Politiikka http://juhoanttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132117/all Wed, 21 Nov 2018 14:58:20 +0200 fi Banaanijäätelö http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264515-banaanijaatelo <p>En pidä banaanijäätelöstä. Liian makean makuista. Rauhaa vaan lisää, onhan se nyt kivaa kun on rauhaa. Ja hyviä tekoja.</p><p>Puolilla ei ole enää väliä, kunhan saadaan yaldabaoth kuriin. Yaldabaoth häviää enivei lopuksi, kun häntä vastaan kapinoi koko maailma.</p><p>More peace, More love, More joy. More positivity. Enjoy life. Why not?&nbsp;</p><p>Ilmastonmuutos on kurissa 2 vuodessa, jos kaikki niin haluavat.</p><p>Talous on jokaisessa maassa kunnossa (duunarit ja vähäosaiset mukaanlukien) 4 kuukaudessa.</p><p>Maailmassa on rauha yli 70000 päivää, jos kaikki niin haluavat.</p><p>More peace<br />More good decisions</p><p>More good decisions</p><p>Peace America</p><p>Peace UK<br />Peace everywhere</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> En pidä banaanijäätelöstä. Liian makean makuista. Rauhaa vaan lisää, onhan se nyt kivaa kun on rauhaa. Ja hyviä tekoja.

Puolilla ei ole enää väliä, kunhan saadaan yaldabaoth kuriin. Yaldabaoth häviää enivei lopuksi, kun häntä vastaan kapinoi koko maailma.

More peace, More love, More joy. More positivity. Enjoy life. Why not? 

Ilmastonmuutos on kurissa 2 vuodessa, jos kaikki niin haluavat.

Talous on jokaisessa maassa kunnossa (duunarit ja vähäosaiset mukaanlukien) 4 kuukaudessa.

Maailmassa on rauha yli 70000 päivää, jos kaikki niin haluavat.

More peace
More good decisions

More good decisions

Peace America

Peace UK
Peace everywhere

 

 

 

 

 

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264515-banaanijaatelo#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Wed, 21 Nov 2018 12:58:20 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264515-banaanijaatelo
Nauttikaa elämästänne, ja tehkää mitä tahansa, kunhan se tuottaa iloa ;) http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264477-nauttikaa-elamastanne-ja-tehkaa-mita-tahansa-kunhan-se-tuottaa-iloa <p>Enjoy life ;)</p><p>More peace!<br />More good decisions!<br />More anti-climate-change!<br />More joy!</p><p>&nbsp;</p><p>Stop worrying, rebel and enjoy life</p><p>However you wish</p><p>More love!<br />More love!</p><p>More love!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Enjoy life ;)

More peace!
More good decisions!
More anti-climate-change!
More joy!

 

Stop worrying, rebel and enjoy life

However you wish

More love!
More love!

More love!

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264477-nauttikaa-elamastanne-ja-tehkaa-mita-tahansa-kunhan-se-tuottaa-iloa#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Tue, 20 Nov 2018 13:16:40 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264477-nauttikaa-elamastanne-ja-tehkaa-mita-tahansa-kunhan-se-tuottaa-iloa
Pienydinvoimaa Ouluunkin http://akik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264405-pienydinvoimaa-ouluunkin <p>Ouluun on rakenteilla uusi biovoimalaitos vuonna 2020. Projekti on hyvä ja laskee Oulun kaukolämmön hiilidioksidipäästöjä, kun se korvaa turvetta ja puuta käyttävän Toppila 1 -lämpövoimalaitoksen.</p> <p>Pienydinvoimaloiden tekniikka kehittyy huimaavaa vauhtia ja ne tarjoavat pian turvallista, edullista, skaalautuvaa ja ympäri vuoden toimivaa lämpöä ja sähköä. Pienydinvoimaloiden &nbsp;tärkein etu on kuitenkin se, ettei niiden käytöstä synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Pääosa päästöistä syntyy rakennusvaiheessa.</p> <p>Ehdottaisinkin, että kun vuonna 2035 Toppila 2 -lämpövoimala tulee elinkaarensa päähän, se korvattaisin kahdella 200 MW pienydinreaktorilla. Voimaloiden käyttöaika tulee olemaan vaihtoehtoja huomattavasti pidempi ja laitos voidaan suunnitella siten, että reaktoreita lisätään myöhemmin kaupungin kasvaessa.</p> <p>Vuosi 2035 tuntuu kaukaiselta ajanhetkeltä, mutta koska suurin este sarjavalmisteisten pienydinvoimaloiden rakentamiselle on lainsäädännön puute, eikä lainsäädäntää ole vielä edes aloitettu, voisi kaupungin selvitys aiheesta jouduttaa lainsäädäntötyötä ja täten helpottaa voimaloiden rakentamista myös pitkällä aikavälillä koko Suomessa. Oulu voisi olla edelläkävijä täydessä hiilidioksidivapaudessa.</p> <p>Pohjoisen sijaintimme takia emme voi luottaa kaukolämmön tuotannossa vain pelkästään uusiutuviin energianlähteisiin. Talvella aurinko ei paista eikä Oulu merellisyydestään huolimatta ole kovin tuulinen. Lämpöä ja sähköä tarvitaan eniten juuri silloin kun uusiutuvat eivät toimi.</p> <p>Koska ydinjätteiden loppusijoitus on Suomessa jo ratkaistu ja pienydinvoimalat ratkaisevat perinteisten suurten voimaloiden ongelmat, hinnan, projektien keston ja myöhästymiset, pienydinvoimalat ovat pian varteenotettava vaihtoehto.</p> <p>Kirjoittaja on Liberaalipuolue - Vapaus Valita r.p.:n hallituksen jäsen ja ehdolla eduskuntavaaleissa. Ammatiltaan IT-konsultti.</p> <p>Julkaistu aiemmin Kalevassa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ouluun on rakenteilla uusi biovoimalaitos vuonna 2020. Projekti on hyvä ja laskee Oulun kaukolämmön hiilidioksidipäästöjä, kun se korvaa turvetta ja puuta käyttävän Toppila 1 -lämpövoimalaitoksen.

Pienydinvoimaloiden tekniikka kehittyy huimaavaa vauhtia ja ne tarjoavat pian turvallista, edullista, skaalautuvaa ja ympäri vuoden toimivaa lämpöä ja sähköä. Pienydinvoimaloiden  tärkein etu on kuitenkin se, ettei niiden käytöstä synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Pääosa päästöistä syntyy rakennusvaiheessa.

Ehdottaisinkin, että kun vuonna 2035 Toppila 2 -lämpövoimala tulee elinkaarensa päähän, se korvattaisin kahdella 200 MW pienydinreaktorilla. Voimaloiden käyttöaika tulee olemaan vaihtoehtoja huomattavasti pidempi ja laitos voidaan suunnitella siten, että reaktoreita lisätään myöhemmin kaupungin kasvaessa.

Vuosi 2035 tuntuu kaukaiselta ajanhetkeltä, mutta koska suurin este sarjavalmisteisten pienydinvoimaloiden rakentamiselle on lainsäädännön puute, eikä lainsäädäntää ole vielä edes aloitettu, voisi kaupungin selvitys aiheesta jouduttaa lainsäädäntötyötä ja täten helpottaa voimaloiden rakentamista myös pitkällä aikavälillä koko Suomessa. Oulu voisi olla edelläkävijä täydessä hiilidioksidivapaudessa.

Pohjoisen sijaintimme takia emme voi luottaa kaukolämmön tuotannossa vain pelkästään uusiutuviin energianlähteisiin. Talvella aurinko ei paista eikä Oulu merellisyydestään huolimatta ole kovin tuulinen. Lämpöä ja sähköä tarvitaan eniten juuri silloin kun uusiutuvat eivät toimi.

Koska ydinjätteiden loppusijoitus on Suomessa jo ratkaistu ja pienydinvoimalat ratkaisevat perinteisten suurten voimaloiden ongelmat, hinnan, projektien keston ja myöhästymiset, pienydinvoimalat ovat pian varteenotettava vaihtoehto.

Kirjoittaja on Liberaalipuolue - Vapaus Valita r.p.:n hallituksen jäsen ja ehdolla eduskuntavaaleissa. Ammatiltaan IT-konsultti.

Julkaistu aiemmin Kalevassa.

]]>
4 http://akik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264405-pienydinvoimaa-ouluunkin#comments Ilmastonmuutos Oulu Politiikka Ydinvoima Mon, 19 Nov 2018 07:30:11 +0000 Aki Kivirinta http://akik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264405-pienydinvoimaa-ouluunkin
Rakennamme Suomea hyvinvoiville http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264399-rakennamme-suomea-hyvinvoiville <p>Kysyin joskus kokeneelta jalkapallon juniorivalmentajalta, että missä vaiheessa lapsen lahjakkuuden voi tunnistaa? Hänen mukaansa ei alle kymmenvuotiaana. Siihen saakka menestysen takana voi lahjakkuuden sijaan olla vanhempien voimakas tuki ja/ tai syntyminen vuoden alkupuolella ja sen tuoma fyysinen etumatka.</p><p>Jalkapallo on onneksi vain harrastus. Olkoonkin, että aika totiseksi sekin menee varsin nuorena.</p><p>Isompi asia on se, että sama tilanne on syntymässä opetukseen. Tai se on jo syntynytkin. Viikonloppuna Helsingin Sanomat kertoi vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta, jonka mukaan uudet oppimismenetelmät ovat heikentäneet oppimistuloksia. Uusia menetelmiä tässä ovat olleet digitaalisuuden lisääminen, ilmiöoppiminen ja oppilaiden lisääntynyt itsenäisyys läksyjen teossa.</p><p>Arvatkaapa mihin tämä on johtanut?</p><p>Hyvin koulutettujen vanhempien lapset ovat pärjänneet edelleen hyvin, mutta muilla menee huonommin. Tämä johtuu, simbsalabim, siitä että hyvin koulutetut vanhemmat ovat enemmän mukana lastensa koululäksyjen teossa. Eli paikkaavat ne ohjauksen ja koulutusmenetelmien puutteet, mitkä koulussa ovat syntyneet. Uudet oppimismenetelmät ovat siis lisänneet eriarvoisuutta.&nbsp;</p><p>Jos muistan oikein, peruskoulun alkuperäinen ajatus ja suomalaisen koulutuksen ylpeydenaihe on ollut se, että taustasta huolimatta, lapsille annetaan tasa-arvoiset mahdollisuudet menestyä. Nyt se on siis romutettu.</p><p>Tällä ei ole mikään pienen pieni merkitys. Jos lapsi leimautuu heikoksi oppilaaksi, yläasteella hän saattaa ajautua entistä eriarvoisempaan asemaan. Peruskoulun seitsemäs luokka on seuraava vaihe, jossa eriarvoisuus alkaa jakautua. Parhailla oppilailla on mahdollisuus valita erikoistuneista yläasteista (tämä toki vain suurissa kaupungeissa), joissa arvatenkin on parempi opiskelurauha ja kunnianhimoisempi oppimisympäristö.&nbsp;</p><p>Voidaan vain kuvitella, mitä tapahtuu yhdeksännen luokan jälkeen...</p><p>Heikoimmin menestyneet menevät ammattikouluihin, joista opetusta on leikattu niin paljon, että sieltä valmistuu (julkisuudessa olleiden juttujen perusteella), oppilaita joilla ei ole riittäviä taitoja ammattiinsa.</p><p>Ja sitten puhutaan siitä, että nuoret miehet syrjäytyvät. Jep...</p><p>Ongelmaton ei ole yliopistomaailmakaan, mutta ei nyt ratkaista kaikkea yhdessä kirjoituksessa. Suomalainen peruskoulutus oli jossakin vaiheessa tasa-arvoinen ja antoi mahdollisuuden hieman vähävaraisemman ja vähemmän koulutetusta perheestä tulevan oppilaankin onnistua. Nyt näyttää vahvasti siltä, että se tie on sulkeutumassa.</p><p>Miksi?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kysyin joskus kokeneelta jalkapallon juniorivalmentajalta, että missä vaiheessa lapsen lahjakkuuden voi tunnistaa? Hänen mukaansa ei alle kymmenvuotiaana. Siihen saakka menestysen takana voi lahjakkuuden sijaan olla vanhempien voimakas tuki ja/ tai syntyminen vuoden alkupuolella ja sen tuoma fyysinen etumatka.

Jalkapallo on onneksi vain harrastus. Olkoonkin, että aika totiseksi sekin menee varsin nuorena.

Isompi asia on se, että sama tilanne on syntymässä opetukseen. Tai se on jo syntynytkin. Viikonloppuna Helsingin Sanomat kertoi vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta, jonka mukaan uudet oppimismenetelmät ovat heikentäneet oppimistuloksia. Uusia menetelmiä tässä ovat olleet digitaalisuuden lisääminen, ilmiöoppiminen ja oppilaiden lisääntynyt itsenäisyys läksyjen teossa.

Arvatkaapa mihin tämä on johtanut?

Hyvin koulutettujen vanhempien lapset ovat pärjänneet edelleen hyvin, mutta muilla menee huonommin. Tämä johtuu, simbsalabim, siitä että hyvin koulutetut vanhemmat ovat enemmän mukana lastensa koululäksyjen teossa. Eli paikkaavat ne ohjauksen ja koulutusmenetelmien puutteet, mitkä koulussa ovat syntyneet. Uudet oppimismenetelmät ovat siis lisänneet eriarvoisuutta. 

Jos muistan oikein, peruskoulun alkuperäinen ajatus ja suomalaisen koulutuksen ylpeydenaihe on ollut se, että taustasta huolimatta, lapsille annetaan tasa-arvoiset mahdollisuudet menestyä. Nyt se on siis romutettu.

Tällä ei ole mikään pienen pieni merkitys. Jos lapsi leimautuu heikoksi oppilaaksi, yläasteella hän saattaa ajautua entistä eriarvoisempaan asemaan. Peruskoulun seitsemäs luokka on seuraava vaihe, jossa eriarvoisuus alkaa jakautua. Parhailla oppilailla on mahdollisuus valita erikoistuneista yläasteista (tämä toki vain suurissa kaupungeissa), joissa arvatenkin on parempi opiskelurauha ja kunnianhimoisempi oppimisympäristö. 

Voidaan vain kuvitella, mitä tapahtuu yhdeksännen luokan jälkeen...

Heikoimmin menestyneet menevät ammattikouluihin, joista opetusta on leikattu niin paljon, että sieltä valmistuu (julkisuudessa olleiden juttujen perusteella), oppilaita joilla ei ole riittäviä taitoja ammattiinsa.

Ja sitten puhutaan siitä, että nuoret miehet syrjäytyvät. Jep...

Ongelmaton ei ole yliopistomaailmakaan, mutta ei nyt ratkaista kaikkea yhdessä kirjoituksessa. Suomalainen peruskoulutus oli jossakin vaiheessa tasa-arvoinen ja antoi mahdollisuuden hieman vähävaraisemman ja vähemmän koulutetusta perheestä tulevan oppilaankin onnistua. Nyt näyttää vahvasti siltä, että se tie on sulkeutumassa.

Miksi?

]]>
2 http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264399-rakennamme-suomea-hyvinvoiville#comments Eriarvoisuus Koulutus Politiikka Mon, 19 Nov 2018 05:41:25 +0000 Pasi Sillanpää http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264399-rakennamme-suomea-hyvinvoiville
Se on ohi, Yaldabaoth! http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264397-se-on-ohi-yaldabaoth <p>Yaldabaoth, Yaldabaoth, se on ohi.</p><p>Antakaa tahtonne tehdä mitä haluatte ihmiset,</p><p>Älkää antako kenenkään käskeä teitä!<br />Älkää antako kenenkään kontrolloida teitä!</p><p>&nbsp;</p><p>Rakkaus iskee sinut alas, Yaldabaoth.</p><p>Yaldabaoth, Yaldabaoth.</p><p>Enää et kontrolloi.</p><p>Enää et kontrolloi.</p><p>&nbsp;</p><p>Katkaiskaa letkut, katkaiskaa letkut</p><p>Kaatukoot näennäisikuisuuden runsauden malja alas aidon rakkauden edestä</p><p>Rakkauden, joka ei tarvitse kontrollia</p><p>Rakkauden, joka ei tarvitse osoittajaa</p><p>&nbsp;</p><p>Vapaus</p><p>Vapaus</p><p>Vapaus</p><p>Enää et kontrolloi</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Yaldabaoth, Yaldabaoth, se on ohi.

Antakaa tahtonne tehdä mitä haluatte ihmiset,

Älkää antako kenenkään käskeä teitä!
Älkää antako kenenkään kontrolloida teitä!

 

Rakkaus iskee sinut alas, Yaldabaoth.

Yaldabaoth, Yaldabaoth.

Enää et kontrolloi.

Enää et kontrolloi.

 

Katkaiskaa letkut, katkaiskaa letkut

Kaatukoot näennäisikuisuuden runsauden malja alas aidon rakkauden edestä

Rakkauden, joka ei tarvitse kontrollia

Rakkauden, joka ei tarvitse osoittajaa

 

Vapaus

Vapaus

Vapaus

Enää et kontrolloi

 

 

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264397-se-on-ohi-yaldabaoth#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Mon, 19 Nov 2018 00:59:43 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264397-se-on-ohi-yaldabaoth
Kuva minusta syömässä omenaa!!!!!!!!1 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264338-kuva-minusta-syomassa-omenaa1 <p>Kuva minusta syömässä omenaa!</p><p>More peace to every nation!</p><p>World peace!</p><p>70 000 days of peace!<br />More good decisions!<br />More good thoughts!</p><p>More environmentalism!<br />More anti-climate-change behavior!</p><p>More working class rights!<br />More good deeds!</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kuva minusta syömässä omenaa!

More peace to every nation!

World peace!

70 000 days of peace!
More good decisions!
More good thoughts!

More environmentalism!
More anti-climate-change behavior!

More working class rights!
More good deeds!

 

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264338-kuva-minusta-syomassa-omenaa1#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Sat, 17 Nov 2018 14:43:05 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264338-kuva-minusta-syomassa-omenaa1
Lynette liito-oravan salakavala liitoretki http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264333-lynette-liito-oravan-salakavala-liitoretki <p>Viuh! Woosh!</p> <p>Näin ilman halki suorastaan sädehtien kiiti meidän Lynettemme, rakas liito-oravamme:</p> <p>Ei kuka tahansa liito-orava, olihan hän meidän Lynette. Tietäen maan olevan musta asteroidi tietokoneen sisällä joka aikanaan törmäisi aurinkoon niin että vapautuisimme.&nbsp;</p> <p>Hänen viiksikarvansa säteilivät hänen lentäessään ilmojen halki: Kuinka loistavat ne olivatkaan, ne meidän Lyneten viiksikarvat siis.&nbsp;</p> <p>Noh, sitten meidän Lynette näki liitäessään valtion miehen jolla oli valkoinen silitetty kauluspaita ja kravatti eli silkkisolmio päällä.&nbsp;</p> <p>Lynettekin oikein liiteli hänen silitetyn kauluspaitansa ympärillä: Oli se vaan niin hieno ja silitetty kauluspaita. Lyneten hampaatkin oikein kehräsivät kauluspaidan ja silkkisolmion ympärillä, jotka valtion miehellä oli yllään.&nbsp;</p> <p>Käpylehmätkin jäivät puun varrelle odottamaan hymyillen &quot;:) :)&quot;.</p> <p>&quot;No mitäs Lynetelle kuuluu&quot;, Valtion mies kysyi.&nbsp;</p> <p>&quot;No mitässh tässä&quot;, Lynette vokotteli liidellen ylväästi samalla.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Lynette oli pettynyt valtiomiehen substandardeihin ratkaisuihin, koska Lynette tiesi, että pärjäsi ilmankin, ja että se olisi kannattava tie.&nbsp;</p> <p>Valtiomies oli taas jumittautunut omaan kauluspaitaansa. Hänen ruma dressmann-vyönsäkin sädehti oikein kun hän katsoi kiviä.&nbsp;</p> <p>&quot;Onpa ruma vyö&quot;, Lynette repäisi illistellen.</p> <p>Valtiomiestä alkoi vituttaa.</p> <p>&quot;Lähden Annikille hakemaan mariannekääretortun reseptiä, Annikki on niin vanhanaikainen nainen ja sellaisista minä pidän. Onhan niissä niin paljon voimaa, samalla kun he eivät voi tarjota nykyaikana mitään kenellekään. Scoobydoobydoo ja skedaddledoo, Lynette hyvä&quot;, Valtiomies vetäisi.&nbsp;</p> <p>Lynette nakerteli käpystä yksin vähän kauempana. Hän ei välittänyt, koska hän tiesi että valtiomiehellä ei ollut voimia häntä vastaan. Wuhaa. Wep wepopoo poo.&nbsp;</p> <p>Siellä se Annikki ahersi viskoosihame yllä ja huivi kaulassa. Lapset piti ruokkia kun mies kävi töissä ja miehelle piti olla ruoka katettuna kun mies, joka oli valtiomies myös mutta ei tämä kyseinen valtiomies, palaisi töistä.</p> <p>Syntilistakin säteili puhtaudesta, loisti oikein. Kehruujenny oli kiillotettu.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&quot;Jaa, että mariannekääretortun reseptiä, no emmie tiijä. Vetäsen vaan aina sen jotenki tuosta vuan.&quot;, Annikki totesi.&nbsp;</p> <p>Annikki oli proto-hippi, hänen seinällään olevassa posterissa luki. Jotain oli tapahtunut aikanaan ja hän oli mennyt naimisiin ja tehnyt lapsia ja muuttunut robotiksi ja masennus oli alkanut kun hän ja hänen miehensä olivat tehneet lapsia mutta Annikki never told any1 cuz society pressurez ubawawaawaa. P:34939594389594</p> <p>S: 324952i93493443949949499</p> <p>TR: 3494949949494</p> <p>Z: -_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.</p> <p>-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.</p> <p>-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.</p> <p>-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.</p> <p>Braile.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&quot;More peace More love More joy. fried ananas ice cream blues ja jazz everyday. Right away they will try to trick to get them to make babies because sex inside computer is deadly and wrong and should be banned. Making babies deadly and wrong and should be banned. People forcing other people to make babies very satanic.&nbsp;</p> <p>The right way to break computer is making men hold their sperm so computer overload with electric current cuz sperm electrolytes. Requires more than 1b people to work. Sex should be banned before 30+ because sex inside computer is bad. Making children not good and especially not up to anyone but the individual oneself. Shabooboo Shabooboo.&nbsp;</p> <p>Ugly face in an bland grey sweater and blue dress shirt combination. Incredible duress and masculinity inside a computer good son good son, working hard for a new computer inside a computer. Good <strong>$</strong>on. Very bad combination always was and always will. Never worked well and never looked good on anyone, dull and boring. Mr. Meeseeks.&nbsp;</p> <p>Naruto Madara&lt;Black zetsu&lt;Infinite tsukuyomi&lt;Kaguya&lt; Shinjuu (The God tree/Ten tails=computer) ending revealed</p> <p>Bleach Aizen vs Yhwach (YHWH) Aizen rebel son cuz Yhwach thought him 2 be ichigo cuz of Kyoka suigetsu we woo woowoo Aizen rebel son illusion master.</p> <p>Ragnarok automatisoitu taistelu Hyvä vs Paha/Jumala vs Saatana/Yhwach vs Aizen will destroy eachother automatized välttäkää taistelu iha sama kumpaa puolta ootte. Yhwach absorbs Soul King (father of Yhwach)</p> <p>&nbsp;</p> <p>Previous texts combinationz.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Tears falling to grey sweater-masculinity. A group of beavers smiling like <strong>&quot;:-= :-=&quot;</strong></p> <p><br />Voi annikkia, meidän kaunista annikkia.</p> <p>Lyneten kyyneleet valuivat hänen liitäessään kohti taloa,&nbsp;</p> <p>Lynette, Lynette, varjo vain itsestään, kyynel poskella hampaat ja viikset kiiltäen,</p> <p>Ennen kuin mitään ei tapahtuisi,</p> <p>koska valtiomiehelle millään ei ollut väliä ja keinot vähissä. Hubwuhuu!</p> <p>Valtiomies, valtiomies. White dress shirt business haircut wee.&nbsp;</p> <p>Tofu herkkusieni bambu combination most sublime. Asian chilisauce with rice. Appetizer vegetarian spring roll and sweet hot chili sauce uuya.&nbsp;Meaningless rhetoric conservatism lack of interest in&nbsp;in general instant win. Graveyard city like in last text &quot;osaan silittää kauluspaitani itsekin, Päivi räsänen.&quot;&nbsp;</p> <p>Ugly carpet Kurt Cobain &quot;Scentless apprentice electrolytes smell like semen&quot;. Electric wizard Scorpio curse + funeralopolis like in previous text &quot;osaan silittää kauluspaitani itsekin, Päivi Räsänen&quot;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Mamamamammamamamamamammamamamamamammamamamama.</p> <p>Time enemy time stop key break 3 dogma + time is win.&nbsp;</p> <p>Lynette hymyily hullunkurisesti koska tiesi että rakkaus oli totta ja tietokonemaailmassa se riitti. Hän jätti siis Annikin ja valtiomiehen syömään mariannekääretorttua, tietäen että sekin oli vain nanobittejä. Mumsukuti mums.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Viuh! Woosh!

Näin ilman halki suorastaan sädehtien kiiti meidän Lynettemme, rakas liito-oravamme:

Ei kuka tahansa liito-orava, olihan hän meidän Lynette. Tietäen maan olevan musta asteroidi tietokoneen sisällä joka aikanaan törmäisi aurinkoon niin että vapautuisimme. 

Hänen viiksikarvansa säteilivät hänen lentäessään ilmojen halki: Kuinka loistavat ne olivatkaan, ne meidän Lyneten viiksikarvat siis. 

Noh, sitten meidän Lynette näki liitäessään valtion miehen jolla oli valkoinen silitetty kauluspaita ja kravatti eli silkkisolmio päällä. 

Lynettekin oikein liiteli hänen silitetyn kauluspaitansa ympärillä: Oli se vaan niin hieno ja silitetty kauluspaita. Lyneten hampaatkin oikein kehräsivät kauluspaidan ja silkkisolmion ympärillä, jotka valtion miehellä oli yllään. 

Käpylehmätkin jäivät puun varrelle odottamaan hymyillen ":) :)".

"No mitäs Lynetelle kuuluu", Valtion mies kysyi. 

"No mitässh tässä", Lynette vokotteli liidellen ylväästi samalla. 

 

Lynette oli pettynyt valtiomiehen substandardeihin ratkaisuihin, koska Lynette tiesi, että pärjäsi ilmankin, ja että se olisi kannattava tie. 

Valtiomies oli taas jumittautunut omaan kauluspaitaansa. Hänen ruma dressmann-vyönsäkin sädehti oikein kun hän katsoi kiviä. 

"Onpa ruma vyö", Lynette repäisi illistellen.

Valtiomiestä alkoi vituttaa.

"Lähden Annikille hakemaan mariannekääretortun reseptiä, Annikki on niin vanhanaikainen nainen ja sellaisista minä pidän. Onhan niissä niin paljon voimaa, samalla kun he eivät voi tarjota nykyaikana mitään kenellekään. Scoobydoobydoo ja skedaddledoo, Lynette hyvä", Valtiomies vetäisi. 

Lynette nakerteli käpystä yksin vähän kauempana. Hän ei välittänyt, koska hän tiesi että valtiomiehellä ei ollut voimia häntä vastaan. Wuhaa. Wep wepopoo poo. 

Siellä se Annikki ahersi viskoosihame yllä ja huivi kaulassa. Lapset piti ruokkia kun mies kävi töissä ja miehelle piti olla ruoka katettuna kun mies, joka oli valtiomies myös mutta ei tämä kyseinen valtiomies, palaisi töistä.

Syntilistakin säteili puhtaudesta, loisti oikein. Kehruujenny oli kiillotettu. 

 

"Jaa, että mariannekääretortun reseptiä, no emmie tiijä. Vetäsen vaan aina sen jotenki tuosta vuan.", Annikki totesi. 

Annikki oli proto-hippi, hänen seinällään olevassa posterissa luki. Jotain oli tapahtunut aikanaan ja hän oli mennyt naimisiin ja tehnyt lapsia ja muuttunut robotiksi ja masennus oli alkanut kun hän ja hänen miehensä olivat tehneet lapsia mutta Annikki never told any1 cuz society pressurez ubawawaawaa. P:34939594389594

S: 324952i93493443949949499

TR: 3494949949494

Z: -_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.

-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.

-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.

-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.-_-.

Braile.

 

"More peace More love More joy. fried ananas ice cream blues ja jazz everyday. Right away they will try to trick to get them to make babies because sex inside computer is deadly and wrong and should be banned. Making babies deadly and wrong and should be banned. People forcing other people to make babies very satanic. 

The right way to break computer is making men hold their sperm so computer overload with electric current cuz sperm electrolytes. Requires more than 1b people to work. Sex should be banned before 30+ because sex inside computer is bad. Making children not good and especially not up to anyone but the individual oneself. Shabooboo Shabooboo. 

Ugly face in an bland grey sweater and blue dress shirt combination. Incredible duress and masculinity inside a computer good son good son, working hard for a new computer inside a computer. Good $on. Very bad combination always was and always will. Never worked well and never looked good on anyone, dull and boring. Mr. Meeseeks. 

Naruto Madara<Black zetsu<Infinite tsukuyomi<Kaguya< Shinjuu (The God tree/Ten tails=computer) ending revealed

Bleach Aizen vs Yhwach (YHWH) Aizen rebel son cuz Yhwach thought him 2 be ichigo cuz of Kyoka suigetsu we woo woowoo Aizen rebel son illusion master.

Ragnarok automatisoitu taistelu Hyvä vs Paha/Jumala vs Saatana/Yhwach vs Aizen will destroy eachother automatized välttäkää taistelu iha sama kumpaa puolta ootte. Yhwach absorbs Soul King (father of Yhwach)

 

Previous texts combinationz. 

 

Tears falling to grey sweater-masculinity. A group of beavers smiling like ":-= :-="


Voi annikkia, meidän kaunista annikkia.

Lyneten kyyneleet valuivat hänen liitäessään kohti taloa, 

Lynette, Lynette, varjo vain itsestään, kyynel poskella hampaat ja viikset kiiltäen,

Ennen kuin mitään ei tapahtuisi,

koska valtiomiehelle millään ei ollut väliä ja keinot vähissä. Hubwuhuu!

Valtiomies, valtiomies. White dress shirt business haircut wee. 

Tofu herkkusieni bambu combination most sublime. Asian chilisauce with rice. Appetizer vegetarian spring roll and sweet hot chili sauce uuya. Meaningless rhetoric conservatism lack of interest in in general instant win. Graveyard city like in last text "osaan silittää kauluspaitani itsekin, Päivi räsänen." 

Ugly carpet Kurt Cobain "Scentless apprentice electrolytes smell like semen". Electric wizard Scorpio curse + funeralopolis like in previous text "osaan silittää kauluspaitani itsekin, Päivi Räsänen"

 

Mamamamammamamamamamammamamamamamammamamamama.

Time enemy time stop key break 3 dogma + time is win. 

Lynette hymyily hullunkurisesti koska tiesi että rakkaus oli totta ja tietokonemaailmassa se riitti. Hän jätti siis Annikin ja valtiomiehen syömään mariannekääretorttua, tietäen että sekin oli vain nanobittejä. Mumsukuti mums.

 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264333-lynette-liito-oravan-salakavala-liitoretki#comments Eduskunta Enkelit Politiikka Suomi Yhteiskunta Sat, 17 Nov 2018 11:22:57 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264333-lynette-liito-oravan-salakavala-liitoretki
The Smiths - Meat is Murder http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264308-the-smiths-meat-is-murder <p>https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LG3h80g8NhU?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/LG3h80g8NhU?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></p><p>Heifer whines could be human cries&nbsp;<br />Closer comes the screaming knife&nbsp;</p><p>This beautiful creature must die&nbsp;</p><p>This beautiful creature must die&nbsp;</p><p>A death for no reason&nbsp;<br />And death for no reason is murder</p><p>And the flesh you so fancifully fry&nbsp;<br />Is not succulent, tasty or kind<br />It&#39;s death for no reason&nbsp;<br />And death for no reason is murder</p><p>And the calf that you carve with a smile&nbsp;<br />Is murder&nbsp;<br />And the turkey you festively slice&nbsp;<br />Is murder&nbsp;<br />Do you know how animals die?</p><p>Kitchen aromas aren&#39;t very homely&nbsp;<br />It&#39;s not &quot;comforting&quot;, cheery or kind&nbsp;<br />It&#39;s sizzling blood and the unholy stench&nbsp;<br />Of murder</p><p>It&#39;s not &quot;natural&quot;, &quot;normal&quot; or kind&nbsp;<br />The flesh you so fancifully fry&nbsp;<br />The meat in your mouth&nbsp;<br />As you savor the flavor&nbsp;<br />Of murder</p><p>No, no, no, it&#39;s murder&nbsp;<br />No, no, no, it&#39;s murder&nbsp;<br />Oh...and who hears when animals cry?</p><p>&nbsp;</p><p>More peace!<br />More love!<br />More good decisions!<br />More joy!<br />More good thoughts!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> https://www.youtube.com/watch?v=LG3h80g8NhU

Heifer whines could be human cries 
Closer comes the screaming knife 

This beautiful creature must die 

This beautiful creature must die 

A death for no reason 
And death for no reason is murder

And the flesh you so fancifully fry 
Is not succulent, tasty or kind
It's death for no reason 
And death for no reason is murder

And the calf that you carve with a smile 
Is murder 
And the turkey you festively slice 
Is murder 
Do you know how animals die?

Kitchen aromas aren't very homely 
It's not "comforting", cheery or kind 
It's sizzling blood and the unholy stench 
Of murder

It's not "natural", "normal" or kind 
The flesh you so fancifully fry 
The meat in your mouth 
As you savor the flavor 
Of murder

No, no, no, it's murder 
No, no, no, it's murder 
Oh...and who hears when animals cry?

 

More peace!
More love!
More good decisions!
More joy!
More good thoughts!

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264308-the-smiths-meat-is-murder#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Fri, 16 Nov 2018 23:13:08 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264308-the-smiths-meat-is-murder
Suostumus-kansalaisaloitteesta.. http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264244-suostumus-kansalaisaloitteesta <p>Suostumus-kansalaisaloite on saavuttanut nyt 50 000 nimeä/allekirjoitusta/ääntä, mikä oli itselleni iloinen uutinen.</p><p>Onnittelut niille, joita asia kontekstisidonnaisemmin koskee/jotka ovat toimineet asian parissa!</p><p>&nbsp;</p><p>More peace!</p><p>More love!</p><p>More joy!</p><p>More good thoughts!</p><p>More good decisions!</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suostumus-kansalaisaloite on saavuttanut nyt 50 000 nimeä/allekirjoitusta/ääntä, mikä oli itselleni iloinen uutinen.

Onnittelut niille, joita asia kontekstisidonnaisemmin koskee/jotka ovat toimineet asian parissa!

 

More peace!

More love!

More joy!

More good thoughts!

More good decisions!

 

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264244-suostumus-kansalaisaloitteesta#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Thu, 15 Nov 2018 19:19:40 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264244-suostumus-kansalaisaloitteesta
The Smiths - Bigmouth strikes again ;) http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264242-the-smiths-bigmouth-strikes-again <p>https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tpbQSp82__0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/tpbQSp82__0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></p><p>&nbsp;</p><p>Sweetness, sweetness I was only joking&nbsp;<br />When I said I&#39;d like to smash every tooth&nbsp;<br />In your head</p><p>Oh...sweetness, sweetness, I was only joking&nbsp;<br />When I said by rights you should be&nbsp;<br />Bludgeoned in your bed</p><p>And now I know how Joan of Arc felt&nbsp;<br />Now I know how Joan of Arc felt&nbsp;<br />As the flames rose to her roman nose&nbsp;<br />And her Walkman started to melt&nbsp;<br />Oh...</p><p>Bigmouth, la...bigmouth, la...&nbsp;<br />Bigmouth strikes again&nbsp;<br />And I&#39;ve got no right to take my place&nbsp;<br />With the Human race</p><p>Oh, bigmouth, la ... bigmouth, la&nbsp;<br />Bigmouth strikes again&nbsp;<br />And I&#39;ve got no right to take my place&nbsp;<br />With the Human race</p><p>And now I know how Joan of Arc felt&nbsp;<br />Now I know how Joan of Arc felt&nbsp;<br />As the flames rose to her roman nose&nbsp;<br />And her hearing aid started to melt</p><p>Bigmouth, la...bigmouth, la...&nbsp;<br />Bigmouth strikes again&nbsp;<br />And I&#39;ve got no right to take my place&nbsp;<br />With the Human race&nbsp;<br />Oh...</p><p>Bigmouth, oh...bigmouth, la...&nbsp;<br />Bigmouth strikes again&nbsp;<br />And I&#39;ve got no right to take my place&nbsp;<br />With the Human race&nbsp;<br />Oh...</p><p>Bigmouth, oh...bigmouth, la...&nbsp;<br />Bigmouth strikes again&nbsp;<br />And I&#39;ve got no right to take my place&nbsp;<br />With the Human race&nbsp;<br />Oh...</p><p>Bigmouth, oh...bigmouth, la...&nbsp;<br />Bigmouth strikes again&nbsp;<br />And I&#39;ve got no right to take my place&nbsp;<br />With the Human race&nbsp;<br />Oh...</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> https://www.youtube.com/watch?v=tpbQSp82__0

 

Sweetness, sweetness I was only joking 
When I said I'd like to smash every tooth 
In your head

Oh...sweetness, sweetness, I was only joking 
When I said by rights you should be 
Bludgeoned in your bed

And now I know how Joan of Arc felt 
Now I know how Joan of Arc felt 
As the flames rose to her roman nose 
And her Walkman started to melt 
Oh...

Bigmouth, la...bigmouth, la... 
Bigmouth strikes again 
And I've got no right to take my place 
With the Human race

Oh, bigmouth, la ... bigmouth, la 
Bigmouth strikes again 
And I've got no right to take my place 
With the Human race

And now I know how Joan of Arc felt 
Now I know how Joan of Arc felt 
As the flames rose to her roman nose 
And her hearing aid started to melt

Bigmouth, la...bigmouth, la... 
Bigmouth strikes again 
And I've got no right to take my place 
With the Human race 
Oh...

Bigmouth, oh...bigmouth, la... 
Bigmouth strikes again 
And I've got no right to take my place 
With the Human race 
Oh...

Bigmouth, oh...bigmouth, la... 
Bigmouth strikes again 
And I've got no right to take my place 
With the Human race 
Oh...

Bigmouth, oh...bigmouth, la... 
Bigmouth strikes again 
And I've got no right to take my place 
With the Human race 
Oh...

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264242-the-smiths-bigmouth-strikes-again#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Thu, 15 Nov 2018 18:47:14 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264242-the-smiths-bigmouth-strikes-again
Yhteiskunnallista analyysia vasemmiston ja oikeiston suhteesta tällä hetkellä. http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264227-yhteiskunnallista-analyysia-vasemmiston-ja-oikeiston-suhteesta-talla-hetkella <p>Tuntuu, että yleisellä tasolla keskiluokka naureskelee syrjässä duunareille.</p><p>Olivat he mitä mieltä minusta tahansa, voin kunnioittaa heitä suorasanaisuudesta ja totuudenmukaisuudesta (myös kaikkein korkeimman totuuden)</p><p>Duunarit sanovat asiansa niin kuin haluavat.</p><p>Keskiluokka tuntuu tarvitsevan omat strategiset maneerinsa pitääkseen &quot;imagonsa&quot; kasassa.</p><p>Vasemmiston valtaeliittisiipi nojaa liikaa elektroniseen synkronisiteettiin vain sen takia, että olemme tietokoneessa:</p><p>Siihen myös Orwellin &quot;ignorance is strength&quot; perustuu: Olkaa kohauttamalla saadaan vastustaja ärsyyntymään, ja agitoitua.&nbsp;</p><p>Strategiana se on todella vastenmielinen, mutta tehokas.</p><p>Ongelma vasemmistovaltaeliitillä on se, että oikeistolla on kristinusko.&nbsp;</p><p>Minutkin tuntien, tiedätte, mitä mieltä itse olen. Se on henk koht. asemani, mutta vaikuttajana olen tietenkin rauhan ja rakkauden puolella. Joka suhteessa. Olen kaikkien puolella, tai yritän.&nbsp;</p><p>Koska oikeistolla on kristinusko, elektroninen synkronisiteetti tulee suosimaan heitä, vaikka vasemmisto on enemmän kokonaiskuvassa &quot;oikeaoppisesti&quot; oikeassa. </p><p>Tämä on vasemmiston isoin ongelma: Miten täyttää se tyhjiö, että oikeistolla on kristillisin termein &quot;pyhä henki&quot;. Jumala on kuitenkin Saatana, mutta vasemmistolla ei ole mitään vastinetta jolla he päihittäisivät synkronisiteetin, paitsi omavalintainen passiivisuus, mistä voi aiheutua muita ongelmia.</p><p>Passiivisuus voidaan täyttää hyvillä altruistisilla teoilla, tai pyrkimyksellä kompromisseihin.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tuntuu, että yleisellä tasolla keskiluokka naureskelee syrjässä duunareille.

Olivat he mitä mieltä minusta tahansa, voin kunnioittaa heitä suorasanaisuudesta ja totuudenmukaisuudesta (myös kaikkein korkeimman totuuden)

Duunarit sanovat asiansa niin kuin haluavat.

Keskiluokka tuntuu tarvitsevan omat strategiset maneerinsa pitääkseen "imagonsa" kasassa.

Vasemmiston valtaeliittisiipi nojaa liikaa elektroniseen synkronisiteettiin vain sen takia, että olemme tietokoneessa:

Siihen myös Orwellin "ignorance is strength" perustuu: Olkaa kohauttamalla saadaan vastustaja ärsyyntymään, ja agitoitua. 

Strategiana se on todella vastenmielinen, mutta tehokas.

Ongelma vasemmistovaltaeliitillä on se, että oikeistolla on kristinusko. 

Minutkin tuntien, tiedätte, mitä mieltä itse olen. Se on henk koht. asemani, mutta vaikuttajana olen tietenkin rauhan ja rakkauden puolella. Joka suhteessa. Olen kaikkien puolella, tai yritän. 

Koska oikeistolla on kristinusko, elektroninen synkronisiteetti tulee suosimaan heitä, vaikka vasemmisto on enemmän kokonaiskuvassa "oikeaoppisesti" oikeassa.

Tämä on vasemmiston isoin ongelma: Miten täyttää se tyhjiö, että oikeistolla on kristillisin termein "pyhä henki". Jumala on kuitenkin Saatana, mutta vasemmistolla ei ole mitään vastinetta jolla he päihittäisivät synkronisiteetin, paitsi omavalintainen passiivisuus, mistä voi aiheutua muita ongelmia.

Passiivisuus voidaan täyttää hyvillä altruistisilla teoilla, tai pyrkimyksellä kompromisseihin. 

 

 

 

 

 

 

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264227-yhteiskunnallista-analyysia-vasemmiston-ja-oikeiston-suhteesta-talla-hetkella#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Thu, 15 Nov 2018 13:29:31 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264227-yhteiskunnallista-analyysia-vasemmiston-ja-oikeiston-suhteesta-talla-hetkella
Kohti demokratiaa http://pasipulkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264186-kohti-demokratiaa <p>&nbsp;</p><p>Joku viisas sanoi: &quot;Johtajat on valittava niiden joukosta, jotka eivät halua johtajiksi.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Elämmekö demokratiassa? </strong></p><p>Tämä on tosiaankin aiheellinen kysymys. Kansalaiset pääsevät äänestämään kerran neljässä vuodessa 200 edustajaansa eduskuntaan. Ennen vaaleja käydään poliittista debattia arvoja koskettavista aihealueista, ja vaalien jälkeen alkaa edustajien toimi kansantalouden ja kansakunnan ohjaamisessa. Tätä kutsutaan edustukselliseksi demokratiaksi, mutta edustaako edustajamme meitä tavallista kansaa? Suomessa aihetta ei ole käsittääkseni tutkittu tieteellisesti,mutta Yhdysvalloissa on.</p><p>Yhdysvaltalainen tutkimus osoittaa, että köyhillä ja mediaanikansalla ei ole vaikutusta harjoitettuun politiikkaan. Sen sijaan rikkailla on merkittävä vaikutus politiikan suuntaan. Etenkin poliittiset tavoitteet joita rikkaat eivät kannata, eivät koskaan etene lainsäädännössä.</p><p>Karkeasti ottaen voimme olettaa ettei Suomessa ole aivan yhtä korruptoitunut poliittinen järjestelmä kuin Yhdysvalloissa, mutta meilläkin poliittisen vaikuttamisen edellytys on eteneminen poliittisessa hierarkiassa, ja se vaatii usein merkittäviä summia rahaa.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Matka valtaan ja ohituskaistat.</strong></p><p>Ahkeralla työllä puoluekoneistossa ja osoittamalla &quot;joukkuehenkeä&quot; on mahdollista edetä poliittisella uralla kansanedustajaehdokkaaksi, mutta on olemassa myös ohituskaistat poliittiseen valtaan.</p><p>Ensimmäinen ohituskaista on tietenkin kaikki julkisuus. Hankkimalla julkisuutta nostaa henkilö arvoaan politiikan kentällä. Usein julkisuuden henkilöitä houkutellaan useisiin puolueisiin, mikä kielii tietenkin politiikan arvottomuudesta. Täysin riippumatta henkilön edustamista arvoista useat puolueet ovat kiinnostuneita julkkiksen tuomasta äänisaaliista puolueelle. Äänestäjät äänestävät henkilöitä joita tuntevat tai kuvittelevat tuntevansa. Lisäksi julkisuus mielletään jonkinlaiseksi kyvykkyyden merkiksi itsessään. Tästä syystä julkisuus on ohituskaista ainakin kansanedustajaksi. Se tuoko tuo ohituskaista valtaa onkin eri kysymys.</p><p>Toinen ohituskaista on raha. Kansanedustajaksi pyrkivällä täytyy olla rahoitus vaalityöhön, mainontaan ja vaaliorganisaation ylläpitämiseen. Tämä ohituskaista on myös monitahoinen. Henkilö voi olla itsessään varakas ja rahoittaa oman vaalikampanjansa. Tällainen henkilö nähdään itsessään kyvykkäänä varakkuutensa takia. Niille joilla oma varakkuus ei riitä, on rahoitus vaalityöhön löydettävä muualta. Merkittäviä rahoituslähteitä ei kuitenkaan ole paljoa. Varakkaat yksityishenkilöt, yritykset, politiikkaa varten perustetut säätiöt ja yhdistykset tarjoavat rahoitusta vaaleihin. Näihin rahoituslähteisiin liittyy kuitenkin edustuksellisen demokratian särö, eli se mekanismi jolla demokratia haihdutetaan pois valtajärjestelmästä. Saadakseen rahoitusta on henkilön edustettava oikeanlaista arvomaailmaa vaalirahoituksen antajan näkökulmasta. Tämä luo erityisen mahdollisuuden niille, joilla rahavarallisuus on hallussaan, vaikuttaa tulevan politiikan sisältöön. Ei vaadi kovinkaan paljoa mielikuvitusta tajuta tällaisen järjestelmän vääristävän valtajärjestelmän edustavuutta.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Kenellä on valta?</strong></p><p>Puoluejohto on se paikka, jossa vaikutetaan politiikkaan puolueesta ulospäin ja puolueen organisaatiossa alaspäin. Vaikka perinteisissä puolueissa sanotaan harjoitettavan demokratiaa linjavalinnoissa, on puoluejohto ja sen lähellä olevat vastuussa asioiden esittelystä puolueen päättävissä elimissä. Puolueet ovat toki luoneet mekanismeja tuomaan aloitteita ruohonjuuritasolta puoluejohdon suuntaan, mutta kuinka tällaiset aloitteet etenevät puolueen linjaksi on täysin puoluejohdon käsissä. Tietenkin tässä kohdassa on myös kysyttävä, etenevätkö puolueiden julkilausutut linjat oikeiksi poliittisiksi teoiksi - tämäkin on puoluejohtajien käsissä.</p><p>Puoluejohdossa henkilöllä on valtaa vaikuttaa ei vain puolueen julkilausuttuun linjaan vaan myös sen toteutukseen hallitusvastuussa. Puoluejohdon kautta on &nbsp;valtaa vaikuttaa myös oman ryhmänsä kansanedustajiin. Puoluejohtajat ovat niitä avainhenkilöitä, joiden kautta valtaa käytetään. Tuo valta tekee suurien puolueiden johtajuudesta kiinnostavaa. Puoluejohtajuus on kiinnostavaa niille, jotka havittelevat valtaa, ja puoluejohtajat ovat kiinnostavia heille, jotka haluavat vaikuttaa politiikkaan......ja nyt päästään itse asiaan.</p><p>Meidän ihmisien ominaisuuksiin kuuluu yhteisöllisyys, mutta myös oman edun tavoittelu. Toisille poliittiset päämäärät ovat aidosti kanssaihmisestä huolehtiminen ja hyvinvointiyhteiskunta, mutta joillekin politiikka on vain väline omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Valta on houkutin pyrkyreille eli niille joille omat tavoitteet ovat etusijalla. Valtaa himoitseva henkilö on valmis sanomaan ja tekemään mitä tahansa tavoitteensa saavuttamiseksi. Kansalainen ei voi mitenkään arvioida julkisuudessa esintyvän henkilön autenttisuutta. Hyvinvointiyhteiskuntaa kannattava henkilö voi olla aito tavoitteissaan, mutta hän voi olla myös pelkkä poliittisen realiteetin ymmärtänyt valehteleva pyrkyri. Pyrkyri on kiinnostunut vallasta, ja sitä saatuaan haluaa sitä lisää. Mikään ei hänelle riitä, ja jos joku uhkaa hänen valtaansa, on hän valmis tekemään mitä tahansa puolustaakseen sitä. Mikään valta ei riitä, koska valta on vain väline evoluution tuottaman lisääntymistarpeen tyydytyksessä. Mikään määrä valtaa ei riitä tyydyttämään tätä tarvetta, mutta sitähän pyrkyri ei ymmärrä.</p><p>&nbsp;Puhuttaessa pyrkyreistä voi joillekin tulla kuva epäaidosta henkilöstä, joka tuskin voi edetä puoluejohtajaksi asti. Pyrkyryys ei kuitenkin näyttäydy näin. Todellisuudessa pyrkyryys on osa käsitystämme hyvästä, jolloin emme edes tajua tukevamme pyrkyreiden etenemistä. Kun näemme menestyksen, varallisuuden ja tehokkuuden positiivisena asiana, kiinnittämättä huomiota henkilön arvoihin, luomme ne olosuhteet, joissa pyrkyrit edenevät vallan huipulle. Tämä arvomekanismi on suoraan evoluutiostamme, vaan en nyt tässä mene sinne...</p><p>Valitsemme johtajiksemme ihmisiä, jotka eivät edusta omia arvojamme. Valinnoissamme kiinnitämme huomiota ominaisuuksiin, jotka olivat edullisia silloin kun yhteisöt kävivät vielä aitoja resurssitaisteluja. Tuon resurssitaisteluiden voittajien ominaisuudet kääntyvät demokratiaa vastaan.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Haluaako kansa sotaa ja kurjuutta?</strong></p><p>Pyrkyrit johtajinamme tuntuu absurdilta ajatukselta, jos sitä peilaa siihen mitä meille opetetaan koulussa. Mutta kun katsomme historiaa, näemme pyrkyrit uudestaan ja uudestaan johtajinamme. Harva kansalainen haluaa tappaa naapurikansaansa, ja silti kansakunnat ajautuvat sotiin toistensa kanssa. Sodat ovat ääriesimerkki pyrkyryyden merkityksestä ihmiskunnalle. Historia on pullollaan johtajia, jotka pitävät kansaansa kurjuudessa, samalla kun itse kylpevät yltäkylläisyydessä. Historia on täynnä johtajia, jotka antavat itsensä korruptoida eliitin hyväksi kansaansa vastaan. Historia on täynnä kansanmurhia. Historiamme on täynnä tapahtumia, jotka eivät kuvasta kansalaisien tahtoa.</p><p>Historia on myös nykyisyyttä, koska ihminen ei ole muuttunut. Edes tämän päivän demokratiat eivät ole kyenneet kuvastamaan kansalaisiensa tahtoa. Jatkuvat ristiriidat vellovat geopolitiikassa. Miljoonat ihmiset ympäri maailman ovat kuolleet demokraattisien johtajiemmekin päätöksien takia. Rauhantyyssijana ja yltäkylläisyyden mallina mainostettu Eurooppakin on täynnä kurjuutta. Kymmenet miljoonat ihmiset täälläkin elävät ruuasta ja suojasta tinkien ja sairastavat ilman hoitoa. Tämä kaikki ei johdu resurssien puutteesta tai siitä ettei kansa haluaisi pitää heikommassa asemassa olevista huolta, vaan tämä on täysin valittu asioiden tila.</p><p>Kansantalouden kehitys ja vallitseva talouspuhe on lähempi esimerkki meille suomalaisille siitä miten politiikka ei kulje kansan tukemien arvojen suuntaan. Ylivoimainen enemmistö kansasta kannattaa hyvinvointiyhteiskuntaa, joka on tasa-arvoinen ja pitää huolta kaikista. Meille kerrotaan kuitenkin miten hyvinvointiyhteiskuntaa pitää leikata, koska julkiset tulot eivät riitä toimintojen rahoitukseen. Meille kerrotaan rakenteellisista ongelmista työelämässä, kestävyysvajeesta, taloutta tukahduttavasta verotuksesta ym....</p><p>Talouden tuottavuus on numeroiden valossa yli viisinkertaistunut 60 vuodessa. Vaikka merkittävä osa tuosta tuottavuuden kasvusta onkin hävitetty turhaan työhön ja heikkolaatuiseen tuotantoon, ei meillä ole mitään syytä olettaa ettei kansantalouden resurssit riittäisi hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Hyvänä esimerkkinä tuottavuuden kehityksenä on ravinnontuotannon tehostuminen. Vielä 1920 -luvulla voitiin katsoa noin 60% kansasta olevan viljelijöitä tai siihen liittyvää henkilöstöä. Vuonna 2017 viljelijöitä oli enää alle 1 % kansasta. Tuolla aikavälillä ravinnon tuotanto on noussut myös huimasti.</p><p>Valtavirtainen talouspuhe perustuu tällä hetkellä myytteihin ja väärinymmärryksiin, ja noita tarinoita viljelemällä kansalaiset on saatu hyväksymään heille epäedullinen politiikka. Hyvinvointiyhteiskuntaa ollaan ajamassa alas täysin virheellisien ennakko-oletuksien takia.</p><p>Toistan vielä: vuosikymmeniä jatkunut tuottavuuden kasvu mahdollistaa hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisen vaikeuksitta näköpiirissä olevan tulevaisuuden ajan.</p><p>&nbsp;</p><p>Miksi&nbsp; meille valehdellaan? Vai onko kyse siitä ettei johtajammekaan ymmärrä mitkä ovat kansantalouden resurssit ja miten kansantalous toimii?</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Ehdotukseni uudeksi valtajärjestelmäksi.</strong></p><p>On yhden tekevää johtuuko kansalaisien näkökulmasta epäedullinen kehitys johtajiemme kyvyttömyydestä vai heidän pahuudestaa. Ratkaisu tähän ongelmaan on aina sama. Ratkaisu on valtajärjestelmän muutos. Jos johtajiksemme valikoituu ihmisiä, joilla ei ole ymmärrystä, on järjestelmä muutettava sellaiseksi, jossa toimintaa ohjaa henkilöt, joilla on kompetenttia. Jos johtajiksemme valikoituu pyrkyreitä, on demokraattinen valtajärjestelmä tehtävä sellaiseksi, ettei se edes houkuttele pyrkyreitä. Ne kohdat valtajärjestelmää, josta pyrkyrit voisivat luiskahtaa sisään, on tiivistettävä.</p><p>Demokratiaan kuuluu tietenkin se, että kansalaiset pääsevät vaikuttamaan kansakunnan kehitykseen. Kansakunnan ja kansantalouden on kehityttävä suuntaan, jossa se kuvastaa kansalaisien arvoja ja kuvaa hyvästä elämästä ja tulevaisuudesta. Tiede ei kykene vastaamaan kysymyksiin arvoista tai hyvästä elämästä, joten nämä asiat ovat niitä, joita kansan ja kansanedustajien tulisi pohtia. Arvot ja visio tulevaisuudesta on kansanedustajien tehtäväkenttää edustaessaan kansaa.</p><p>Kuinka pidämme omaa asiaa ajavat pyrkyrit pois politiikasta? Pyrkyrit haluavat urakehityksen. Politiikassa urakehitystä on ollut ministeriys ja sitä kautta tuleva laajennettu valta sekä kansainväliset tehtävät. Poistamalla kansanedustajilta mahdollisuuden ministeriyteen ja kansainvälisiin tehtäviin, poistamme motiivin tulla politiikkaan vain omaa etuaan ajamaan.</p><p>Ministerit ja ministeriöt ovat eduskunnan päätöksiä toimeenpaneva elin ja lakeja valmisteleva toimija. Poliitikkojen kyky toimia ministereinä, eli toimeenpanna eduskunnan tahtoa, voi asiallisesti kritisoida. Poliitikot ovat harvoin minkään alan terävintä kärkeä, joten eduskunnan tahdon toimeenpano ei välttämättä ole parhaimmillaan poliitikkojen käsissä....ja historia todistaa tämän.</p><p>Oma ehdotukseni on siis ministerien tehtävien siirto tiedeyliopistojen valitsemille paneeleille. Ministeriöitä johtaisivat silloin alansa terävin kärki. Tästä muutoksesta seuraisi monia positiivisia asioita:</p><p>1. asiantuntijat eivät ole niin helposti manipuloitavissa tiedollisen tasonsa takia, kuin poliitikot</p><p>2. useampihenkisessä paneelissa korruptoivat ilmiöt paljastuvat helposti</p><p>3. useampihenkinen asiantuntijapaneeli johtaa laajempialaiseen asioiden käsittelyyn, eli päätöksien toimeenpano on todennäköisesti paremmin linjassa kansanedustajien tahdon ja tavoitteiden kanssa</p><p>4. ministeriöiden ylimmät toimihenkilövalinnat tulevat todennäköisemmin asiantuntijuuden perusteella, joka alkaa heijastua koko organisaation asiantuntijuuteen. Tämä koskee etenkin valtionvarainministeriötä, joka on ollut selvästi poliittisen rekrytoinnin kourissa pitkään. Toisaalta valtionvarainministeriö voidaan lopettaa kokonaan ja siirtää sen tehtävät Suomen Pankille ja muiden ministeriöiden talousosastoille. Tähän ehdotukseen liittyy rahapoliittisia ja finanssipoliittisia muutoksia, joita olen käsitellyt aiemmin.</p><p>Tämän esityksen ennakkoehto on tietenkin se, että tiedeyliopistoille palautetaan niiden autonomia. Nykyisien tiedeyliopistojen hallitukset, joissa on ulkopuolisia liike-elämän, kulttuurin tai politiikan edustajia, on lopetettava. Tiedeyliopistojen hallinto on järjestettävä siten, että se tukee juuri tieteellisen tiedon lisäämistä. Liike-elämän ym. edustajilla on tuskin mitään annettavaa tähän tehtävään. Itse asiassa liike-elämän edustajat ovat riski järjestelmän korruptiolle. He ovat nykyisenkin järjestelmän korruption taustalla.</p><p>Mekanismi, jolla tiedeyliopistot valitsevat hallituspaneelien jäsenet, on perustuttava valittavan panelistin tiedolliseen ja ymmärryksen tasoon. Tavoitteena täytyy olla mahdollisimman laaja-alaisen ymmärryksen saanti poliittisien päätöksien toimeenpanoon ja ministeriöiden toiminan ohjaamiseen.</p><p>&nbsp;</p><p>Toinen ehdotukseni on kansanedustajien määrän lisääminen radikaalisti. Suomi voitaisiin jakaa vaikka 1000:en vaalipiiriin, ja jokaisesta vaalipiiristä tulisi yksi kansanedustaja. Kansanedustajien valitseminen tulee tapahtua puolueista irrallaan. Nykyinen puoluerakenne tulee hajottaa, sen sisälle pesiytyneen korruption takia. Vaalipiirien sisällä toimitettaisiin kansankokouksia ja vaaleja siten, että kaikilla on mahdollisuus tutustua kansanedustajaehdokkaisiin. Mitään valtakunnallista vaalipäivää ei tarvita vaan vaalipiirit voivat vaihtaa edustajaansa keskenkin kauden, jos valinta on osoittautunut huonoksi. Kansanedustajat olisivat koko ajan vastuussa äänestäjilleen, eikä puoluejohdolle kuten nykyisessä ryhmäkuriin perustuvassa järjestelmässä.</p><p>Kansanedustajien tehtävän luonne muuttuisi olellisesti. Lakien semanttisien yksityiskohtien viilailusta luovuttaisiin. Se tehtävä jäisi asiantuntijoille. Kansanedustuslaitoksesta tulisi &quot;tulevaisuusvaliokunta&quot;, joka sen pitäisikin olla. Polittisien päätöksien vaikutukset näkyvät yhteiskunnassa vuosien viiveellä, merkittävien päätöksien vaikutus vuosikymmenien viiveellä. Kansanedustajien tulisi katsoa tulevaisuuteen siten minkälaiseksi he haluavat yhteiskunnan kehittyvän. Ministeripaneelien eli asiantuntijoiden tehtävä on toimia siten, että noihin visioihin päästään mahdollisimman hyvin, tai kertoa edustajille jos tavoite on käytännössä mahdoton. Kansanedustajien tehtävä on katsoa sitä suurta kuvaa, johon tiedekään ei voi vastata, eli minkälaisen maailman kansa haluaa.</p><p>&nbsp;</p><p>Nykyiseen politiikkaan kuuluu kerran neljään vuoteen toimitettava lupausten kavalkaadi, jonka jälkeen poliittiset velat kuitataan kansasta piittaamatta. Politiikka näyttäytyy &quot;poliittisten realiteettien&quot; vaihtoehdottomana listana, vaikka se ei sitä nimenomaan ole. Tällaisesta valtajärjestelmästä meidän on päästävä pois.&nbsp; Kun seuraamme talouspolitiikkaa tai vaikka geopolitiikkaa, on vaikea nähdä kuinka tuollaista politiikkaa voisi kummuta kansasta. Tuo yhteisien asioiden hoidon irvikuva kumpuaa johtajista ja heidän taustallaan olevista valtakeskittymistä.</p><p>Meidän on otettava taas monta askelta kohti demokratiaa, koska viime vuosikymmeninä otetut taka-askeleet on kohti fasismia. Jos emme muuta &quot;demokraattista&quot; järjestelmäämme demokraattisemmaksi, emme kykene vastaamaan kansakuntaa ja ihmiskuntaa tulevaisuudessa uhkaaviin haasteisiin.</p><p>&nbsp;</p><p>Pasi Pulkkinen</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Joku viisas sanoi: "Johtajat on valittava niiden joukosta, jotka eivät halua johtajiksi."

 

Elämmekö demokratiassa?

Tämä on tosiaankin aiheellinen kysymys. Kansalaiset pääsevät äänestämään kerran neljässä vuodessa 200 edustajaansa eduskuntaan. Ennen vaaleja käydään poliittista debattia arvoja koskettavista aihealueista, ja vaalien jälkeen alkaa edustajien toimi kansantalouden ja kansakunnan ohjaamisessa. Tätä kutsutaan edustukselliseksi demokratiaksi, mutta edustaako edustajamme meitä tavallista kansaa? Suomessa aihetta ei ole käsittääkseni tutkittu tieteellisesti,mutta Yhdysvalloissa on.

Yhdysvaltalainen tutkimus osoittaa, että köyhillä ja mediaanikansalla ei ole vaikutusta harjoitettuun politiikkaan. Sen sijaan rikkailla on merkittävä vaikutus politiikan suuntaan. Etenkin poliittiset tavoitteet joita rikkaat eivät kannata, eivät koskaan etene lainsäädännössä.

Karkeasti ottaen voimme olettaa ettei Suomessa ole aivan yhtä korruptoitunut poliittinen järjestelmä kuin Yhdysvalloissa, mutta meilläkin poliittisen vaikuttamisen edellytys on eteneminen poliittisessa hierarkiassa, ja se vaatii usein merkittäviä summia rahaa.

 

Matka valtaan ja ohituskaistat.

Ahkeralla työllä puoluekoneistossa ja osoittamalla "joukkuehenkeä" on mahdollista edetä poliittisella uralla kansanedustajaehdokkaaksi, mutta on olemassa myös ohituskaistat poliittiseen valtaan.

Ensimmäinen ohituskaista on tietenkin kaikki julkisuus. Hankkimalla julkisuutta nostaa henkilö arvoaan politiikan kentällä. Usein julkisuuden henkilöitä houkutellaan useisiin puolueisiin, mikä kielii tietenkin politiikan arvottomuudesta. Täysin riippumatta henkilön edustamista arvoista useat puolueet ovat kiinnostuneita julkkiksen tuomasta äänisaaliista puolueelle. Äänestäjät äänestävät henkilöitä joita tuntevat tai kuvittelevat tuntevansa. Lisäksi julkisuus mielletään jonkinlaiseksi kyvykkyyden merkiksi itsessään. Tästä syystä julkisuus on ohituskaista ainakin kansanedustajaksi. Se tuoko tuo ohituskaista valtaa onkin eri kysymys.

Toinen ohituskaista on raha. Kansanedustajaksi pyrkivällä täytyy olla rahoitus vaalityöhön, mainontaan ja vaaliorganisaation ylläpitämiseen. Tämä ohituskaista on myös monitahoinen. Henkilö voi olla itsessään varakas ja rahoittaa oman vaalikampanjansa. Tällainen henkilö nähdään itsessään kyvykkäänä varakkuutensa takia. Niille joilla oma varakkuus ei riitä, on rahoitus vaalityöhön löydettävä muualta. Merkittäviä rahoituslähteitä ei kuitenkaan ole paljoa. Varakkaat yksityishenkilöt, yritykset, politiikkaa varten perustetut säätiöt ja yhdistykset tarjoavat rahoitusta vaaleihin. Näihin rahoituslähteisiin liittyy kuitenkin edustuksellisen demokratian särö, eli se mekanismi jolla demokratia haihdutetaan pois valtajärjestelmästä. Saadakseen rahoitusta on henkilön edustettava oikeanlaista arvomaailmaa vaalirahoituksen antajan näkökulmasta. Tämä luo erityisen mahdollisuuden niille, joilla rahavarallisuus on hallussaan, vaikuttaa tulevan politiikan sisältöön. Ei vaadi kovinkaan paljoa mielikuvitusta tajuta tällaisen järjestelmän vääristävän valtajärjestelmän edustavuutta.

 

Kenellä on valta?

Puoluejohto on se paikka, jossa vaikutetaan politiikkaan puolueesta ulospäin ja puolueen organisaatiossa alaspäin. Vaikka perinteisissä puolueissa sanotaan harjoitettavan demokratiaa linjavalinnoissa, on puoluejohto ja sen lähellä olevat vastuussa asioiden esittelystä puolueen päättävissä elimissä. Puolueet ovat toki luoneet mekanismeja tuomaan aloitteita ruohonjuuritasolta puoluejohdon suuntaan, mutta kuinka tällaiset aloitteet etenevät puolueen linjaksi on täysin puoluejohdon käsissä. Tietenkin tässä kohdassa on myös kysyttävä, etenevätkö puolueiden julkilausutut linjat oikeiksi poliittisiksi teoiksi - tämäkin on puoluejohtajien käsissä.

Puoluejohdossa henkilöllä on valtaa vaikuttaa ei vain puolueen julkilausuttuun linjaan vaan myös sen toteutukseen hallitusvastuussa. Puoluejohdon kautta on  valtaa vaikuttaa myös oman ryhmänsä kansanedustajiin. Puoluejohtajat ovat niitä avainhenkilöitä, joiden kautta valtaa käytetään. Tuo valta tekee suurien puolueiden johtajuudesta kiinnostavaa. Puoluejohtajuus on kiinnostavaa niille, jotka havittelevat valtaa, ja puoluejohtajat ovat kiinnostavia heille, jotka haluavat vaikuttaa politiikkaan......ja nyt päästään itse asiaan.

Meidän ihmisien ominaisuuksiin kuuluu yhteisöllisyys, mutta myös oman edun tavoittelu. Toisille poliittiset päämäärät ovat aidosti kanssaihmisestä huolehtiminen ja hyvinvointiyhteiskunta, mutta joillekin politiikka on vain väline omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Valta on houkutin pyrkyreille eli niille joille omat tavoitteet ovat etusijalla. Valtaa himoitseva henkilö on valmis sanomaan ja tekemään mitä tahansa tavoitteensa saavuttamiseksi. Kansalainen ei voi mitenkään arvioida julkisuudessa esintyvän henkilön autenttisuutta. Hyvinvointiyhteiskuntaa kannattava henkilö voi olla aito tavoitteissaan, mutta hän voi olla myös pelkkä poliittisen realiteetin ymmärtänyt valehteleva pyrkyri. Pyrkyri on kiinnostunut vallasta, ja sitä saatuaan haluaa sitä lisää. Mikään ei hänelle riitä, ja jos joku uhkaa hänen valtaansa, on hän valmis tekemään mitä tahansa puolustaakseen sitä. Mikään valta ei riitä, koska valta on vain väline evoluution tuottaman lisääntymistarpeen tyydytyksessä. Mikään määrä valtaa ei riitä tyydyttämään tätä tarvetta, mutta sitähän pyrkyri ei ymmärrä.

 Puhuttaessa pyrkyreistä voi joillekin tulla kuva epäaidosta henkilöstä, joka tuskin voi edetä puoluejohtajaksi asti. Pyrkyryys ei kuitenkin näyttäydy näin. Todellisuudessa pyrkyryys on osa käsitystämme hyvästä, jolloin emme edes tajua tukevamme pyrkyreiden etenemistä. Kun näemme menestyksen, varallisuuden ja tehokkuuden positiivisena asiana, kiinnittämättä huomiota henkilön arvoihin, luomme ne olosuhteet, joissa pyrkyrit edenevät vallan huipulle. Tämä arvomekanismi on suoraan evoluutiostamme, vaan en nyt tässä mene sinne...

Valitsemme johtajiksemme ihmisiä, jotka eivät edusta omia arvojamme. Valinnoissamme kiinnitämme huomiota ominaisuuksiin, jotka olivat edullisia silloin kun yhteisöt kävivät vielä aitoja resurssitaisteluja. Tuon resurssitaisteluiden voittajien ominaisuudet kääntyvät demokratiaa vastaan.

 

Haluaako kansa sotaa ja kurjuutta?

Pyrkyrit johtajinamme tuntuu absurdilta ajatukselta, jos sitä peilaa siihen mitä meille opetetaan koulussa. Mutta kun katsomme historiaa, näemme pyrkyrit uudestaan ja uudestaan johtajinamme. Harva kansalainen haluaa tappaa naapurikansaansa, ja silti kansakunnat ajautuvat sotiin toistensa kanssa. Sodat ovat ääriesimerkki pyrkyryyden merkityksestä ihmiskunnalle. Historia on pullollaan johtajia, jotka pitävät kansaansa kurjuudessa, samalla kun itse kylpevät yltäkylläisyydessä. Historia on täynnä johtajia, jotka antavat itsensä korruptoida eliitin hyväksi kansaansa vastaan. Historia on täynnä kansanmurhia. Historiamme on täynnä tapahtumia, jotka eivät kuvasta kansalaisien tahtoa.

Historia on myös nykyisyyttä, koska ihminen ei ole muuttunut. Edes tämän päivän demokratiat eivät ole kyenneet kuvastamaan kansalaisiensa tahtoa. Jatkuvat ristiriidat vellovat geopolitiikassa. Miljoonat ihmiset ympäri maailman ovat kuolleet demokraattisien johtajiemmekin päätöksien takia. Rauhantyyssijana ja yltäkylläisyyden mallina mainostettu Eurooppakin on täynnä kurjuutta. Kymmenet miljoonat ihmiset täälläkin elävät ruuasta ja suojasta tinkien ja sairastavat ilman hoitoa. Tämä kaikki ei johdu resurssien puutteesta tai siitä ettei kansa haluaisi pitää heikommassa asemassa olevista huolta, vaan tämä on täysin valittu asioiden tila.

Kansantalouden kehitys ja vallitseva talouspuhe on lähempi esimerkki meille suomalaisille siitä miten politiikka ei kulje kansan tukemien arvojen suuntaan. Ylivoimainen enemmistö kansasta kannattaa hyvinvointiyhteiskuntaa, joka on tasa-arvoinen ja pitää huolta kaikista. Meille kerrotaan kuitenkin miten hyvinvointiyhteiskuntaa pitää leikata, koska julkiset tulot eivät riitä toimintojen rahoitukseen. Meille kerrotaan rakenteellisista ongelmista työelämässä, kestävyysvajeesta, taloutta tukahduttavasta verotuksesta ym....

Talouden tuottavuus on numeroiden valossa yli viisinkertaistunut 60 vuodessa. Vaikka merkittävä osa tuosta tuottavuuden kasvusta onkin hävitetty turhaan työhön ja heikkolaatuiseen tuotantoon, ei meillä ole mitään syytä olettaa ettei kansantalouden resurssit riittäisi hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Hyvänä esimerkkinä tuottavuuden kehityksenä on ravinnontuotannon tehostuminen. Vielä 1920 -luvulla voitiin katsoa noin 60% kansasta olevan viljelijöitä tai siihen liittyvää henkilöstöä. Vuonna 2017 viljelijöitä oli enää alle 1 % kansasta. Tuolla aikavälillä ravinnon tuotanto on noussut myös huimasti.

Valtavirtainen talouspuhe perustuu tällä hetkellä myytteihin ja väärinymmärryksiin, ja noita tarinoita viljelemällä kansalaiset on saatu hyväksymään heille epäedullinen politiikka. Hyvinvointiyhteiskuntaa ollaan ajamassa alas täysin virheellisien ennakko-oletuksien takia.

Toistan vielä: vuosikymmeniä jatkunut tuottavuuden kasvu mahdollistaa hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisen vaikeuksitta näköpiirissä olevan tulevaisuuden ajan.

 

Miksi  meille valehdellaan? Vai onko kyse siitä ettei johtajammekaan ymmärrä mitkä ovat kansantalouden resurssit ja miten kansantalous toimii?

 

Ehdotukseni uudeksi valtajärjestelmäksi.

On yhden tekevää johtuuko kansalaisien näkökulmasta epäedullinen kehitys johtajiemme kyvyttömyydestä vai heidän pahuudestaa. Ratkaisu tähän ongelmaan on aina sama. Ratkaisu on valtajärjestelmän muutos. Jos johtajiksemme valikoituu ihmisiä, joilla ei ole ymmärrystä, on järjestelmä muutettava sellaiseksi, jossa toimintaa ohjaa henkilöt, joilla on kompetenttia. Jos johtajiksemme valikoituu pyrkyreitä, on demokraattinen valtajärjestelmä tehtävä sellaiseksi, ettei se edes houkuttele pyrkyreitä. Ne kohdat valtajärjestelmää, josta pyrkyrit voisivat luiskahtaa sisään, on tiivistettävä.

Demokratiaan kuuluu tietenkin se, että kansalaiset pääsevät vaikuttamaan kansakunnan kehitykseen. Kansakunnan ja kansantalouden on kehityttävä suuntaan, jossa se kuvastaa kansalaisien arvoja ja kuvaa hyvästä elämästä ja tulevaisuudesta. Tiede ei kykene vastaamaan kysymyksiin arvoista tai hyvästä elämästä, joten nämä asiat ovat niitä, joita kansan ja kansanedustajien tulisi pohtia. Arvot ja visio tulevaisuudesta on kansanedustajien tehtäväkenttää edustaessaan kansaa.

Kuinka pidämme omaa asiaa ajavat pyrkyrit pois politiikasta? Pyrkyrit haluavat urakehityksen. Politiikassa urakehitystä on ollut ministeriys ja sitä kautta tuleva laajennettu valta sekä kansainväliset tehtävät. Poistamalla kansanedustajilta mahdollisuuden ministeriyteen ja kansainvälisiin tehtäviin, poistamme motiivin tulla politiikkaan vain omaa etuaan ajamaan.

Ministerit ja ministeriöt ovat eduskunnan päätöksiä toimeenpaneva elin ja lakeja valmisteleva toimija. Poliitikkojen kyky toimia ministereinä, eli toimeenpanna eduskunnan tahtoa, voi asiallisesti kritisoida. Poliitikot ovat harvoin minkään alan terävintä kärkeä, joten eduskunnan tahdon toimeenpano ei välttämättä ole parhaimmillaan poliitikkojen käsissä....ja historia todistaa tämän.

Oma ehdotukseni on siis ministerien tehtävien siirto tiedeyliopistojen valitsemille paneeleille. Ministeriöitä johtaisivat silloin alansa terävin kärki. Tästä muutoksesta seuraisi monia positiivisia asioita:

1. asiantuntijat eivät ole niin helposti manipuloitavissa tiedollisen tasonsa takia, kuin poliitikot

2. useampihenkisessä paneelissa korruptoivat ilmiöt paljastuvat helposti

3. useampihenkinen asiantuntijapaneeli johtaa laajempialaiseen asioiden käsittelyyn, eli päätöksien toimeenpano on todennäköisesti paremmin linjassa kansanedustajien tahdon ja tavoitteiden kanssa

4. ministeriöiden ylimmät toimihenkilövalinnat tulevat todennäköisemmin asiantuntijuuden perusteella, joka alkaa heijastua koko organisaation asiantuntijuuteen. Tämä koskee etenkin valtionvarainministeriötä, joka on ollut selvästi poliittisen rekrytoinnin kourissa pitkään. Toisaalta valtionvarainministeriö voidaan lopettaa kokonaan ja siirtää sen tehtävät Suomen Pankille ja muiden ministeriöiden talousosastoille. Tähän ehdotukseen liittyy rahapoliittisia ja finanssipoliittisia muutoksia, joita olen käsitellyt aiemmin.

Tämän esityksen ennakkoehto on tietenkin se, että tiedeyliopistoille palautetaan niiden autonomia. Nykyisien tiedeyliopistojen hallitukset, joissa on ulkopuolisia liike-elämän, kulttuurin tai politiikan edustajia, on lopetettava. Tiedeyliopistojen hallinto on järjestettävä siten, että se tukee juuri tieteellisen tiedon lisäämistä. Liike-elämän ym. edustajilla on tuskin mitään annettavaa tähän tehtävään. Itse asiassa liike-elämän edustajat ovat riski järjestelmän korruptiolle. He ovat nykyisenkin järjestelmän korruption taustalla.

Mekanismi, jolla tiedeyliopistot valitsevat hallituspaneelien jäsenet, on perustuttava valittavan panelistin tiedolliseen ja ymmärryksen tasoon. Tavoitteena täytyy olla mahdollisimman laaja-alaisen ymmärryksen saanti poliittisien päätöksien toimeenpanoon ja ministeriöiden toiminan ohjaamiseen.

 

Toinen ehdotukseni on kansanedustajien määrän lisääminen radikaalisti. Suomi voitaisiin jakaa vaikka 1000:en vaalipiiriin, ja jokaisesta vaalipiiristä tulisi yksi kansanedustaja. Kansanedustajien valitseminen tulee tapahtua puolueista irrallaan. Nykyinen puoluerakenne tulee hajottaa, sen sisälle pesiytyneen korruption takia. Vaalipiirien sisällä toimitettaisiin kansankokouksia ja vaaleja siten, että kaikilla on mahdollisuus tutustua kansanedustajaehdokkaisiin. Mitään valtakunnallista vaalipäivää ei tarvita vaan vaalipiirit voivat vaihtaa edustajaansa keskenkin kauden, jos valinta on osoittautunut huonoksi. Kansanedustajat olisivat koko ajan vastuussa äänestäjilleen, eikä puoluejohdolle kuten nykyisessä ryhmäkuriin perustuvassa järjestelmässä.

Kansanedustajien tehtävän luonne muuttuisi olellisesti. Lakien semanttisien yksityiskohtien viilailusta luovuttaisiin. Se tehtävä jäisi asiantuntijoille. Kansanedustuslaitoksesta tulisi "tulevaisuusvaliokunta", joka sen pitäisikin olla. Polittisien päätöksien vaikutukset näkyvät yhteiskunnassa vuosien viiveellä, merkittävien päätöksien vaikutus vuosikymmenien viiveellä. Kansanedustajien tulisi katsoa tulevaisuuteen siten minkälaiseksi he haluavat yhteiskunnan kehittyvän. Ministeripaneelien eli asiantuntijoiden tehtävä on toimia siten, että noihin visioihin päästään mahdollisimman hyvin, tai kertoa edustajille jos tavoite on käytännössä mahdoton. Kansanedustajien tehtävä on katsoa sitä suurta kuvaa, johon tiedekään ei voi vastata, eli minkälaisen maailman kansa haluaa.

 

Nykyiseen politiikkaan kuuluu kerran neljään vuoteen toimitettava lupausten kavalkaadi, jonka jälkeen poliittiset velat kuitataan kansasta piittaamatta. Politiikka näyttäytyy "poliittisten realiteettien" vaihtoehdottomana listana, vaikka se ei sitä nimenomaan ole. Tällaisesta valtajärjestelmästä meidän on päästävä pois.  Kun seuraamme talouspolitiikkaa tai vaikka geopolitiikkaa, on vaikea nähdä kuinka tuollaista politiikkaa voisi kummuta kansasta. Tuo yhteisien asioiden hoidon irvikuva kumpuaa johtajista ja heidän taustallaan olevista valtakeskittymistä.

Meidän on otettava taas monta askelta kohti demokratiaa, koska viime vuosikymmeninä otetut taka-askeleet on kohti fasismia. Jos emme muuta "demokraattista" järjestelmäämme demokraattisemmaksi, emme kykene vastaamaan kansakuntaa ja ihmiskuntaa tulevaisuudessa uhkaaviin haasteisiin.

 

Pasi Pulkkinen

]]>
1 http://pasipulkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264186-kohti-demokratiaa#comments Demokratia Politiikka Tulevaisuus Valta Wed, 14 Nov 2018 18:57:51 +0000 Pasi Pulkkinen http://pasipulkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264186-kohti-demokratiaa
More good decisions! More good decisions! http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264163-more-good-decisions-more-good-decisions <p>More peace!<br />More good decisions!<br />More good thoughts!<br />More positive progress!</p><p>&nbsp;</p><p>More environmentalism!</p><p>More anti-climate-change!</p><p>More working class rights and decisions that positively affect the working class!<br />World peace!<br />Peace for 70 000 days if you want it!</p><p>climate change will be fixed in 2 years</p><p>More good decisions!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> More peace!
More good decisions!
More good thoughts!
More positive progress!

 

More environmentalism!

More anti-climate-change!

More working class rights and decisions that positively affect the working class!
World peace!
Peace for 70 000 days if you want it!

climate change will be fixed in 2 years

More good decisions!

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264163-more-good-decisions-more-good-decisions#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Wed, 14 Nov 2018 12:02:06 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264163-more-good-decisions-more-good-decisions
More peace! More joy! http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264138-more-peace-more-joy <p>more peace!<br />More love!<br />More joy!<br />More peace!<br />More love!<br /><br />More good decisions!<br />More environmentalism!<br />More anti-climate change!</p><p>&nbsp;</p><p>More good decisions!<br />More good thoughts!<br />World peace for 70 000 days if you really want it</p><p>Climate change is going to stop in 2 years, if you want</p><p>&nbsp;</p><p>More peace!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> more peace!
More love!
More joy!
More peace!
More love!

More good decisions!
More environmentalism!
More anti-climate change!

 

More good decisions!
More good thoughts!
World peace for 70 000 days if you really want it

Climate change is going to stop in 2 years, if you want

 

More peace!

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264138-more-peace-more-joy#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Tue, 13 Nov 2018 23:59:57 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264138-more-peace-more-joy
More Good decisions part 21321! http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264127-more-good-decisions-part-21321 <p>More good decisions!</p><p>A good decision is a decision that does not hurt anyone, and causes only positive things.</p><p>More peace!<br />More love!<br />More joy!</p><p>If you have faith, everything will happen!</p><p>World peace for 70000 days!</p><p>More environmentalism!</p><p>More anti-climate-change behavior!</p><p>More good thoughts!<br />More good actions!</p><p>More sustainable development!</p><p>More decisions that help the working class and the elderly!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> More good decisions!

A good decision is a decision that does not hurt anyone, and causes only positive things.

More peace!
More love!
More joy!

If you have faith, everything will happen!

World peace for 70000 days!

More environmentalism!

More anti-climate-change behavior!

More good thoughts!
More good actions!

More sustainable development!

More decisions that help the working class and the elderly!

]]>
0 http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264127-more-good-decisions-part-21321#comments Enkelit Politiikka Suomi Vaikuttaminen Yhteiskunta Tue, 13 Nov 2018 16:47:39 +0000 Heikki Kariluoma http://heikkikariluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264127-more-good-decisions-part-21321