Amos Ahola Kohtuus kaikessa, kohtuudessakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vähähiilihydraattinen ruoka

Hiilihydraattivero voisi korvata osan arvonlisäverosta

”Lihavuuden ehkäisy on pikemminkin poliitikkojen kuin lääkäreiden työtä”, sanoi ylilääkäri – Ministeri Lintilän mukaan sokerivero on erittäin vaikea toteuttaa (HS 15.07.2019):

"Miten esimerkiksi pienet leipomot ilmoittavat sokerin käytön? Olen ollut eduskunnan verojaostossa 16 vuotta, ja koko se aika siitä on puhuttu”, Lintilä sanoo."

Niin sanottu roskakala

Keskiviikkona 16.5.2018 oli Mikkelissä tarjolla ilmaista kalaa. Itse kävin sitä hakemassa omaan pakastimeen. Toivottavasti myöhemminkin hoitokalastettua niin sanottua roskakalaa tarjotaan ihmisille eikä viedä esimerkiksi kompostoitavaksi tai biokaasutettavaksi. Suomessa on paljon sellaisia köyhiä, joille sopisi vähähiilihydraattinen ruokavalio. Valitettavasti proteiini on kaupassa halvimmillaan paljon kalliimpaa kuin hiilihydraatti halvimmillaan. Karjankasvatus rasittaa kovasti ympäristöä, mutta kala soveltuisi kasvatetun lihan korvikkeeksi.

Sianruokaa

Lihavuus, allergiat, diabetes, sydän- ja verisuonitaudit ovat yleistyneet sotien jälkeen kelvottoman teollisen ruoan myötä. Eipä niitä aiemmin paljoa ollut, allergioita ei edes tunnettu.  Tällaista luin ruotsalaisen lääkärin Andreas Eenfeldtin kirjasta RUOKAVALLANKUMOUS. Se käsittelee vähähiilihydraattisen ruoan terveellisyyttä.  Siitä tuli mieleen että mehän  lihomme ja sairastelemme  koska syömme sianruokaa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä