineen. Ei ihmisten kanssa pidä harjoitella. Kun ihmisten kanssa toimitaan, asiat pitää alusta lähtien tehdä tosissaan.

Suomen pitää tehostaa rajavalvontaa Ruotsin rajalla

Ruotsin vastainen raja vuotaa pakolaisia sadoittain/päivä, niin että kaikki pakolaiskeskukset ovat tännä. On hyvin todennäköistä, että Ruotsi ensin houkuttelee pakolaiset maahansa ja sitten onganisoi heidät lähtemään mm. Suomeen.

Ministeri Toivokka kiistää mediassa tämän väitteen, mutta hänen kommentinsa ovat enemmänkin "minusta tuntuu" juttuja, kuin selvittelytyöhön perustuvaa. Suomessahan ei valtiovallan edustajat usko kansalaisten puheisiin vaikka kansalaiset olisi asiat omin silmin nähneet ja kuulleet.

https://mail.google.com/mail/h/gsytpx42k8b5/?

Maahanmuuttomyönteinen tekopyhyys - Vihervasemmistokupla

 Vihervasemmisto osoittautuu tekopyhäksi maahanmuuttokysymyksissä. Perussuomalaiset rasisteja.

 

Vihdoin tuli joitain kyselyitä suomalaisten maahanmuuttomielipiteistä. Olen odottanut niitä innolla. Valitettavasti pakolaiskriisistä ei ole vielä kunnollista kyselyä edelleenkään.

 

Iltalehti ja Suomen kuvalehti julkaisivat molemmat suppeahkot kyselynsä maahanmuutosta ja rasismista. Tutkimustulokset herättävät muutamia kysymyksiä.

 

Suomen Kuvalehden kyselyssä pisti pahasti silmään realismi ja tekopyhyys.

 

Turvapaikanhakijoista jopa 500 % tulee Suomeen

Monella saattaa olla sellainen käsitys, että turvapaikanhakijoista jää Suomeen paljon harvempi kuin turvapaikkaa hakee. Todellisuus on päinvastainen: jokaista turvapaikanhakijaa kohti Suomeen tulee noin viisinkertainen määrä ihmisiä.

Yksityiset rahalähetykset Suomesta ulkomaille

"Seitsemän yhdeksästä haastateltavasta kertoi lähettävänsä rahaa aina kun pystyi, vaikka kenelläkään haastateltavista ei ollut palkkatöitä haastatteluhetkellä. He joko opiskelivat peruskoulu- tai ammattikoulutasolla tai suorittivat parhaillaan maahanmuuttajille tarkoitettuja kieli- ja ammattiopintoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä